Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

raid op zenith 7njs

6 antwoorden
  • ik heb een vraagje over raid op een zenith 7njs moederbord. kan ik 2 wd 400jb harddisks in raid0 zetten, of moet ik daarvoor een sata hd erbij hebben, de handleiding is hier niet erg duidelijk over en/of mijn engels is niet goed genoeg!
  • Nee, je kan ook convertercards kopen, en zo een ATA133 Disk op je SATA RAID aansluiten.
  • BA, kun je me nog even uitleggen wat voor kaart ik moet hebben, of een merk/model. ik neem aan dat dit een pci kaart is waar je de brede hd kabel insteekt, en gaat er dan daarvanaf een sata kabel naar de aansluiting op het moederbord? of zit ik er helemaal naast.
  • Nee, het is gewoon een klein kaartje wat je op de IDE poort van je HDD steekt, en vervolgens plug je daar de SATA schijf weer aan vast. [img:a73da58185]http://www.starline.de/produkte/highpoint/rh.gif[/img:a73da58185] Dit is zo'n kaartje, de highpoint RocketHead. Van merken van die kaarten ben ik niet zo op de hoogte, maar zo ziet zo'n geval er dus ongeveer uit.
  • even voor de duidelijkheid, het kaartje plug ik aan de hd en aan dat kaartje plug ik een sata hd. ik moet dus een zo'n kaartje aanschaffen en een sata hd?
  • Nee, die kaartjes zijn alleen voor gebruik met IDE HDD's, zodat je die dus op een SATA controller aansluiten kan. En die kaartjes plug je idd in de HDD.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.