Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

amd k6 3d upgraden?

8 antwoorden
  • kenissen hebben mij gevraagd of ik hun pc kan upgraden. het gaat om een compaq presario 5186, met een amd k6 3d processor. volgens sisoft sandra kan het mb wel een grotere processor hebben. mijn vraag is dus welke processor kan er in deze socket 7?
  • Hoe hard loopt de huidige proc? Vaak is het namelijk niet waard om een oude proc nog uptegraden, omdat ze 2e hands lastig te krijgen zijn en ook behoorlijk duur zijn voor een 2e hands product. Bovendien staan Compaq moederborden erom bekend dat ze niet makkelijk nieuwe dingen slikken. Afhankelijk van hoe snel de proc is die ze nu hebben is het vaak makkelijker en beter om goedkoop uptegraden naar een Athlon XP. Je hebt al een ECS K7S5A Pro met een AXP 1800+ voor 47+60=107 euro (25 euro meer voor een 2200+) Dat bord heeft LAN onboard en USB 2.0 en het ondersteund ook SDRAM, dus als het huidige geheugen PC133 kan het overgezet worden (PC100 ook wel overigens, maar dat levert behoorlijk in qua prestatie)
  • deze loopt op 445 mhz, daar was ik al bang voor want ik kom nergens meer socket 7 tegen, of ze moeten de naam veranderd hebben ondertussen. in elk geval bedankt voor het advies.
  • Ik dacht dat de snelste K6 550mhz was, maar dat weet ik niet zeker en ik kan het op inet ook niet vinden?
  • [quote:2aec87251e="Marcel de Reus"]Ik dacht dat de snelste K6 550mhz was, maar dat weet ik niet zeker en ik kan het op inet ook niet vinden?[/quote:2aec87251e]Marcel toch!: [url=http://www.google.com/search?hl=en&lr=&ie=ISO-8859-1&q=processor+specs&btnG=Google+Search]Deze[/url] zoekstring levert als eerste links: http://www.geek.com/procspec/amd/k6+3dmmx.htm http://www.geek.com/procspec/amd/k63dmmx.htm en deze: http://users.erols.com/chare/elec.htm
  • 450 100*4.5 64KB -32K I -32K D 256K on chip .25 118 21.3 mil Super 7 $136 die is wel heel duur de snellere processors zullen dus nog wel duurder zijn :cry: kan je beter de eerste tip van marcel opvolgen :cry:
  • Ik had gezocht op: K6 max speed snelste K6 ik kwam uiteindelijk wel op geek.com, maar deze site werkt hier niet onder Konqueror. Zal ze eens een mailtje sturen. Die andere site had ik moeten weten, staat dacht ik ook in de FAQ :oops:
  • het word denk ik de ecs k7s5a zoals marcel voorstelde,en dan moet er maar een andere kast bij want dit is een klein kastje met een micro atx mobo. als ik hier een ander (micro atx) mobo in zet met een athlonxp 2000+ ben ik bang dat de temp te hoog oploopt want er zit maar een case fannetje aan de voorkant , en er is geen ruimte om er een bij te zetten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.