Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Hoe heet mogen ze worden?

8 antwoorden
  • Ik ben al een tijdje bezig om mijn pc zo stil mogelijk te krijgen en dat lukt tot nu toe ook best redelijk. Ik heb vandaag een Zalman CNPS6000-Cu cooler geplaatst en dat scheelt alweer een flink stuk. Maar nu zit ik met het volgende. Volgens mij mag mijn cpu ongeveer 65 graden worden en dat haalt i ook bij lange na niet als de fan in de langzaamste stand staat. Maar nu de gpu van de videokaart, hoe heet mag die worden?? Op de kaart zit een best groot passief coolblok met daarin een klein ventilatortje. Via de software kan ik dat ding uitzetten, maar bij een temperatuur van 43 graden grijpt de software toch in en gaat het fannetje alsnog aan (welliswaar in de langzaamste stand, maar toch). Maar hoe heet mag een Geforce 4 Mx 440 nou eigenlijk worden??? Ik kan er maar niets over vinden.... En wat is een aanvaardbare case temp, ik heb nu alle case fans uitgezet (4x) en nu schommelt de temp zo rond de 37 tot 40 graden, is dat te hoog of nog ok? Alvast bedankt
  • # Voor een GPU is rond de 60 graden de normale temperatuur. Ze kunnen over het algemeen meer hebben dan een CPU. Bovendien geld ook voor een GPU dat ie eerst gaat crashen bij een te hoge temo voor hij door smelt.
  • Koeler is natuurlijk altijd beter. Boven de 50 graden is niet aan te raden. Het kan wel, maar is al vrij heet. Als je je videokaart stiller wilt maken, moet je eens naar het passieve koelblok van Zalman kijken. Hij moet natuurlijk wel in je kast passen :D http://www.zalman.co.kr/english/product/zm80a-hp.htm
  • ik heb ook nog een gforce 4 mx 440 gehad en daar zat zelfs geen fan op, gewoon een koelblokje, mijn temp in de kast schommelt tussen de 30 en de 36 graden en ik heb er nooit problemen mee gehad.
  • Hangt idd van de videokaart af. De MX is een uitgekleed ontwerp, hij heeft maar 2 rendering pipelines, en loopt op een lagerekloksnelheid als zijn grotere broers, daardoor kan hij met passieve koeling toe. Kijk je bijvoorbeeld naar de FX 5800 Ultra, dan komt er meer bij kijken. Dat apparaat vreet meer stroom als een AthlonXP, dan moet je dus echt wel met een grote heatsink aankomen.
  • Je zou kunnen overwegen een veel grotere ventilator (bijv. 8x8 cm) te plaatsen op je videokaart, eventueel met een zelfgemaakt raamwerkje om het een en ander passend te krijgen. Je kunt die dan bijvoorbeeld regelbaar maken of op de 5V aansluiten. Zo kun je de koeling versus lawaai goed regelen met minimale kosten.
  • Dat zalman ding zal in mijn kast helaas niet passen (wel in de kast maar niet op het moederbord). Ik heb nu het stekkertje van de fan erui gehaald en de temperatuur van de chipset blijft nu tussen de 45 en 55 granden, dus dat kan prima volgens mij (ookal is er nagenoeg geen airflow in de kast met alleen de fan in de voeding maarja, zolang het maar werkt. Is mijn casetemp nu te hoog zoals mijn oom beweert? Schommelt een beetje tussen de 35 en 40 graden zonder case fans aan
  • tussen de 35 en 40 graden is niet echt schokkend, dat is een normale temp. Zolang er met de rest ook niks aan de hand is hoef je er weinig aan te doen ieg.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.