Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Asus Deluxe

Belsat
5 antwoorden
 • Hallo!

  Na alle lovende woorden op dit forum heb ik een Asus Nforce Deluxe ingebouwd. Wat zijn nu de beste Advanced Chipset instellingen?

  Voor Mainfrequency heb ik 133 ingegeven. Klopt??

  Dan System: "Optimal" en voor het geheugen "SPD" of "Auto". Maar dan geeft de BIOS aan: "resulting frequency: 166" Is dit niet een beetje laag? Ik dacht nl dat ik 333 MHZ geheugen had???

  Wie maakt mij even wegwijs?

  Ciao, Henk
 • RTFFAQ (Read the fucking faq! :wink: )

  DDR SDRAM wordt gebruikt in de highend Athlon systemen, en mid-range Pentium 4 systemen. DDR staat voor Double Data Rate, en dat betekend dat de module per kloktik 2x zoveel data verwerken kan als het gewone SDRAM. Dat word gedaan door op de rijzende en dalende klokflank data te versturen, terwijl dat bij SDRAM allen op de rijzende kloktik gebeurd. Om deze reden wordt het ook wel eens als 200, 266 of 333 MHz geheugen aangeduid, terwijl het in werkelijk maar op 100, 133 of 166 Mhz loopt. De snelheidsaanduiding is echter wel anders, die wordt in MB's per seconde gedaan. 200 MHz = PC1600, 266 MHz = PC2100 en 333 MHz is PC2700.
 • Wat voor processor heb je? De mem frequency moet je op auto of 100% zetten, deze moet bij nforce moederborden gelijk zijn aan de fsb = main frequency op jouw asus mobo. De 166Mhz is ddr dus deze moet je x2 nemen = 333Mhz = PC2700, maar als je main frequency 133Mhz is moet je geheugen dus ook op 133Mhz staan, omdat dit synchroon moet lopen met je fsb. (oftewel main frequency)
 • Bedankt zover. De processor is een AMD 2400. Dus 133 x 15, dacht ik. Klopt?

  Ciao, Henk
 • Ja, klopt, nu moet je dus zorgen dat je geheugen ook op 133Mhz staat in de bios, door em op 100% te zetten. (deed ik altijd)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.