Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Kingston DDR400 geheugen te traag

6 antwoorden
  • Sinds kort heb ik een nieuwe pc aangeschaft. De configuratie luidt: AT7-MAX 2 Amd athlon XP 2600+ (16x133fsb) 512mb Kingston ValueRam DDR400 2,5 2x Maxtor Diamond 9 Plus a 80Gig (in Raid 0) Iiyama AS4314UT scherm en de rest is denk ik nie belangrijk. Het probleem is dat ik in de Sandra 2003 geheugen benchmark niet hoger score dan 2000mb/s bandbreedte. Terwijl volgens Sandra een AMD 2600+ met Via KT400 chipset zo rond de 2900mb/s moet zitten. Ik heb elke instelling in de bios al geprobeerd maar kom niet hoger dan die 2000mb/s. Is dit de maximale bandbreedte dat ik kan halen of heb ik iets over het hoofd gezien? Groetjes en alvast bedankt.
  • Als je fsb gelijk staat met het geheugen, dus ook 133Mhz, dan werkt je geheugen dus op 266Mhz ipv 400Mhz. Dit verklaart het verschil in bandbreedte. Dit kun je alleen maar veranderen door je geheugen op een hogere snelheid te laten draaien.
  • Precies.. en heb je je timings ook goed staan?
  • Mijn moederbord geeft met opstarten al aan dat er DDR400 geheugen aanwezig is. Ik kan natuurlijk wel proberen om het geheugen hoger te laten lopen dan zijn nominale waarden, maar dat is toch niet de bedoeling neem ik aan? Leo..
  • Dan ga je je geheugen overclocken. Het komt (zoals al gezegd word) doordat je FSB maar op 266mhz loopt. Dit scheelt een hoop van de 400 waarmee sandra getest heeft (neem ik aan dan). Overigens is sandra ook nie bepaald het programma om testen uit te voeren. Het zit er ook wel eens naast namelijk.....
  • Ik zal het eens proberen. In ieder geval bedankt voor de moeite... Leo...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.