Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

hoe PCI niet mee overklokken met FSB?

None
7 antwoorden
 • Mijn computer met Epox 8RDA+ -moederbord en Athlon XP188+ is lichtjes overklokt (10 X 166MHz), maar ik verdenk mijn PCI-modem ervan om af en toe voor instabiliteit te zorgen (problemen tijdens Internetten: af en toe vastlopers, foutmeldingen, rare tekens op het scherm, grillige verbindingssnelheden,…), en vooral ook omdat het een heel goedkoop "soft"-modempje was.
  Hoe kan ik op mijn MB de PCI-bus apart laten lopen?
 • Op een EP 8RDA+ wordt de PCI niet meegeklokt, omdat die gelockt is (dankzij Nforce2 chipset). Het probleem wordt dus niet veroorzaakt, door een te snelle PCI bus.
 • Instellen in het bios.
 • [quote:0ffe5713c0="The Avenger"]Op een EP 8RDA+ wordt de PCI niet meegeklokt, omdat die gelockt is (dankzij Nforce2 chipset). Het probleem wordt dus niet veroorzaakt, door een te snelle PCI bus.[/quote:0ffe5713c0]

  Maar de AGP kan je wel instellen, dus deze is niet "gelockt"?
 • Wel, je kunt alleen instellen op welke snelheid je hem wilt "locken" Als je hem hoger instelt en je videokaart dit aan kan, krijg je wel een performance winst. Maar dan ben je eigenlijk al wel aan het overclocken, dus ik denk dat je dit het beste kunt laten staan.
 • Een 188+ is wel een zeldzaam exemplaar BTW ;)
  Het kan overigens natuurlijk wel dat de modem van zichzelf brak is. Heb je geen last van deze problemen als je hem op zijn default speed zet dan?
 • Velen hebben de klok horen luiden waar weten de klepel niet te vinden ;). Op de N-force2 moederboarden kun je de PCI-bus locken d.m.v het vastzetten van de AGP-bus op 66 Mhz. Deze zijn nml gekoppeld :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.