Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Is een Zalman 6000 zijn geld waard ?

17 antwoorden
 • Ik wil een stillere PC. Nu is ie hinderlijk luid. Maar ik vraag me af of het wel zin heeft om alleen een CPU koeler erin te zetten. Ik heb errug weinig geld (student) en €35 voor een CPU koeler vindt ik best duur. En als het dan weinig uitmaakt (ik heb nu een Spire Falconrock 1). Ik hoor nl steeds dat je dan de andere componenten ineens hoort. Ik heb geen zin dan het een het andere onderdeel te gaan koelen. Twijfels twijfels.
 • als je andere onderdelen stil zijn zal je die niet horen niet alleen koelers produceren geluid ook hardeschijven als je dus een heel erg lawaaierige hd hebt zla je die horen
 • [quote:55c639aa36]Ik hoor nl steeds dat je dan de andere componenten ineens hoort.[/quote:55c639aa36] Vertel eens welke onderdelen je nog in je kast hebt zitten. Videokaart, voeding en idd de harde schijf kunnen ook een bron van lawaai zijn. Zelf heb ik een silent cooler van coolermaster. deze kost rond de € 10. Daarnaast heb ik een chieftec kast, met een behoorlijk stille voeding. Daarnaast nog een papst case fan (< 12 Db, lekker stil dus) en een radeon 9100 kaartje met actieve koeling. Ik heb dus vier fans in mijn pc, maar ik heb niks te klagen over het geluidsniveau...
 • Ik heb die cooler ook en als je andere onderdelen niet al te lawaaig zijn dan is die inderdaad het geld wel waard, om te testen hoeveel herrie de andere onderdelen maken zou je even je pc als hij koud is op starten zonder dat de fan van de cooler die er nu op zit is aangesloten. Als hij dan aanmerkelijk stiller is dan zou je inderdaads kunnen overgaan tot het plaatsen van de zalman. Maakt hij dan nog steeds veel herrie dan zou ik eerst wat aan de andere lawaaige onderdelen doen. Anders word het efffect van de zalman (en je euro's) compleet teniet gedaan. De zalman maakt inderdaad bijna geen geluid, zeker als je niet overclockt en de fan dus in silent mode kan zetten. Scenic20 Ps. De pc niet langer als 5 à 10 minuten aan laten staan met uitgeschakelde fan, anders gaat de cpu zich grillen :D
 • Een Artic Copper Silent is een erg leuk dingetje en er was hier laatst iemand die bij een PC-shop werkte en die was erg tevreden over een bepaald model Igloo koeler voor 15 euro die je vast met de search terug vindt, hij werkte bij pccompleet dacht ik en dat was ook zijn nick. Die Spire maakt idd aardig wat geluid dus het is zeker de moeite wel waard hoor, je kunt eventueel voor dat geld ook nog 1 of 2 Enermarx 80mm variabele casefannetjes kopen, dat past dan nog net in je budget erbij.
 • [quote:5e81956a9f]er was hier laatst iemand die bij een PC-shop werkte en die was erg tevreden over een bepaald model Igloo koeler voor 15 euro die je vast met de search terug vindt, hij werkte bij pccompleet dacht ik en dat was ook zijn nick. [/quote:5e81956a9f] Die herrinner ik me nog wel. :roll: :wink: Ik kan niets vinden op het i-net over dat ding. Niet in "heatsinkdatabase" en met google kom je bij "vissticks" en koelkasten. :P Bestaat dat ding wel. :wink:
 • Ik heb in dat zelfde topic benches geplaatst van wat Igloo koelers dus ze bestaan wel. Kijk eens op de site van pccompleet, daar zullen ze hem vast wel hebben.
 • Die Igloo is van GlacialTech en is errug goed getest http://www.digit-life.com/articles2/cooling-systems/socketa-coolers-massive-shootout-feb2k3-part4.html. Maar die kan ik nergens kopen in de buurt. Ik zal mn specs effe geven: AMD 2000+ WesternDigital 40GB 8mb ram Quantum Fireball 15 GB Pioneer DVD-115 DVD-rom Philips PCRW-804 writer Aopen Aeolus Geforce 4 Ti4200 128 Mb Videokaart Geen idee wat voor voeding ik heb maar die is ook niet stil. Ik heb de specs van die Spire gezocht en daar stond dat ie 39 Dba en een Zalman rond de 30 Dba (zie link bovenaan) dus dat scheelt aanzienlijk. Maar ik vindt €35 nog steeds duur. De voeding moet toch geheel vervangen worden? Je kan niet alleen de fan vervangen of wel?
 • het is mogelijk de fan te vervangen, dit kost je echter wel je garantie op de voeding..
 • heb ik namelijk wel gedaan :lol:
 • Ik heb mijn voeding losgemaakt maar het zag er niet uit dat je het eenvoudig open kan schroeven. Hoe werkt dit?
 • 30db voor een Zalman ??? :o Draai nu met een 2500+ op 2100Mhz (=2800+) en temp = 35°C (45°C vollast) met een Spire Falconrock II (= 25 dB(A)). Kosten € 15,= :) Goedkope #$% voedingen maken een pl@$$#s herrie en zijn meestal dichtgeperst = niet open kunnen maken. Als je de voeding wel open kunt maken (4 schroefjes) kun je de fan vervangen door een temperatuurgeregelde (b.v. Arctic TC1 € 7,=). Een beetje voeding heeft een TC fan.
 • Ik ben zelf van plan binnenkort een AMD XP 2000+ aan te schaffen. Ik heb zelf ook weinig te besteden (ik ben 14 jaar, 2€ zakgeld p.w.). Ik zag op internet deze cooler, deze = ongeveer 5€ en lijkt me best goed: [url]http://www.thermaltake.com/products/heatsink/v7.htm[/url] deze heeft een warmte sensor en is ook AMD recommed. Succes! (oja ik hoor het graag als iemand mij een koeler kan aanbevelen)
 • Als je niet gaat overclocken dan lijkt het me een prima cooler, misschien een beetje luidruchtig maar als dat er niet toe doet. Maar waarom neem je niet gewoon een boxed xp 2000+? als je niet overclockt dan is die cooler ook prima. Scenic20 Ps. Misschien is het een typo, maar ik vind vijf euro voor die cooler wel heel erg weinig.
 • [quote:58866f2d3a]Misschien is het een typo, maar ik vind vijf euro voor die cooler wel heel erg weinig.[/quote:58866f2d3a] 5€--> [url]http://www.perfect-systems.nl/info.asp?Info=34205[/url] Bedankt voor de tip!
 • Dat is inderdaad heel weinig geld, dan kun je beter een tray processor nemen met deze cooler. dat is wellicht goedkoper. Ik vermoed dat de koelprestatie in iedergeval gelijk is met de boxedcooler, misschien zelfs wel wat beter. Scenic20 Ik weet niet of het nu nog zo is, maar vroeger waren die thermaltakes verschrikkelijke dingen om te plaatsen, iemand ervaring met deze cooler?
 • Die koeler is in principe prima en zal zeker beter koelen dan de boxed koeler, zeker voor 5 euro een zeer goede keuze. Dat was AFAIR met de Dragon Orb koelers alleen zo.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.