Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

HARD ZOEMEN van pc

Anoniem
Marcel de Reus
5 antwoorden
 • mijn moeder heeft een pc van ong 1,5 jaar oud. Sinds een tijd maakt dat ding een enorme herrie. Wat kan dat zijn, en heeft het spoed om die naar de winkel te brengen???
 • Zal wel een fan zijn (voeding of processor).
  Je kan er een andere op (laten) zetten,
  maar is voor de werking van de pc niet noodzakelijk,
  een lawaaige fan koelt even goed als een stille.
  Als hij echter uit zichzelf heel stil wordt,
  dan wordt het een ander verhaal,
  want een stilstaande fan is wel funest voor je pc.
  Als je trouwens een andere fan koopt,
  neem dan gelijk een goeie (duurder),
  die blijven ook na een jaar stil.
 • Waarschijnlijk loopt er of iets aan, of de fan begint gewoon te slijten. Schroef de kast even open en kijk of er geen draadje tegen de fan aan is gaan hangen en zo niet welke fan het lawaai maakt. Van deze fan kun je dan het asje even smeren en kijken of dat helpt en anders kun je het beste gewoon een nieuwe kopen.
 • Gewoon de kast open, en kijken (horen) welke fan het is. Die kun je dan nog eens smeren, maar vaak is het beter deze gewoon te vervangen. De kleinste fannetjes gaan meestal het eerste stuk, dus northbridge en videokaart.

  Als het erg stoffig is in huis, kunnen ze ook daarmee vol zitten en aanlopen. Mogelijk dat goed uitblazen dan iets helpt. Maar meestal is het gewoon onbalans of slijtage.
 • [quote:cebf34249b="cjdijk"]Je kan er een andere op (laten) zetten,
  maar is voor de werking van de pc niet noodzakelijk,
  een lawaaige fan koelt even goed als een stille.[/quote:cebf34249b] Met deze zin, en zeker het laatste deel ben ik het pas eens als je de ventilator zelf hebt zien draaien. SOmmige maken veel herrie en lopen onregelmatig. Zo'n ventilator moet toch echt vervangen worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.