Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

pc om zeep geholpen???

Marcel de Reus
13 antwoorden
  • Volgens mij heb ik me pjoeter vermoord ;(

    Ik zat van de week een beetje door me bios te bladeren toen ik zag dat
    'cpu protect for cpufan off' op disabled stond.
    Ik dacht dus dat dat niet goed was en heb em op enabled gezet.

    Hardstikke mooi ik blij (dacht ik). Totdat ik de bios gesaved had en hij opnieuw opstarte.
    Ik kreeg een lange pieptoon en de melding dat me fan niet draaide.
    Alleen de fan draaide wel (dat kon ik zelf zien).

    Nu is de vraag, wat doe ik eraan. Bios resetten met het jumpertje werkt niet. Heb het batterijtje er al uit getrokken, maar dat mocht ook niet baten.

    Mijn mobo is een jetway 663as met een 1200mhz amd processor erop.
    Ik hoop dat iemand dit probleem kent….

    bvd dank tactic…..
  • Nou hij leeft dus nog wel hoor ;)

    Kun je helemaal niet meer in je BIOS komen?
    Kijk eens in de manual waar de CPU fan connector zit en zorg dat je daar een fan met een blauwe draad op aan sluit. Hij krijgt nu geen rpm door van de fan en denkt dus dat ie niet draaid.
  • Hey,

    Heb ook wel eens zoiets meegemaakt,
    had de CPU fan op de verkeerde connector aangesloten :oops:
    MoBo d8 dus dat de CPU fan NIET draaide en schakelde ne 2sec.
    de PC steeds uit, heeft me wel ff wat zweetdrupples gekost moet ik zeggen.

    Check dus ff of de CPU fan op de juiste plaats is aangesloten. :-?

    mvg

    JC
  • hmm de fan zit op de juiste connector.
    Kan de fan niet stuk zijn (lijkt me trouwens sterk)

    Zal eens een andere fan proberen.
    Maar als ik me bios flash zou het probleem dan niet voorbij zijn?

    [edit] heb er ondertussen een andere fan aan gehangen, met hetzelfde resultaat. Noog steeds een piep en daarna schakeld hij uit.
    Heel vreemd, want het systeem heeft gewoon gedraaid zonder kuren.
    (voor zover dat kan met een raampjes pjoeter) [/edit]
  • Hey,

    Misschien dat die Fan een [b:126156b1dc]"te laag"[/b:126156b1dc] Toerental heeft?
    mijne gaat uit als de Fan onder de 2500 toeren komt


    [quote:126156b1dc]Heb het batterijtje er al uit getrokken, maar dat mocht ook niet baten. [/quote:126156b1dc]
    Batterij kun je beter ff een poosje eruit houden zodat alle spanning weg is.

    mvg

    JC
  • Zeker met een KT7A gehad JC ;)

    Ik zou idd gewoon die bios even clearen, en dan overnieuw instellen. Dan ben je er vanaf.
  • en hoe lang is een poosje….
    moet ik dan denken aan een uur ofzo??


    Zal em wel ff een nachtje in de kast leggen.

    thanx
  • [quote:d01c5125f9]Zeker met een KT7A gehad JC [/quote:d01c5125f9]

    Klopt helemaal….. :lol:

    [quote:d01c5125f9]en hoe lang is een poosje….
    moet ik dan denken aan een uur ofzo?? [/quote:d01c5125f9]

    5 a 10 min. zou ik ff doen.
    misschien zelfs als de batt. eruit is dan de bios resetten met de jumper
    dacht dat ik dat zelf zo gedaan had, maar weet het niet precies meer.
    wellicht dat het bij jouw MoBo weer anders is, anders ff in je manual kijken….

    Suc6

    mvg

    JC
  • Battery eruit of jumper omzetten doet in principe hetzelfde. De CMOS clear jumper gebruiken, ongeveer een minuut of 5, dat zou ik doen.
  • als die stand maar niet als "default" wordt geladen…
    heb ook een Jetway-bord en die had dat probleem ook met een koeler die minder dan 3000 rpm draaide; had nog een Coolermaster koelertje van 5500 rpm; even aangesloten en in bios weer terug gezet.
    Blijft wel de vraag: waarom nou in bios kl##ien :-?
  • [quote:15cb25847b="BA"]Battery eruit of jumper omzetten doet in principe hetzelfde. De CMOS clear jumper gebruiken, ongeveer een minuut of 5, dat zou ik doen.[/quote:15cb25847b]

    Waarom een minuut of 5??? 3 seconden was bij mijn vele mobo's altijd genoeg…
  • bij sommige moederborden moet je wel langer wachten hoor dan een paar seconden. Maar daar kom je vanzelf achter. Als je hem weer aanzet en er is niets veranderd dan moet 'ie dus langer, dat heb ik zelf ook wel eens meegemaakt.
  • Je kunt na het verwijderen van de batterij ook de contacten in de houder op het moederbord even kortsluiten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.