Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

memorycijfers - wie kan ze verklaren?

BA
11 antwoorden
 • pc1 met winME, werkt goed en is redelijk snel
  free memory 54 à 56%
  free physical memory 26 MB

  pc2 met winSE, werkt wel goed maar is vreselijk traag
  free memory 36à 39%
  free physical memory 65 MB

  beide hebben 128 MB geheugen en zijn min of meer vergelijkbaar

  Wat zeggen deze cijfers eigenlijk en kan de traagheid van pc2 hiermee verklaard worden?
 • Die cijfers zeggen niets over de prestaties in ieder geval.
  Maar kan je nu al zeggen dat je minimaal 256Mb te weinig hebt om XP soepel te laten lopen , en al helemaal als je wat zwaardere programma's gebruikt als photoshop of de nieuwere games.

  XP leunt zwaar op je geheugen wat prestaties betreft, daar het meer moet laden als ME.

  Standaard wijst XP meer geheugen toe aan programma's maar snelheid behaal je juist door een groot " system cache " ,het bufferen van systeem info en I/O die hij vaak nodig heeft, dat bufferen moet XP nu dus op je HDD doen.

  Koop voor die paar centen minimaal 256, liefst meer erbij, en je weet niet wat je meemaakt :wink:
 • # Waar haal jij Windows XP vandaan??

  # Ik neem aan dat je bij de 2e PC Windows 98SE bedoeld? De cijfers houden in dat PC2 meer van je geheugenrecources gebruikt, maar dat is erg vreemd omdat juist Windows ME bekend staat om zijn wanbeheer op het gebied van geheugen (zit vol met memoryleaks).
 • [quote:e326fadc3b="Marcel de Reus"]# Waar haal jij Windows XP vandaan??

  # Ik neem aan dat je bij de 2e PC Windows 98SE bedoeld? De cijfers houden in dat PC2 meer van je geheugenrecources gebruikt, maar dat is erg vreemd omdat juist Windows ME bekend staat om zijn wanbeheer op het gebied van geheugen (zit vol met memoryleaks).[/quote:e326fadc3b]Te snel gelezen, ging ervan uit dat bij 2 PC's er minimaal wel eentje op XP zou lopen :o

  Maar ziezo met 128Mb zal het OS veel en vaak moeten swappen als hij veel op de achtergrond heeft draaien (hoe vol staat je systemtray ?)
 • Mja bij die ME pc zie je anders wel dat het fysieke geheugen al bijna vol is, dat is juist waar ME faalt, die propt alles daar in, en haalt het er vervolgens niet meer uit.

  Maar dat kan aan heel veel dingen liggen, aan de achtergrond services die je draait etc. Beetje weinig info IMHO, en ook het verkeere forum, windows forum was beter op zijn plaats geweest :)
 • ps , woon je toevallig in omgeving Oss dan mail maar, gooi ik wel een 128Mb PC133 reepje in je brievenbus, die moet ik er minimaal nog wel 4 hebben liggen in de oude doos.
 • [quote:37b4478906="BA"]Mja bij die ME pc zie je anders wel dat het fysieke geheugen al bijna vol is, dat is juist waar ME faalt, die propt alles daar in, en haalt het er vervolgens niet meer uit.[/quote:37b4478906]

  Mijn win 98 doet dat dus ook. Zo blijf je maar updaten :)
  Ik denk dat dit niet een kwestie is van enkel geheugen. Je kan beter ook even defragmenteren.
 • Er is een manier op 1 keer uptedaten en nooit meer last te hebben van fragmentatie en memory wanbeheer ;)
  (tip: het begint met een L en eindigt op inux)
 • Ik denk niet dat hij op dat antwoord zat te wachten :roll: En dan kan je btw ook 2000/XP nemen, lost je probleem ook op.
 • [quote:7870404514="BA"]Ik denk niet dat hij op dat antwoord zat te wachten :roll: En dan kan je btw ook 2000/XP nemen, lost je probleem ook op.[/quote:7870404514]

  # Sorry, kon het gewoon ff niet laten ;)

  # Dan mag je (topicstarter) eerst wel eens een stick mem erbij prikken. Ik dacht dat Windows XP zo gemiddeld rond de ~200mb volvreet als hij bezig is, vergelijk dat met de ongeveer 12mb van Slackware.
 • Oss? Waar ligt dat? :D :D
  Toch bedankt voor het aanbod HBM.

  Maar wat ik nu eigenlijk wilde weten is of het percentage free memory in relatie staat tot de free physical memory. Zo ja, dan begrijp ik niets van de opgaven bij pc1 en pc2.
  Zo nee, waar staan die begrippen dan eigenlijk voor?

  Is er een manier (of een progje) om een vervuild physical mem te schonen?
  Wat voor de hand ligt –opnieuw installeren- dus ff niet.

  Btw – een vraag over het geheugen heeft imho weinig te maken met het os, toch?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.