Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Uitbreiden geheugen werkt niet.

7 antwoorden
  • Hallo allemaal, Voor mij de eerste keer dat ik hier ben, en ik heb het volgende probleem. Ik heb een Pentium 2 400 MhZ getracht uit te breiden met werkgeheugen. De machine draaide op 2 bankjes van elk 64 Mb en ik heb daarvoor 1 bankje gekocht van 256 Mb. Hij blijft echter steken op 128 Mb, en ik heb al van alles geprobeerd te veranderen in de Bios, maar niets mocht baten. Eerst dacht ik dat het bankje defect was en ben er mee teruggegaan naar de winkel, maar deze bleek goed. Wat nu te doen? :-? In de winkel kreeg ik te horen dat ik de BIOS moest flashen, maar daar heb ik geen ervaring mee. Heeft iemand hier al eens mee te maken gehad? Alvast bedankt voor de reactie Paul.
  • Wanneer je de zoekfunctie had gebruikt, had je de volgende onderwerpen gevonden : [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=84648&highlight=geheugen+half] SDRAM wordt maar half gevonden[/url] [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=62590&highlight=geheugen+half]SDRAM wordt maar half gevonden[/url] om maar even 2 voorbeelden te geven veel succes :D
  • Idd, bekend probleem. Die zal ik vanmiddag even aan de FAQ toevoegen. Waarschijnlijk heb je dus een dubbelzijdige module gekocht (chips aan beide kanten van de module) en kan je mobo daar niet mee overweg. Je zult dan naar een singlesided module moeten kijken.
  • # Juist andersom, hij heeft waarschijnlijk een single-sided module gekocht en hij moet een dubbele hebben. Komt door de max supported chip grootte.
  • [quote:efdd6c7456="Marcel de Reus"]# Juist andersom, hij heeft waarschijnlijk een single-sided module gekocht en hij moet een dubbele hebben. Komt door de max supported chip grootte.[/quote:efdd6c7456] Daar heb je met 256 MB meestal niet zo vee last van. Het zijn meer de 512 MB modules die problemen geven. 32 MB chips werken vaak wel in dat soort PC's. Maar het zou ieg kunnen, omdat het een oudere chipset is. (waarschijnlijk 440xx serie)
  • [quote:554954bd05="Marcel de Reus"]# Juist andersom, hij heeft waarschijnlijk een single-sided module gekocht en hij moet een dubbele hebben. Komt door de max supported chip grootte.[/quote:554954bd05] Helemaal juist. :wink: Eddy
  • welk merk mobo heb je ? helpt wel bij dit soort vragen. Wat zegt het boekje van je mobo hierover (rtfm)? P-II 400 Mhz, wat is het grootste reepje dat ie aan kan ? (P-II zou kunnnen 128 MB ?) Kan je mobo wel PC133 aan als je die hebt gekocht ?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.