Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Probleem met asus p5ab MB

4 antwoorden
  • Ik heb het volgende probleem op een pc met een abit p5ab MB met amd-processor was win 98se geïnstalleerd, omwille van stabiliteitseisen wilde ik op win 2000 overschakelen. De installatie hiervan verliep niet echt vlekkeloos, de pc bleef spontaan rebooten wanneer de eigenlijke installatie begon (na instellen van tijd, toetsenbord enz...) Dit stopte pas nadat ik na lang zoeken in het bios alle acpi functionaliteiten uitschakelde en de optie PnP os activeerde. De installatie lukte uiteindelijk maar zelfs nu nog krijg ik soms spontane reboots vlak voor het aanlogscherm of zelfs in windows wanneer ik een programma open. Heeft iemand een verklaring annex oplossing voor dit probleem? Onder win 98se werkte alles normaal ook de acpi instellingen. De pc beschikt niet over exotische hardware een cd-rom speler die normaal herkent wordt, het enigste misschien is de grafische kaart het gaat om een Hercules Trident S3 3d2x of zoiets als ik het goed heb daar gebruik ik momenteel eenvoudige drivers voor de 3d modus werkt zelfs niet eens hiermee. Sorry indien dit in het verkeerde forum zou staan, gelieve dit dan te verplaatsen naar het juiste forum.
  • probeer eens het volgende.....rechtermuis op deze computer...vervolgens eigenschappen...dan tabblad geavanceerd....dan op start en hertelinstellingen....hier een vinkje weghalen bij systeemfouten-automatisch op nieuw starten heb je de laaatste servicepack voor win2000 geinstalleerd?...ook een aanrader
  • Kan het niet een warmte probleem zijn? Processorkoeler die niet optimaal meer werkt of een fan die hapert? Wat zijn je temps? (Die kan je in het bios zien)
  • # Tjaa je meld al dat je vanwege instabiliteits problemen wilde overstappen, dus dan was de PC onder 98 toch ook instabiel? # In dat geval zou je ook een hardware probleem kunnen hebben, je kunt dan het beste even het volgende doen: * Test je geheugen, memtest86 * Meet je temperaturen als je systeem stressed is (burnK7) met CPUcool, www.podien.de * Post je voltages, ook af te lezen met CPUcool.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.