Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geen muis op 486

wtheiner
8 antwoorden
  • Beste mensen, ik heb een probleem:

    De muis (via com aansluiting) doet het niet.
    Op het moederbord zitten 2 com aansluitingen. Deze beide geprobeerd ook de stekker andersom maar dat werkte ook niet. Ook op de videokaart zat een aansluiting maar dat ging niet goed. De stekker begon te smelten… Gelukkig had ik er nog een. In de bios kun je wel wat instellen over die com poorten maar dat snap ik niet. Dus durf ik er eigenlijk niet aan te zitten.

    Ik heb nog een I/O kaart met 2 com aansluitingen liggen maar die werken ook al niet.

    Wie weet hier raad op ??

    Alvast bedankt,
    Willem.
  • Zo'n probleem kwam ik ook een keer tegen. Na de PC wat schoon gemaakt te hebben en de kaarten opnieuw aandrukken deed de muis het weer. Het zal wel heel toevallig zijn als dit bij jouw ook helpt.
  • Tja, wel eens meegemaakt dat de RS232 poorten gewoon defect waren. Maarre, in een dergelijk geval moet je altijd voorzichtig en stap voor stap te werk gaan. Controleer dus eerst of WIndows de COM poorten correct heeft herkend. TJa ik weet het, lastig te controleren als de muis niet werkt, maarre, het is te doen. Soms is er een hardware conflict met een I/O adres en/of interrupt.
    Wat je in ieder geval kan doen, onder DOS het programma DEBUG.EXE opstarten. Doe vervolgens een D40:00 en kijk wat je ziet. Ik verwacht iets van 0040:0000 F8 03 F8 02 00 00 … te zien.
    In dat geval heeft de Bios de poorten herkend. Dat wil dan zeggen dat de hardware waarschijnlijk okay is. Dat wil nog niet zeggen dat de poorten wel werken …
    Het bewust verkeerd om aansluiten van de connector, dat raad ik in alle gevallen af! Het gaat meestal misschien wel goed, maar ja, ik vind het zelf te riskant. TJa, zelf beschik ik nog over zat kaartjes. Gebruik je een ISA kaart, een VLB kaart of zitten de poorten al op het moederbord? Soms moet je de poorten in de Bios aanzetten. Soms moet je een jumper op de kaart plaatsen om COM1/COm3 en/of COM2/COM4 te kiezen. Al met al veel instelmogelijkheden … Ik ben benieuwd welke instellingen je gebruikt.
  • Ik heb een I/O ISA kaart. Ik zal eens even kijken of het lukt wat je zei.
  • Je liet we wel erg schrikken: Serial poort op je videokaart aansluiten. foei….Enge meneer
  • Ik heb die I/O kaart eens in een andere computer gedaan en daar werkt hij wel. En als ik deze in de andere computer doe doet hij het niet?? Iets in bios instellen. Maar wat?
  • Weet je het merk en type van het moederbord? Weet je heel zeker dat er geen COM poorten op het moederbord zitten?
    Ik weet niet of er een bijzondere Bios instelling bestaat voor een insteekkaartje. Je kan even kijken naar alle mogelijke Bios instellingen. Heb je DEBUG al uitgeprobeerd? Als de poorten COM1 3f8 (en COM2 2f8) namelijk niet worden gevonden dan weten sowieso al iets meer. Betreft het een gewoon "oud" ISA kaartje? Of is het een PnP versie?
  • Aanvulling op Vosman.
    Als je een insteekkaartje erin hebt gedaan dan moet je in je BIOS de com poorten op disable zetten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.