Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Zalman koeler lichter maken?

7 antwoorden
  • Ik heb onlangs een Zalman CNPS6000Cu koeler gekocht en maak me toch een beetje zorgen omtrent het gewicht. Ik vraag me af of ik het koelblok niet kan lichter maken, bijvoorbeeld door het boren van een aantal gaten (natuurlijk niet in de omgeving waarmee de processor in aanraking komt)? De koeler zal wel iets van zijn koelingseigenschappen verliezen, maar die grote koperen waaiervorm blijft toch behouden. Heeft er hier iemand ervaring mee, of ervaring met afgebroken/uitgerukte sockets (natuurlijk niet door met de kast te gooien of gewoon heel onvoorzichtig mee om te springen)? Die Zalman kan ook niet met vijzen worden bevestigd. Of moet ik me eigenlijk geen zorgen maken?
  • Volgens mij is er niet zo veel aan de hand, zolang je niet al te veel met je PC sleeps, naar LAN party's ed. Als hij gewoon netjes op zijn plek staat dan is er niks aan de hand.
  • dubbelpost
  • beetje omslachtig he, om in zo'n mooie heatsink te gaan boren. Koop dan de ALCu variant die zo'n 500 gram lichter is.
  • Ik heb hem al gekocht dus daar is niets meer aan te doen. Hij weegt 462g, dus waarschijnlijk gaat die andere niet 500g lichter zijn.
  • [quote:7c8b9951bd="patrickda"]Ik heb hem al gekocht dus daar is niets meer aan te doen. Hij weegt 462g, dus waarschijnlijk gaat die andere niet 500g lichter zijn.[/quote:7c8b9951bd] oh sorry verkeert gekeken (ik dacht dat je het over de 6500 had, dies 900 gram). Hoe dan ook de AlCu is dan 230 gram lichter. Maar zolang je een beetje rustig doet met je pc, dan is er niks aan de hand
  • Ik heb de 6000Cu ook. Zolang je de pc voorzichtig verplaatst is er niets aan de hand. Wil je hem gaan verplaatsen, hou je computer dan horizontaal. Dan verklein je de kans dat je socket er afbreekt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.