Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Temp. idicatie goed?

BA
26 antwoorden
 • Misschien een vreemde vraag, maar ik heb nu mijn kast van me pc dichtzitten en mijn processor is standaard overgeclockt naar 180Mhz Fsb, MP 13. Nu blijft de processor Idle 36 graden en stress/full load 40 graden (Na spelen van spellen als UT2003, heb de processor nog niet gestressd met Sisoft Sandra of zoiets) Het vreemde is dat de temperatuur of 36 graden is of 40 graden, niets daartussen (in de bios wel), kan dit nou kloppen of is er gewoon iets mis met de temeratuurmeter…? Het geheugen varieert van 20 to 21 graden, ook niet echt veel..
 • Ligt gewoon aan het programma. Memmodules hebben geen tempindicatie, dus hoe ze dat meten is mij ook een raadsel. Probeer anders CPUcool eens (zie FAQ)
 • Lees je die temperaturen nu uit een programma of uit het bios?
  Het is algemeen bekend dat asus mobo's wat problemen hebben met de temp sensor. misschien een bios update?


  BTW. heb jij dan temp. sensors op je geheugen zitten?
 • Ja, kan geheugen temp zien, (tenzij ik het helaam verkeerd heb en ze met mb iets anders bedoelen), had ik ook op me vorige asus mobo. Maar ik lees temps nu af in windows, met pcprobe, daar zijn ze dus constant 36 of 40, in de bios varieeren ze van 36 tot 41, heb trouwens de nieuwste bios voor mijn mobo.
 • Lijkt me eerder een lage casetemp dan, ik heb nog nooit een bord met ingebouwde memtempsensors gezien namelijk en bovendien is 20 graden nogal weinig voor een memstick.

  Probeer CPUcool, www.podien.de idd eens, lijkt me puur een gebrek van PcProbe in dit geval.
 • Ja, ik vinde het ook vreemd, maar er staat echt MB temperature in de bios. Hier is het te zien. Ik zal CPUCool wel is downloaden om te kijken of dat verschil maakt.
 • Dat is de temp sensor op je mobo, meestal gebruikt om de casetemp te meten.
 • Ja, zie het zit totaal niet op te letten :roll: Is natuurlijk afkorting, dom :oops:
 • Heb het zelfde bord met hetzelfde "probleem". Maakt echter niet uit wat je in Windows voor programma gebruikt (heb ze "allemaal" geprobeerd), ze geven steevast +/- 10 graden lager aan dan in het BIOS.

  Bij mij nu op dit moment 55 in BIOS en 44 in PcProbe of AIDA32, Sandra etc. De mobo temp wordt gek genoeg weer hoger aangegeven, 22 in BIOS, 25 in Windows…. :-?

  Zou me er echter maar niet al te druk om maken met zulke temps, een goede voeding en geheugen zijn dan veel belangrijker voor een stabiel systeem.

  Bart
 • De CPU draait bij get opstarten vrijwel meteen 100%. Als je dan dus naar de bios gaat dan zie je altijd een hogere temp als wanneer je in windows kijkt met een idle cpu. Case is nog koud bij het opstarten, en wordt dus na verloop van tijd warmer. Daarom is de temp in windows hoger.
 • BA, dit is onder alle omstandigheden en staat los van direct opstarten. Nu dus na ruim een half uur in Windows nog steeds hetzelfde, in BIOS hetzelfde als ik em gewoon een kwartier op de Hardware monitor laat staan.

  Maak me echter niet zo druk meer om :wink:


  Bart
 • Waar ik echter niks van snap is dat de temperatuur van mijn processor en mobo dus goed zijn, 36-40 graden cpu en mobo rond de 20 graden. Als ik echter de FSB verhoog (180Mhz x 13) en een spel speel, reboot de computer soms ineens. De temperatuur is dan echter nog steeds 36-40 graden. Zou dit te maken hebben met het spel of komt dit door te hoge FSB, tot hoe hoog moet ik het voltage voor deze overclock verhogen? 1,7 Volt?
 • Kan door de FSb komen, ook door de CPU. Vaak heb je wel iets meer voltage nodig, dat is een kwestie van proberen.ik zou het ieg eerst eens op 1.7V proberen idd.
 • Het vreemde is dat ik 3d Mark wel gewoon kon draaien met een fsb van 205, daar had ik die problemen niet bij, zal nog is met wat andere spellen proberen, mss is dit spel wel slecht ofzo.
  Maar normaal hoor je dan terug te gaan naar windows en niet gelijk te rebooten als een spel stopt toch :wink:
 • als je cpu vastloopt kan je wel spontane reboots krijgen.
 • Je kunt inderdaad het beste op 1.7v beginnen en dan weer gamen. Loopt ie weer vast of een spontane reboot, dan weer wat verhogen naar 1.725 enzovoorts.

  Draai nu zelf 12x193 op 1.775v, dus je FSB kan, mits je goed geheugen hebt, nog een stuk hoger.

  Bart
 • yep, en als je denkt dat het aan je geheugen ligt, dan kan je ook je Vdimmnog verhogen of je timingen terug schroeven.
 • Lijkt erop dat de CPU gewoon meer voltage wil. Aan de FSB zal het wel niet liggen, PCI/AGP zijn immers gelocked en het geheugen is PC3200. Bovendien loopt hij, zoals je zelf zegt op een FSB van 205mhz nog steeds stabiel.

  Je zou natuurlijk een programma kunnen schrijven dat er 10 graden bij optelt ;)
 • Moet wat sneller typen geloof ik…

  Je hebt dus 3Dmark stabiel op 205 FSB gedraaid? Welk spel crasht er dan op die snelheid?

  Bart
 • In Splinter Cell, heb het ook een keer gehad in UT2003, maar zal nog ff proberen straks. Maar ik wilde eerst zeker weten dat de temperatuur meters wel goed waren (of in de richting zaten :wink: ) Niet dat de temp veel hoger was dan die aangaf. Wat zijn aan te raden timings dan, op 166 FSB heeft ie nu timings van 2/2/2/2, iets terug zeker op hogere FSB?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.