Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Hoes start ik in DOS op met een Compaq

3 antwoorden
  • Ik heb laatst eebn compaq computer gekregen. Nu wil ik er een oudere versie van Windows op zetten dat er al op zit. Dus de harde schijf formateren. Maar hoe kan ik in DOS opstarten. In de bios ingesteld om te booten van cd-rom, geen resultaat, start gewoon door van harde schijf. Booten van diskette, met opstartdiskettes van andere computers geprobeerd, ook geen resultaat. Wie o wie kan mij helpen. Alvast bedankt.
  • je moet gewoon de pc opstarten met een windows 98 of windows ME opstartdiskette (check [url]www.bootdisk.com[/url]). Als je hiermee opstart kies je eerst voor 'het systeem opstarten zonder cd-rom ondersteuning', daarna start de pc door naar een dos-opdrachtprompt. Daar kun je je hd formatteren. na het formatteren opnieuw opstarten met de bootdisk en dan kiezen voor 'opstarten met cd-rom ondersteuning'. Dan kun je beginnen met windows installeren...
  • Als het een "Oude" Compaq is moet je voorzichtig zijn met FDISK. Als je FDISK start moet je kijken op je een kleine Non-dos partitie ziet. Is dat het geval dan moet je die LATEN ZITTEN, daar staat het BIOS. Deze schijf dan ook als C; gebruiken. Hopelijk is dat niet het geval . SUcces ps. Oudere Compaq lusten normaliter alleen Compaq geheugen. Dus als je die wilt uitbreiden maak dan een goede afspraak met de leverancier (Als het goed is moet ie sowieso Kingston geheugen aankunnen)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.