Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Koeling en kastgrootte

6 antwoorden
  • Ik wil een PC samenstellen in een minikast met slechts 2 x 5.25 bays en een AMD XP1800. Nu zegt mijn leverancier dat ik dat beter niet kan doen omdat in zo'n kleine kast alles te dicht bij elkaar zit en dus te warm wordt. Is dit juist of een beetje bangmakerij?
  • Is een beetje bangmakerij. Als je voldoende ventilatie in de kast hebt, dmv van casefans, dan moet het geen probleem zijn.
  • Afhankelijk wat voor kast het is, hoeveel casefan's is mogelijk (voor, achter,zijpaneel), hoeveel schijven ga je inbouwen en welke, wat voor kabels ga je gebruiken (standaard flat, rounded of misschien wel S-ATA). Om zondermeer te zeggen dat je er geen problemen mee krijgt durf ik niet aan. Maar er zijn zeker minitowers/behuizingen te koop waarin het geen probleem hoeft te zijn.
  • [quote:537bd046d8="B. Meyboom"]Nu zegt mijn leverancier dat ik dat beter niet kan doen omdat in zo'n kleine kast alles te dicht bij elkaar zit en dus te warm wordt. Is dit juist of een beetje bangmakerij?[/quote:537bd046d8] Waarschijnlijk wel juist. Blijft toch wel moeilijk bewijsbaar. Komt het nou door die platte kabel of toch door de grootte van de kast ... Zelf heb ik een wat grotere kast, die veel makkelijker koelt dan mijn Planhold kast van 1997. Die laatste kast is wat smaller en minder diep. Zonder extra maatregelen (zoals een casefan) wordt die kast te warm. Met casefan (die op een heel laag pitje draait) doet die het heel goed. De grote kast heeft op zich geen casefans nodig. Ik heb die er wel ingestopt omdat het geen kwaad kan en omdat de CPU ventilator nu ook wat langzamer kan draaien.
  • [quote:924deda423="B. Meyboom"]Ik wil een PC samenstellen in een minikast met slechts 2 x 5.25 bays en een AMD XP1800. Nu zegt mijn leverancier dat ik dat beter niet kan doen omdat in zo'n kleine kast alles te dicht bij elkaar zit en dus te warm wordt. Is dit juist of een beetje bangmakerij?[/quote:924deda423] Dank voor alle reacties. Ik zal het zekere maar voor het onzekere nemen en toch een iets grotere kast bestellen.
  • welke kast neem je?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.