Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Temperatuur van mb,processor en hds

6 antwoorden
  • Het is al zo vaak gevraagd,maar is mij niet duidelijk. Waar zet je de casefans?en hoe naar binnen of buiten blazen? Ik heb 2 hd kunnen die boven elkaar zonder koeling? Wat is de normale temp van een asusmb in normale en in volle belasting,dit ook voor een processor p4 2,4. En als ik een hd koeler er in zet miet ik dan voor 2 schijven een koeler kopen> 7200 rpm. Bedankt voor de moeite :lol:
  • [quote:f0e61ba5db="Rick99"]Het is al zo vaak gevraagd,maar is mij niet duidelijk. Waar zet je de casefans?en hoe naar binnen of buiten blazen? Ik heb 2 hd kunnen die boven elkaar zonder koeling? Wat is de normale temp van een asusmb in normale en in volle belasting,dit ook voor een processor p4 2,4. En als ik een hd koeler er in zet miet ik dan voor 2 schijven een koeler kopen> 7200 rpm. Bedankt voor de moeite :lol:[/quote:f0e61ba5db] Case fans moeten voor een goede airflow zorgen. Dat kan dus per kast verschillen hoe ze geplaatst moeten worden. Standaard geld een beetje, voorin onder 1 op naar binnen blazen. Achter bovenin de kast of in het zijpaneel uitblazen. Als die harddisks niet warmer worden dan 50 graden hoeft er geen xtra koeling bij. Kun je meten met progs als Sisoft Sandra, Drive Health etc. Mooie temps vind ik onder de 50 graden voor de cpu, 30 en lager voor de kast.
  • [quote:da1b3eab6b="Rick99"] En als ik een hd koeler er in zet miet ik dan voor 2 schijven een koeler kopen> 7200 rpm. [/quote:da1b3eab6b] Sommige cases hebben de mogelijkheid een casefan voor de HDD's te plaatsen. Anders zul je een aparte bay moeten kopen waar je HDD in ligt. Deze bay met koeling en HDD gaat dan in een 5 1/4 inch slot.
  • Ik heb inmiddels een case fan erbijgezet,en een coolmaster voor de hardeschijf. tems zijn nu mb 27 processor 32 en bij belasting 47. lijkt mij mooi. Bedankt voor de reacties
  • wat is beter als de case fan koude lucht naar binnen blaast of Dat de case fan de warme lucht naar buiten blaast
  • ik heb er eeb vooronder 1 die naar binnen blaast,en achter een die de warme lucht naar buiten blaast is goed te merken hoor.beider zijn met verstelbaar toerental,heb de 1 op 3000 staan en de ander 2500.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.