Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

systeem samenstellen

None
31 antwoorden
 • hoi, na een aantal keren deze forum goed gelezen te hebben, veel nagedacht (gespaard), ben ik van plan waarschijnlijk volgende systeem samen te stellen ( bij citysystems nijmo).
  Nu gaat het altijd om je budget, zeker wanneer je een nwbe bent op het gebied van PC's, hardware, vandaar dat ik geen goedkeuring zoek maar wel degelijk opbouwende kritiek (sorry flauw, woordgrapje in casu). Aldus wijze heren en (dames?) gaarne Uw inzichten en gedachten.

  Ik ga zoveel mogelijk Fp-shooters online spelen, misschien ooit wat meer maar ik ga dus voornamelijk voor eye-candy

  Aldus:

  ~ S478 GigaByte 8PE667 ULTRA SB, Lan en Raid
  ~ P4 2400-512 BOX 533FSB
  ~ DDR 512 PC333 brand a
  ~ Maxtor 80GB, 7200 UDMA 133 plus9 LIQUID
  ~ Antec Midi SX630 II EC
  ~ ATX 430, Antec True power CE
  ~ Lite-One retail brander 48/24/48
  ~ Hercules 3D Prophet 9500 pro 128DDR retail
  ~ logitech wheel optical, MX500

  Zijn er in jullie ogen zaken die als een zgn Bottleneck zouden kunnen gaan werken..

  Mvgrt :roll:
 • Hoeveel wil je besteden dan??

  -Het een goed systeem wat je hebt uitgezocht, maar even een vraagje: Wil je gaan overclocken anders zou ik ook een goede CPUkoeler erbij kopen.

  -Je hebt een goede harde schijf uitgezocht, maar ik zou dan wel de 8mb cache versie kopen

  -En als je wat geld extra hebt zou ik voor een ATI 9700 of zelfs 9700pro gaan :)

  -Goede voeding, goede brander, fijne muis, en een goed moederbord dus al bij al een goede pc
 • Ziet er leuk uit, en is opzich niks mis mee. Alleen:

  -Wil je niet een betere geluidskaart? De audigy I & II hebben bijvoorbeeld EAX 3.0 support, welke bij nieuwe games gebruikt wordt, en dat klinkt zeker een stuk mooier als die onboard AC'97.

  -Je zou een sneller moederbord kunnen nemen, met bijvoorbeeld de Intel E7205 chipset, alleen is het maar de vraag of je budget dat toelaat. (als het krap is zou ik ieg gewoon deze houden, zoveel FPS scheelt dat nou ook weer niet, waarschijlijk is een snellere videokaart dan zelfs een nog betere keuze voor je geld)

  -Monitor? Of heb je die zelf nog staan? Een redelijke monitor is natuurlijk altijd leuk voor games.
 • waarom geen amd athlon XP 2400+ ipv een pentium 4 2.4. en dan een nforce2 moederbord erbij :D . ben je volgens mij iets goedkoper uit en is mischien wel sneller(?? :-? )
 • -Dat is inderdaad een goed idee

  -Is idd meestal sneller in games, en beter te OC'en (als hij dat wil), neem wel een Epox moederbord, zijn snel en goed

  -Hoef je geen extra geluidskaart te kopen: Soundstorm

  -Je kunt dan gaan voor Dual Channel geheugen gaan, wat ook weer snelheidswinst inhoud
 • Nee, precies goed zo. je kan natuurlijk nog wel gaan voor een 8MB cache HD maar voor de rest alles wel oke.

  Welke Antec case is dat? Ik kan hem niet vinden.
 • [quote:7383ef1e05]
  -Hoef je geen extra geluidskaart te kopen: Soundstorm
  [/quote:7383ef1e05]

  Iedereen vind die soundstorm zo geweldig, maar is dat alleen om de kwaliteit van het geluid? Ik kan in de specs niks terug vinden over zaken als EAX ed. Dat vind ik ieg wel een pluspunt van de audigy serie.
 • Klopt, maar het is ook een onboard soundchip, en een audigy is een echte geluidskaart. Aangezien de geluidskwaliteit op de meeste moederborden onder de maat is, is de soundstorm een welkome gast in onboard geluidschips. Het is kwa functies minder als de Audigy, maar de soundstorm kost ook minder. En een audigy is behoorlijk duur.
 • …, dank voor de snelle reacties,ik koop en laat het systeem samen bouwen bij citsystems, ben geen techneut…

  ~begrijp, HD 8 cashe niet zo goed, er is in de winkellijst een liquid plus8 40 gig of plus 9, 80 gig te krijgen….

  ~koop op een later tijdstip geluid, money
  ~ denk aan 19" ls902 UT liyama

  ~MOBO zelfde verhaal, liep naar winkel na alle adviezen over voordeel van AMD boven P4, echter liep naar buiten met idee P4?,

  de sales peeps vertelde ik dat ik over een jaartje of twee een nwe CPU wil inzetten, moet maar voldoende zijn.. Ze adviseerden: Multitreads (wathever that means) ,de toekomst in de discussie over AMD of P4, daarnaast mijn mobo nu al minimaal 3.2 P4 l ondersteund: voor mijn budget beste investering


  wat veel techno termen, hopelijk do i make myself understood
  [Aldus:

  ~ S478 GigaByte 8PE667 ULTRA SB, Lan en Raid
  ~ P4 2400-512 BOX 533FSB
  ~ DDR 512 PC333 brand a
  ~ Maxtor 80GB, 7200 UDMA 133 plus9 LIQUID
  ~ Antec Midi SX630 II EC
  ~ ATX 430, Antec True power CE
  ~ Lite-One retail brander 48/24/48e~ Hercules 3D Prophet 9500 pro 128DDR retail
  ~ logitech wheel optical, MX500

  (+- 1400 euro's via PC PRIVEE)
  Mvgrt :roll:
 • [quote:1a585c250b="Salv"]Nee, precies goed zo. je kan natuurlijk nog wel gaan voor een 8MB cache HD maar voor de rest alles wel oke.

  Welke Antec case is dat? Ik kan hem niet vinden.[/quote:1a585c250b]


  KAN DEZE KOPEN BIJ CITYSYSTEMS NIJMO, WAAR ORIGINEEL 300WATT
  VOEDING AAN HANGT, ECHTER VERVANGEN WORDT DOOR DE ATX 430 WATT ANTEC TRUE POWER CE RETAIL, ALUS SALES PEEPS
  MZZL :roll: 2600
 • - In winkel moet je gewoon even naar de 8mb cache versie vragen

  - Op dit moment is AMD gewoon wat beter (en goedkoper), in 3d applicaties.

  - Ik zou toch voor een Nforce bord gaan, waarschijnlijk heb je over 2 jaar toch wel een nieuw moederbord vanwege nieuwe functies: DDRII, PCIexpress enz.

  kijk trouwens uit voor de Caps Lock toets :wink:
 • Die sales peep bedoelde waarschijnlijk HTT (Hyper Threading Technology) daardoor wordt de CPU efficienter gebruikt. Maar irl scheelt dat maar een paar % winst.

  HD cache betekend het stukje geheugen op de schijf zelf, waar uit gelezen kan worden. Dit is sneller, omdat de data niet van de schijf zelf hoeft te komen. Hoe groter dat stukje geheugen is, hoe beter de schijfprestaties, doordat er meer data in kan. (80-90 MB/s uit de cache, en 45 MB/s van de schijf zelf) Dit geeft dus niet altijd prestatiewinst.

  Een AMD systeem upgraden over 2 jaar gaat je niet lukken, omdat de AthlonXP er dan al uit is, en vervangen is voor de Athlon64. Maar waarschijnlijk gaat er hetzelfde gebeuren bij Intel, de Northwood wordt vervangen voor Prescott, met een 800 MHz FSB. Die heeft ook niet het eeuwige leven, en wordt daarna ook weer opgevolgd. De kans dat je over 2 jaar alleen de CPU kan upgraden is ieg niet al te hoog.
 • [quote:592af66624="BA"]Die sales peep bedoelde waarschijnlijk HTT (Hyper Threading Technology) daardoor wordt de CPU efficienter gebruikt. Maar irl scheelt dat maar een paar % winst.

  HD cache betekend het stukje geheugen op de schijf zelf, waar uit gelezen kan worden. Dit is sneller, omdat de data niet van de schijf zelf hoeft te komen. Hoe groter dat stukje geheugen is, hoe beter de schijfprestaties, doordat er meer data in kan. (80-90 MB/s uit de cache, en 45 MB/s van de schijf zelf) Dit geeft dus niet altijd prestatiewinst.

  Een AMD systeem upgraden over 2 jaar gaat je niet lukken, omdat de AthlonXP er dan al uit is, en vervangen is voor de Athlon64. Maar waarschijnlijk gaat er hetzelfde gebeuren bij Intel, de Northwood wordt vervangen voor Prescott, met een 800 MHz FSB. Die heeft ook niet het eeuwige leven, en wordt daarna ook weer opgevolgd. De kans dat je over 2 jaar alleen de CPU kan upgraden is ieg niet al te hoog.[/quote:592af66624]

  -In de C!T stond laatst zelfs dat hyperthreading vaak langzamer is dan non-hyperthreading in D3d

  -aan de Ahtlon64 en Prescott had ik niet eens aangedacht, dus nog een verkeerd verkooppraatje :wink:
 • Mja, soms is het in games ook sneller, als het er toch op zit zou ik het ieg gebruiken :lol:
 • Ja, goed noot, over verouderen van P4.. denk dat ik me tevreden moet stellen dat er altijd voor en tegens p4 of Amd bestaan. Ik gun mezelf nog een 1,5 maandje sparen en denken. Weet en hoop dat video kaart waarschijnlijk gaat dalen in prijs (9600 en 9800) en dat ik misschien opteer voor 9700 pro, echter merk is in dze wel weer belangrijk voor clocken van de kaart. Hoorde dat het nu al mogelijk is om 9500pro te clocken naar 9700??
  Dank voor jullie adviezen tot nu toe, ik ga terassen

  Aldus:

  ~ S478 GigaByte 8PE667 ULTRA SB, Lan en Raid
  ~ P4 2400-512 BOX 533FSB
  ~ DDR 512 PC333 brand a
  ~ Maxtor 80GB, 7200 UDMA 133 plus9 LIQUID
  ~ Antec Midi SX630 II EC
  ~ ATX 430, Antec True power CE
  ~ Lite-One retail brander 48/24/48
  ~ Hercules 3D Prophet 9500 pro 128DDR retail
  ~ logitech wheel optical, MX500

  oeps ander forum wel veel over deze mobo te vinden voor geinteresseerden….
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/626584

  Mvgrt :roll:
 • Via tools als rivatuner is het idd mogelijk om van je 9500 een 9700 te maken, dus de 4 extra pipelines en 256 bits memcontroller activeren. Veel mensen krijgen alleen wel problemen met hun beeld, er kunnen artefacts ontstaan.
 • Ziet er in mijn ogen uit als een prima systeem. Kijk ook eens naar de nieuwste ALDI computer. Ik weet dat er veel mensen op dit forum tegen het kopen van complete computers zijn, maar deze pc is echt zo onwijs compleet en bestaat allemaal goede onderdelen! Bovendien is 1229 euro niet echt veel geld. Kijk maar op http://www.aldi.nl/index_nl.htm.
  Mijn ouders gaan misschien deze pc kopen. 2 jaar geleden heb ik daar een p3 900Mhz gekocht en die doet het nog steeds perfect.
  Nou ja succes met je keus… en laat je niet te veel van de wijs brengen door alle toekomstige processoren die nog uit gaan komen… dan blijf je bezig met upgraden en wachten tot je 't snelste van 't snelste hebt!
 • # Soundstorm ondersteunt alleen EAX 1.0 dacht ik. Audigy 1 ondersteund EAX 1.0 & EAX 2.0 en Audigy 2 EAX 1.0, EAX 2.0 & EAX Advanced HD (correct me if I'm wrong)
  Verder is de kwaliteit van de Soundstorm chip gelijk aan die van een Audigy, maar wel onboard en lekker cheap.

  # Ik zou idd een Epox 8RDA+ nemen en dan met een 2200+, die is wat budget vriendelijker en het verschil merk je echt niet. Je hebt dan ook gelijk onboard LAN en Soundstorm.

  # Zowel Intel als AMD kan je over 2 jaar echt niet meer upgraden zonder nieuw bord. Met de door mij genoemde combo zou je over een jaar voor een prikkie 1 van de laatste AXP's kunnen kopen (die gaan er dan totaal uit en worden dan waarschijnlijk ook al niet meer gemaakt). Dan heb je dus een 3200+/3400+ (zie discussie daarover) voor 60 euro oid.

  # Je moet dus een Western Digital Caviar 8MB cache hebben.
 • Hoeft niet, volgens mij is de Dmax9+ serie van maxtor met 8mb cache sneller als de huidige WD types. Boviendien is de prijs per GB gemiddeld wat lager.

  Ik heb bij de soundstorm helemaal niks gezien van EAX support, positional audio zit er wel op, maar dan moet je een Dolby surround versterker hebben, maar dan mis je nog steeds de environmental effects van EAX. De Audigy 1 heeft btw ook support voor EAX 3.0 (advanced)
 • Mooi systeempje, zo te zien goed uitgedacht, maar idd zou bij de HDD voor de JB versie gaan, scheelt maar weinig euro's nml.

  Antec 430 is een lekker stille PSU heb hem zelf ook.
  P4 2.4GHz is een ideale CPU om over te klokken, maar weet niet hoe stabiel dat moederbord is.
  Maar persoonlijk vond ik de cooler geleverd bij de Boxed versie slecht presteren, had zelfs het idee dat hij geen lekker contact meer met de core kon maken nadat ik de thermal sticker vervangen had door koelpasta , alsof de dikte van de sticker meegenomen is in het ontwerp en dus verplicht is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.