Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

5 bit multiplier settings vs 4 bit multiplier setting

BA
32 antwoorden
 • Bij veel mobo's zijn er problemen met het instellen van de multiplier, namelijk als de standaard MP onder de 12.5 ligt, dan kan je alleen 5.5x - 12.5x instellen, en als hij boven de 12.5x ligt, dan kan je alleen 13.0x - 18.5x instellen. Dit wordt veroorzaakt door de 5de bit (de 8x bit) die dan niet door het mobo gereset kan worden. Hier staat wel een workaround, maar dat moet toch beter kunnen.

  Van de Abit NF7 weet ik inmiddels dat ze wel 5bit MP support hebben, maar heeft de rest dat ook? Heeft de Epox 8RGA+ dit ook bijvoorbeeld? Of kan je daarmee ook alleen maar een bepaalde range instellen?
 • weet zo niet hoe het met de 8RGA+ zit, lijkt me wel,want met mijn epox 8RDA+ was het iig wel mogelijk, en het zijn bijna dezelfde borden, op wat revisie veranderingen na dan…

  kon met mn XP2400 (MP 15) gewoon MP 10 en lager wel kiezen….

  probleem alleen is met de epox dat als je lager ging als MP 10 en dan gelijktijdig de FSB verhoogde, om niet lager uit te komen, dan was er sprake van een redelijk groot prestatieverlies…

  dus ook al kwam je dan op dezelfde frequentie uit, en je had dan zelfs een hogere FSB, dan scoorde je toch lager in chipset en CPU scores bij bijvoorbeeld Sandra.
 • Hm, da's ook raar, die zouden juist hoger moeten komen. Dus het verhaal dat je aan een bepaalde range vast zit gaat bij de meeste mobo's dus niet op?

  Ik heb trouwens ook eens naar de Abit NF7 zitten kijken in reviews, en die komen ook aardig hoog, 200 MHz+ is geen uitzondering en sommigen halen zelfs 240 MHz out of the box, met VDD 1.7v.
 • [quote:e59587c75d="BA"]Ik heb trouwens ook eens naar de Abit NF7 zitten kijken in reviews, en die komen ook aardig hoog, 200 MHz+ is geen uitzondering en sommigen halen zelfs 240 MHz out of the box, met VDD 1.7v.[/quote:e59587c75d]

  idd.. helemaal niet zo'n slecht bordje…

  kijk zogauw er gevraagd wordt ''zoek een mobo voor OC'en'' dan is het direct EPOX EPOX!!

  deed het zelf eerst ook, maar dat neem ik nu zeker weten terug…

  hoeveel moeite je al niet moet doen om de epox hoog te clocken… ik kan de 200 FSB net halen.. hoger wordt ie onstabiel..

  nu blijkt dit dus een epox probleem, ivm het te lage VDD voltage (Northbridge)

  maar waarom is dat dan alleen op de Epox zo? vriend van me heeft een Chaintech zenith gekocht, en die komt standaard stukken hoger als mij…

  Epox is ook wel op de hoogte van dit probleem, want met de 8RGA+ komt er ineens een VDD instelbaar Voltage in het bios….

  VDD 1,7 is voor mij a no go… alleen een VDD mod kan je daar mee helpen.. zit zwaar OCed altijd rond de 1,55–1,60 Volt…
 • Met mijn Asus kon ik eerst ook alleen maar omhoog met de MP vanaf 13, maar na een BIOS update kan ik nu wel alle multipliers instellen. Van 7 t/m 17 dacht ik.

  FSB heb ik wel op 200 gekregen, maar gamen kon ik wel vergeten :(

  Die VDD kan ik bij niet eens instellen voor zover ik weet.

  Dus niet alleen de Epox nForce2 heeft er last van…

  Bart
 • Mja, ik zag op overclockers al een vdd mod staan met een potlood, voor als 1.7 nog niet genoeg is, kan je net zo hoog als je zelf wilt zonder te solderen. Da's ook wel lekker.

  Eigenlijk wil ik wel eens een shootout zien tussen de 8GA+ en de NF7 1.2 :)
 • Heb je misschien nog een link van dat artikel? Eens kijken of ik m,n A7N8X hoger kan krijgen zonder solderen.

  Zou idd top zijn :)

  Bart
 • Houden jullie als overclockers je processor op overclockt settings, of kijken jullie alleen hoever je kan halen en klokken daarna alles weer terug? Want als je je processor zo hoog overclocked, dat moet toch bijna niet goed zijn op langere termijn voor je proc of zie ik dat verkeerd?

  Ben wel nieuwsgierig hiernaar eigenlijk.
 • een echte fanatiekeling houdt zijn proc geen 5 jaar
  en daarvoor zal ie niet kappot gaan als de koeling goed is
 • Kan alleen bij de NF7 voor zover ik weet:

  http://www.overclockers.com/tips1078/
 • [quote:6319f5f837="Nightfire"]Houden jullie als overclockers je processor op overclockt settings, of kijken jullie alleen hoever je kan halen en klokken daarna alles weer terug? Want als je je processor zo hoog overclocked, dat moet toch bijna niet goed zijn op langere termijn voor je proc of zie ik dat verkeerd?

  Ben wel nieuwsgierig hiernaar eigenlijk.[/quote:6319f5f837]

  Nope, houden op die settings. Is wel schadelijk, maar hij gaat evengoed nog wel een tijdje mee.
 • [quote:626e5969dd="BA"]Kan alleen bij de NF7 voor zover ik weet:

  http://www.overclockers.com/tips1078/[/quote:626e5969dd]

  Je moet dus zowieso in je BIOS het VDD voltage al aan kunnen passen, begrijp ik :(

  Heb mijn proc nu ook constant op 2320mhz (12x193) draaien. Tegen de tijd dat ie stuk gaat is het toch al een museumstuk!

  Bart
 • Nee, dat maak niks uit volgens mij. Hun veranderen gewoon een weerstand. Verhoog je hem daarna in je bios, dan zou hij nog hoger moeten gaan.
 • hmmm.. wel een interessante theorie die ze daar gebruiken voor de Abit…

  tsja, en dan zit je met je epoxje en je soldeerboutje…. :cry:

  moet de mod nog steeds doen, maar kom er maar niet aan toe….

  moet nog steeds ergens van die grabbers halen, want op mn mobo solderen ga ik niet doen iig….
 • Maar dan moet die functie wel in je BIOS aanwezig zijn en dat is bij mij iig niet zo :(

  Maar bij alleen bij de NF7 kan je die mod uitvoeren?

  Bart
 • [quote:7d5ec8d0ab="bvk"]Maar dan moet die functie wel in je BIOS aanwezig zijn en dat is bij mij iig niet zo :(

  Maar bij alleen bij de NF7 kan je die mod uitvoeren?

  Bart[/quote:7d5ec8d0ab]

  deze mod is iid alleen voor de Abit ja…

  op jouw Asus kun je een uberbios flashen, waarmee er gezegd wordt dat je het VDD voltage kan instellen
 • Hmmm, zal toch nog eens kijken….heb die link nog wel. Dus met die Uber krijg ik in het BIOS een functie van VDD voltage erbij?

  Bart
 • ja… daar is men dus nog niet helemaal overuit…

  de een zegt dat het wel helpt, de ander zegt dat het geen ruk uitmaakt…

  weet ook niet wat ik moet geloven.. maar heb wel zon idee dat de non believers gelijk hebben….

  maar ja, je weet niet of het verstopt zit in het bios, en dat ze gewoon met opzet verstopt zijn.. het is wel vaker voorgekomen, dat dmv een bioshack bepaalde ''geheime'' features te voorschijn kwamen..

  misschien zit het ook wel op mijn 8RDA+, maar zeggen ze dat niet omdat de overclockers dan voor de duurdere 8RGA+ gaan….
 • Met een nieuwe BIOS is wel de MP vrijgekomen. Dat zouden ze dan ook niet doen als ze het overklokken willen voorbehouden aan de duurste borden, denk ik zo.

  Waarom zouden ze moeite nemen een functie in te bouwen om die vervolgens NIET aan de gebruikers beschikbaar te stellen?
  Ik heb dus zo mijn twijfels over die Uber BIOS…

  Bart
 • Ik ga dat Abit NF7-S bordje kopen deze maand en ik vroeg me af die S-Ata "Silicon Image SIL3112A" chip die op dat bord zit nu wel of geen RAID in zich heeft.

  op het forum van www.amdmb.com zie ik een aantal gasten die Riad-0 op dat bord draaien (temisnte dat blijkt uit de specs die ze in hun sig hebben staan).
  Ik wil namelijk mijn 2x40gb overzetten op die Serial-raid. dat is wel een pre. anders moet ik een appart PCI kaartje halen en daar heb ik geen trek in.

  op de site van Abit (www.abit.com.tw) kan ik niet vinden bij de sys-specs dat hij S-Ata Raid ondersteunt. en op de site van Silicon image ook niet.

  maar in reviews die ik heb gevonden via google weer wel.
  wie weet het?

  2e vraag.
  Ik wil natuurlijk wel een "rev 2.0" hebben. als ik nu een NF7-S koop is het dan altijd een "rev 2.0" of kan ik pech hebben en een "rev 1.1/1.2" krijgen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.