Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Herstarten/opstarten? Ho maar!

28 antwoorden
  • Zo zout had ik het nog niet eerder! Computer, P II 450 met 256 MB op Asus board, Win98se. Liep prima, ineens van het ene op de andere moment bij opnieuw opstarten gebeurt er NIETS: de power gaat aan, maar hij gaat niet eens naar de bios. Bij herhaling idem. Ik dacht: moederboard stuk (was nogal vaak verhuisd van de ene naar de andere kast). Dus nieuw gekocht: MSI K7T266 Pro2 met AMD 2000+, 256 MB, zelfde HD 4 GB. Geinstalleerd en opgestart: lopen maar ik had muis op USB en niet op PS/2, dus ik wil hem overprikken, daarvoor moet je de power even afzetten. Muis omgezet, wil herstarten: NIETS MEER! Zelfde probleem als eerder: hij gaat niet eens het BIOS in. Ja, na 5 minuten uit te hebben gestaan doet hij het, hij loopt Windows in en gaat dus van alles installeren voor het nieuwe board, maar CDROM blijkt niet herkend, installatie loopt vast, ik wil herstarten: hij doet weer niets meer. Ook na vervanging voeding en eerste HD, uitschakelen van alle extra's dus kale computer blijft het hetzelfde. Kan niet de temperatuur zijn, want is heeft geen kans gehad om warm te worden en de kast staat open. Ik heb dus alles vervangen behalve de kast; kan het daar dan aan liggen??
  • Het kan idd zijn dat je voeding het om een of andere reden ergens heeft begeven. Probeer eens een andere uit. Koppel daarbij alles los van je mobo. (op je CPU, MEM, VGA na) als je dit nog nie gedaan hebt. Als ie et dan nog nie doet moet je het mem in een andere PC testen. Zo kun je 1 voor 1 dingen gaan wegstrepen....
  • Dank voor je snelle reactie, maar zoals ik als schreef: ik heb de voeding al vervangen, en wel door een gloednieuwe 300W die ik nog had liggen. En MB, processor en geheugen komen zo uit de doos, nagelnieuw. Het lijkt me dus erg onwaarschijnlijk dat het daaraan ligt. En ik heb niet een andere computer vrij om geheugen en zo uit te wisselen. Ik heb even gedacht aan statische elektriciteit, maar ook dat snap ik niet, want waarom dan het ene moment wel en het volgende moment niet. Het aparte is dat hij niet wil HERstarten: bijvoorbeeld als Windows een paar instellingen heeft vernieuw en zegt dat er geherstart moet worden, dan schakelt hij dus netjes af, monitor gaat even op standby, je verwacht dat de biostest etc komt maar dat gebeurt dus niet. Heel maf allemaal. Ik denk dat ik maar een nieuwe kast koop, het lijkt wel of dat ding behekst is....
  • Zie de onderste regel van mijn SIG :wink: Als zo'n ding nie geaard is en het zit goed fout dan heb je af en toe letterlijk een behekste PC.
  • Dat gaat lekker snel zo! Ik werk met een stopkontakt met randaarde en uiteraard een standaard geaard snoer. Bovendien: het probleem deed zich voor het eerst voor op een geheel andere plek in het huis. Raadselachtig, he?
  • Die CD-ROM speler, was die ook nieuw? Probeer het eens zonder.
  • Goede poging! Het wordt steeds gekker: CDROM en 2e HD afgekoppeld, dus ook IDE-kabel verwijderd. Opgestart: hij begint, komt door de HD-test heen en schakelt zichzelf uit. En daarna dus niet meer te starten. Het doet denken aan de slaapstand waar hij niet uit wil, maar aangezien ik niet in het bios kom kan ik daar niets veranderen.
  • Het probleem deed zich voor het eerst voor op een andere plaats in het huis. Dan zou ik zegge komt door verhuizing (je kunt gwoon pech hebbe gehad met het verhuizen). Nu is dat ook zowat uitgesloten omdat je alle onderdelen hebt vervangen. Je gebruikt nu dus niks meer van die PC die "gecrashed" is. (mem???)
  • Alles vervangen behalve de kast. Je hebt dus honderden euro's uitgegeven terwijl de kast het probleem lijkt? koop dan een nwe kast? :-? Kun je dan nooit in het BIOS komen? ook niet bij 1e start? Heb zelf aanvankelijk ook soortgelijke problemen gehad toen mijn systeem compleet nieuw was. Heb toen het BIOS gereset ( jumper, kijk in mobo manual) en stel alles veilig in. kijk ook anders ff wat hij bij standby settings aangeeft, misschien dat ie op een of andere manier idd in slaapstan gaat. Deze instellingen willen met XPinstellingen weleens conflicten geven. En dan lanzaam alle normale opties herinstellen. Beters kan ik me niet indenken. een kast lijkt me niet zulke problemen te geven vooral niet als ook de voeding vervangen is?
  • Nee, alles is vervangen behalve de kast.
  • Sorry, antwoorden kruisen elkaar. Ik zal die reset-truc van het MB nog proberen straks, dan horen jullie me wel weer. Alvast bedankt voor het meedenken allemaal. Wordt vervolgd.
  • Vraagje: als een computer uitgeschakeld staat, mag dan het lampje van een optische muis blijven branden?? Zo nee, dan zou het dus wel eens een kapotte schakelaar kunnen zijn die dit alles veroorzaakt (dus de kast inderdaad!), want ik zag dus dat dat ding rood bleef opgloeien dus er lijkt ergens stroom op te blijven staan.
  • Muis mag, blijft meestal wel nog even branden nadat de comp uitgeschakeld word.
  • [quote:572e58bf72]Muis mag, blijft meestal wel nog even branden nadat de comp uitgeschakeld word.[/quote:572e58bf72] Dat heb ik dus even getest op 2 computers. 1. Pc die in mijn sig staat + Logitech Wheel Mouse Optical op de USB poort. Het lampje ging uit, zodra de pc zichzelf uitschakelde. 2. Aldi-Pc van mijn ouders + Quare Optical Mouse ook op de USB poort. Hier gelde hetzelfde als bij de mijne, het lampje gaat meteen uit zodra de pc zichzelf uitschakelt. Ik vraag mij dus sterk af, of het normaal is dat het lampje blijft branden.
  • Hier blijft het lampje van de muis altijd branden als de computer uit staat. Maar ook dat heeft met bios settings te maken. Zo kan ik de computer ook weer aanzetten door alleen op de spatiebalk te drukken.
  • Het lampje van mijn simpele M$ scrollmouse with intellieye gaat ook gwoon uit bij het uitschakelen van de PC. Nu je het over die power switch hebt herinner ik me wat. Het kan zijn dat je reset switch blijft "hangen". Hierdoor krijg je hetzelfde effect als dat je de reset knop constant inhoud, geen beeld enz. Probeer de reset knop eens los te koppelen. Ook kun je proberen de powerknop HANDMATIG kort te sluiten. (niet schrikken, een schakelaar is ervoor om kort te sluiten :wink: )
  • Dank voor jullie reacties, ik denk dat hier de oplossing van mijn probleem zit: door die optische muis kom ik er dus achter dat het elektrische circuit van de computer niet uitgeschakeld wordt, en dus wil hij ook niet meer herstarten, zal wel ergens kortsluiten. Want die optische muis bleef echt gewoon branden, alleen bij stekker uit het stopkontakt gaat hij uit. Het wordt dus toch een nieuwe kast.... Nogmaals dank
  • Tja, maar bij mij blijft die muis toch ook echt branden hoor! En ik heb geen last van kortsluiting o.i.d. Dus misschien is de conclusie toch iets te voorbarig?
  • Voordat je een nieuwe kast koopt, moet je eens een andere muis proberen. Je zegt zelf dat het aan die combinatie ligt, dus probeer dat eerst voordat je nog meer geld onnodig uitgeeft. Je weet maar nooit
  • "Tegenwoordig" blijft er gewoon altijd stroom op je moederbord staan (behalve als je de stekker eruit trekt natuurlijk). De "aan schakelaar" zit ook op het moederbord aangesloten, zodra je erop drukt, geeft je moederbord het signaal aan de voeding van "ga aan joh". Bij mij blijft niet alleen het lampje van de muis aanstaan, zelfs numlock blijft branden :P Dat is heel normaal, die muis die nog licht geeft. En de numlock is een gewoon een lui-igheidje in m'n BIOS. Ik heb nog steeds niet ge-update, maar het stond wel ergens tussen de fixes 'fixed numlock being on after power down'.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.