Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

AMD 2000+ probleem, snelheid loopt terug

3 antwoorden
  • Hallo allemaal, Ik heb gisteren een pc gekocht (nieuw), met een amd athlon xp 2000+ processor, en een socket A moederbord (ECS K7S5AL). Alles lijkt het in eerste instantie goed te doen, bij het opstarten staat er in het beginscherm: AMD athlon xp 2000+. Maar na met partitionmagic partities te hebben gemaakt, en windows xp geinstalleerd te hebben, geeft hij aan: AMD athlon xp 1250 mhz. Ook in windows xp geeft hij deze snelheid weer (1,24 ghz). En volgensmij hoort een 2000+ toch echt rond de 1.6 ghz te lopen. Weet iemand waar dit aan kan liggen?? Groetjes (een wanhopige) Bob
  • Staat duidelijk in de FAQ. Je moet in de bios je FSB op 133 Mhz zetten, dan draait hij weer op 1667 MHz. Waarschijnlijk heb je een crash gehad of zo, en is de CPU snelheid naar fail safe gesprongen. Komt vaker voor.
  • Een crash zoals BA zegt, niet helemaal, wel een bios-reset. Dit is een enerverend probleem met sommige ECSK7S5A moederborden, waar totnutoe geen oplossing voor bestaat. Mijn Pc kan maanden zonder probleem werken, om dan zomaar zonder aanleiding het bios te resetten. Batterij vervangen, batterijkontakten sterker laten drukken, reset jumperkontakten dichter bij mekaar plaatsen, andere bios instellingen; alles zonder resultaat. Hopelijk gebeurd het jou niet te dikwijls, maar je zal regelmatig je bios opnieuw moeten instellen. :cry: Eddy :-?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.