Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

XP1700 boot niet op 1,850 V

None
30 antwoorden
  • heb mn XP2400 verkocht en voor een lekkere overclocker gegaan…

    heb er nu een XP1700 TB (JIUHB week 9) inhangen en die clockt zeer goed over, echter kan ik nu max 1,7 V kiezen…

    bij 1,8 of hoger boot de computer niet eens….

    nou ja, 1,7 V en dan een OC van bijna 600 mhz (XP1700@XP2400) is niet slecht, maar ik wil meer natuurlijk :wink:

    deze XP1700 kan met gemak 2400 mhz draaien op lucht, dus dan moet met mijn Watercooling dit ook wel te realiseren zijn. maar dan is een hoger Voltage wel een Pre…..

    iemand een idee waar het aan kan liggen dat de XP 1700 niet wil booten op een hogere Vcore…

    ik kan iig niet zo 123 nog iets bedenken waar het aankan liggen….
  • Wat gebeurd er als je op default snelheid 1.8V gebruikt oid?

    Het kan een voedingsprobleem zin, maar aangezien je een 2400+ had lijkt me dat niet waarschijnlijk. Een te hoge temp geeft ook dat resultaat bij overklokken, maar dat zou goed moeten zijn bij waterkoeling?
  • [quote:6582cf5b05="BA"]Wat gebeurd er als je op default snelheid 1.8V gebruikt oid?

    Het kan een voedingsprobleem zin, maar aangezien je een 2400+ had lijkt me dat niet waarschijnlijk. Een te hoge temp geeft ook dat resultaat bij overklokken, maar dat zou goed moeten zijn bij waterkoeling?[/quote:6582cf5b05]

    default is een TB 1,650 ofzo uit mn hoofd……

    voedingsprobleem 100% zeker niet… zit een goeie 420 Watt CWT voeding in…..

    temp is zeer goed te noemen… 43 graden stressed max… maar bij een cold boot pakt ie een hoger Voltage ook al niet…
  • Ik bedoelde dus 1.8V op 1466 MHz.

    Het kan natuurlijk ook gewoon aan de chip liggen, dat die gewoon niet op 1.8V wil. In dat geval heb je gewoon pech :(

    /off topic:
    Waar heb jij die AXP vandaan? kon jij de core rivisie gewoon uitzoeken?
  • [quote:1b980b9c91="BA"]Ik bedoelde dus 1.8V op 1466 MHz.

    Het kan natuurlijk ook gewoon aan de chip liggen, dat die gewoon niet op 1.8V wil. In dat geval heb je gewoon pech :(

    /off topic:
    Waar heb jij die AXP vandaan? kon jij de core rivisie gewoon uitzoeken?[/quote:1b980b9c91]

    ach pech… wat is pech…. doe nu al 2155 MHZ….. :lol:

    kan evt nog eens proberen bios te reflashen… misschien dat de flash gewoon niet goed is…. wat ik niet denk, maar ach….

    heb de CPU gewoon bij webwinkel weg… zij hadden de core code erbij staan….

    nu blijkt het dus dat een of andere vage jappaner die XP1700 al op 2600 MHZ heeft gehad… dan wel met een prommy setup, maar toch….

    deze XP1700 is gedowngrade van een XP2600, dus kan nog wel wat meer hebben denk ik..

    wil je eens je CPU nakijken, ga da naar hier: core checker en voer daar je core codes in… kun je zo zien of je een goeie OCer hebt of niet

    dit kwam er toen bij mij uit:

    [code:1:1b980b9c91]Athlon XP Processor Low-end
    Core Thoroughbred-B
    CPU Model 8
    Performance Rating 1700+
    Working frequency 1467 MHz
    Package Type OPGA
    Operating Voltage 1.5 V
    Max Die Temperature 90° C
    L1 Cache Size 128 KB
    L2 Cache Size 256 KB
    Multiplier 11x
    FSB Frequency 266 MHz
    Stepping Code JUIHB
    Manifacture Year 2003
    Manifacture Week 08
    Production Batch M
    Batch Production Number 0223
    Downgraded from 2600+ [/code:1:1b980b9c91]
  • # //BA Vraagje: Hoe heette onze Palomino core stepping ook alweer? Ik kan namelijk niet meer op de naam komen, het was dacht ik iets met een Y erin.

    # Mijn 2200+ die in mijn laptop zit (jaja Linux heeft daar geen progsels voor nodig ;) )

    [code:1:ad19771ce1]marcel@css2:~$ cat /proc/cpuinfo
    processor : 0
    vendor_id : AuthenticAMD
    cpu family : 6
    model : 8
    model name : mobile AMD Athlon(tm) XP 2200+
    stepping : 1
    cpu MHz : 1805.418
    cache size : 256 KB
    fdiv_bug : no
    hlt_bug : no
    f00f_bug : no
    coma_bug : no
    fpu : yes
    fpu_exception : yes
    cpuid level : 1
    wp : yes
    flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 sep mtrr pge mca cmov pat pse36 mmx fxsr sse syscall mmxext 3dnowext 3dnow
    bogomips : 3604.48
    [/code:1:ad19771ce1]
  • [quote:5efc63baba="Marcel de Reus"]# Mijn 2200+ die in mijn laptop zit (jaja Linux heeft daar geen progsels voor nodig ;) )
    [/quote:5efc63baba]

    nee, maar ik kan daar dan niet zo 123 zien of het een gedowngrade CPU is bijvoorbeeld… dus dat ie gelocked is op een XP2200 terwijl het origineel gebakken is voor een XP2600…..
  • 6-8-1 = TBred B.

    Die XP stepping is AGOIA - Y (Y als eerste van het serienummer) Verschil is dat die site ook productiedatum etc geeft.
  • # OK, maar hoe achterhaal ik mijn core codes? Het is een laptop dus ik kan het niet ff opengooien en kijken.
  • Btw waarom kan het je psu niet zijn, ik heb dezelfde voeding als jij en bij mij is de 5V stressed op 4.71V. Op zich nog niet problematisch maar toch. Voor dat geld had ik meer van deze voeding verw8.
  • Ik heb die voeding ook idd, en het viel mij ook al op dat de 5V niet erg stabiel was. Maar toch houd die van mij hem nog op iets van 4.85V, dus zo veel problemen heb ik er niet mee. Ik heb een andere gehad die keurig 5V aanhield, maar daarbij zakte me 3.3V naar 3.05, crashte me videokaart steeds.

    Maar 4,71 is wel erg laag… ik heb dat ding met een 120W CPU load (palomino op 1870 MHz @ 2.2V, kwam volgens een berekening op 120W uit) getest, maar zo laag kwam ik zelfs niet? Dan bleef ie bij mij nog steeds 4.8V oid.

    Leuk Detail: de CWT 420 is dezelfde voeding als de Antec 420W.
  • De fsb wil momenteel bij mij niet hoger als 168MHz stabiel, maar ondertussen heb ik de timings op 2-2-2-4 staan. Het mem heb ik op 3V en daar wijkt hij maar 0.01 vanaf (2.99V). Met die lijn is dus nix mis. Pas als ik het geheugen veel minder strak time dan wil de fsb ongeveer naar de 185MHz. Daar heb ik hem toen op gehad. Die xp1700+ daar ligt het absoluut niet aan, die wil alle kanten wel op. Momenteel op 2100MHz @ 1.95V. Dit voltage is niet nodig nog, maar het schijnt als je eerst een hoog voltage erop gooit dat je later met een lager voltage dezelfde prestaties haalt (is dat zo?).

    FF weer verplaatsen in het probleem van Turbulence, hij heeft dezelfde cpu als mij, dus aan de cpu ligt het zeker niet. Die voeding ligt me dus echt niet lekker, zeker nu met jou verhaal erbij. Het zou jammer zijn als die 70 euro weggegooid geld zou zijn.
  • zit stressed met burn in proggie op 4,78-4,80 V ….

    dus dat is in principe nog wel redelijk….
  • Mja, ik vind het ieg geen weggegooid geld, die CWT is zeker wel kwaliteitsspul, ieg beter als de andere voedingen die ik tot nog toe heb gehad.

    Jullie zeggen wel dat het niet aan de CPU ligt, maar vergeten jullie dan niet dat het nooit gegerandeerd is dat een CPU de 2300 MHz haalt oid? Ze zijn tenslotte niet voor niks een gedowngrade 2600+.

    Overigens weet ik niet of dat burn-in verhaal wel waar is, bij mij heeft het ieg nooit geholpen. Ik geloof er dus ook niet zo in. Ik geloof eerder dat je je chip sneller sloopt. (nou ben ik ook niet vies van hoge voltages, maar als het met minder kan dan doe ik dat)
  • Nee, ok, maar hij heeft precies dezelfde als mij. Dus de enige manier om erachter te komen is dus eigenlijk zijn cpu in die van mij te gooien.
    Qua voeding, naja als hij zwaar instabiel gaat worden kijk ik wel eens verder, nu mag hij mooi door grazen.
  • heej BA…

    een te hoog V op de 12 V lijnen (+ en -) maakt dat ook veel uit…

    +12V is nu 12,4
    - 12V is nu 12,6

    zit nog steeds max aan de 1,750 V Vcore… snap er niks van… ben er wel achter gekomen dat dit vaker op de epox voorkomt, want er was nog iemand die dit probleem had, alleen was zijn max 1,850….
  • Die -12V word sowieso nergens voor egbruikt, dus dat boeit niet.

    12V op 12.4V… is wel een redelijk afwijking, maae nog steeds binnen de 5% die de ATX standaard voorschrijft. (12,6V max) Dus dat zou in principe geen probleem op moeten leveren.
  • # Behalve als dat voltage bij idle gemeten is, want dan zul je waarschijnlijk stressed boven de 12.6V uitkomen.

    # Vreemde is dat het eerst met die 2400+ toch wel werkte? Die 1700+ vreet natuurlijk niet meer stroom. Heb je verder nog iets aan de hardware setup of aan de settings veranderd?
  • Waar haal je de theorie vandaan dat je met een zwaar belastte PC opeens over de 12.6V heen gaat?
  • [quote:a57d86f143="BA"]Waar haal je de theorie vandaan dat je met een zwaar belastte PC opeens over de 12.6V heen gaat?[/quote:a57d86f143]

    # Misschien omdat een PC als ie 100% stressed is veel meer aanspraak doet op de voeding dan als hij idle is?
    Test het zelf maar eens, bij mij gaat iig de 12V omhoog en de 5V omlaag als ik hem stress tov de voltages bij idle.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.