Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Trage PC na +/- 8 uur aan.

Ochem@n
11 antwoorden
 • Probleem:

  Als ik mijn PC de hele dag aan laat staan (en er verder niks op doe wegens werk) en 's avonds thuis kom is'tie niet vooruit te branden. Internet is traag, applicaties laden langzaam, muis schokt over het beeld. Ik heb een P3 700 Mhz Asus CUBX m.board. 512 MB ram 20 GB HD, Windows 98SE. Ik wordt er een beetje moedeloos van op deze manier. Wie helpt mij mijn pc weer op snelheid te krijgen?
 • heb je ook geen kazaa of andere file-share programma's openstaan op de achtergrond?

  Wat misschien (verbeter me als ik ongelijk heb) is dat je misschien spyware of een onschuldig virus op je computer hebt dat het zaakje vertraagd, of misschien een overvolle harde schijf.

  Anders zou ik het zo niet weten

  greetz
 • Je geheugen is aan het vollopen, Win Me staat daar zeer bekend om, windows 98 heeft het ook. Je kan een progje als RamIdle eens proberen, die "defragmenteerd" het geheugen, en haalt oude zooi er weer uit.
  Verder moet je misschien wat tweaken vwb geheugen instellingen. Cacheman is daar een goed progje voor. http://www.outertech.com/
 • [quote:20f5fbb988="hjs"]Je geheugen is aan het vollopen, Win Me staat daar zeer bekend om, windows 98 heeft het ook. Je kan een progje als RamIdle eens proberen, die "defragmenteerd" het geheugen, en haalt oude zooi er weer uit.
  Verder moet je misschien wat tweaken vwb geheugen instellingen. Cacheman is daar een goed progje voor. http://www.outertech.com/[/quote:20f5fbb988]
  GOOI WINDOWS 200/XP EROP DIE GAAN VEEL BETER MET DE MEMORY OM
 • [quote:db3d688dc3="taco78"]GOOI WINDOWS 200/XP EROP DIE GAAN VEEL BETER MET DE MEMORY OM[/quote:db3d688dc3]

  Die hoofdletters zijn nergens voor nodig en om nou te zeggen dat je posting zo beter leesbaar word?

  Kun je het ook onderbouwen, wat je zo zegt is vrij zinloos, ik kan ook wel gaan roepen dat linux stabieler is als windows. Tuurlijk is het waar was je zegt, net zoals mijn kreet waar is, maar wat schiet de vraagsteller daarmee op? :-?

  Ik denk ook dat het wel aan de fragmentatie van het geheugen ligt, staan er geen andere achtergrond programma's open? In office 97 had je snelzoeken wat na een kwartier inactiviteit aanging en het systeem ook zeer erg vertraagde. Ik zou daar eerst naar kijken
 • nah op zich gaat xp gewoon veel beter met recources om, daarniet van


  rechtvaardigt absoluut niet die post….  check ook eens freeram xp pro ….. gratis…. perfect…
 • Ja XP kost alleen ook gelijk weer een paar honderd euro terwijl er gratis geheugen management tooltjes beschikbaar zijn :roll:
  (of betere gratis besturingssystemen :evil: )

  Het kan BTW ook zo zijn dat je een progsel op de achtergrond hebt lopen waar een huge memoryleak in zit. Bijvoorbeeld een virusscanner, spyware of een file-sharing program.
 • sja, simpel antwoord maar waarom een pc aan laten staan als je er niets op doet?
  verder met voorgangers eens
 • [quote:179e21029e="Ochem@n"]sja, simpel antwoord maar waarom een pc aan laten staan als je er niets op doet?
  verder met voorgangers eens[/quote:179e21029e]

  Waarschijnlijk staat ie dus te downen oid of om erop in te loggen vanaf je werk. Bovendien is het beter voor een PC om 24/7 aan te staan.
 • [quote:6b2103ff0b="Marcel de Reus"][quote:6b2103ff0b="Ochem@n"]sja, simpel antwoord maar waarom een pc aan laten staan als je er niets op doet?
  verder met voorgangers eens[/quote:6b2103ff0b]

  Waarschijnlijk staat ie dus te downen oid of om erop in te loggen vanaf je werk. Bovendien is het beter voor een PC om 24/7 aan te staan.[/quote:6b2103ff0b]

  dat eerste weet ik niet, hij zegt ik doe er niets op
  dat tweede Marcel: beter voor een pc om hem dag en nacht aan te laten?
  leg eens uit?
 • Elke keer als je je PC aanzet gaat er een stroomstoot door de chips van je PC en dat is niet erg goed. Als je hem gewoon één keer aanzet en niet meer uizet heb je een grote kans dat je PC veel langer overleeft, mits hij natuurlijk niet meer belast is dan in de situatie waarin hij normaal uit staat. Bij 100% belasting 24/7 gaat hij juist niet erg lang mee ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.