Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

niet normaal

Anoniem
None
9 antwoorden
 • ik zit met 'n raar probleem. mobo MSI KT3 ultra 512 mem athlon 1700 alles werkte goed totdat m'n videokaart Gigabyte radeon 9700pro (zat er in vanaf HCC dagen) opeens keuren vertoonde en ik op'de rechterhelft van het beeld streepjes te zien kreeg.omgeruild voor 'n nieuwe kaart en de pc start alleen op met m'n oude ASUS gforce 2. stop ik m'n radeon erin dan hoor ik bij het opstarten van win XP pro 'n klik uit m'n HD (dezelfde klik hoor ik ook als ik het systeem normaal uitzet) en het videosignaal valt weg en ik krijg geen beeld meer en de PC loopt muurvast .Ik dacht eerst te weinig stroom en daarom veel apperatuur afgesloten helpt niet. wel liep de fan van de mobo-chipset zeer stroef en heb deze schoongemaakt.zou de chipset nu nog wel goed zijn? heeft iemand tips waar ik de fout eventueel kan gaan zoeken ps heb een 400 watt voeding moet toch genoeg zijn.apperatuur:
  3x hd 2x cdRom geluidskaart tv kaart netwerkkaart 2x hd fan floppy drive 2x casefan
  de radeon 9700 pro doet het in 'n ander systeem met win 98 se wel goed.
  let wel met de ASUS Gforce 2 werkt het systeem(win XP) goed. help help??
 • Het kan zijn dat je voeding brak is geworden. Die dingen houden er op een gegeven moment ook mee op. Maar ik vind het wel raar dat je beeld eerst strepen gaat weergeven, dat ligt niet aan de voeding…

  Heb je de mogelijkheid je onderdelen in een ander systeem te testen, dan kan je erachter komen waar het aan ligt. Is je Gforce 2 trouwens een PCI kaart??
 • hallo, ik heb hetzelfde mobo en had ook wat probs met men grafische kaart, je moet eens kijken op de site van msi zelf daar zijn er nieuwere drivers voor je chipset (via 4 in 1 drivers), als deze er nog niet opzitten doe je dit beter, veel kans dat je probleem vande baan is.
 • hoi bedankt voor jullie tips maar nieuwe 4in1 drivers installeren heeft niet geholpenen ja mijn Gforce 2 is een PCI kaart, voeding is een half jaar oud( 400watt) en ik heb de voeding van m'n radeon kaart in verschillende connectoren geprobeerd maar het hielp niet.ik heb gekeken naar het opstarten, maar exact als het opstartscherm waarop je het vlaggetje en de tekst windows XP prof en de tijdsbalk ziet .overgaat naar het gebruikers menu scherm hoor je de boot HD 'n klik geven en het video signaal is weg het monitor lampje gaat op oranje nog even flikeren de lampjes van de CDROM schijven en dan niets meer. ik moet hem dan rebooten.reboot ik met dezelfde kaart dan valt hij stil nadat het proces van scandisk is voltooid.weer de klik van de boot HD.dit alles gebeurd niet met m'n oude Gforce2 kaart. de radeon kaart doet het goed in een ander systeem met win 98. let wel de radeon kaart heeft vanaf de hcc dagen goed gewerkt totdat ik streepjes kreeg op de rechterhelft van het scherm, deze omgeruild en nu het opstart probleem!!! ra ra ? nog iemand 'n tip
 • Je voeding is niet goed. Dat is de reden dat je HDD klik "doet". Ik heb precies hetzelfde gehad met enkele (niet alle) Radeon 9700pro's. De ene zuipt blijkbaar meer dan de ander. Je moet een voeding plaatsen van goede kwaliteit. Ik heb uiteindelijk een Qtec 450Watt erin gestopt. Maakt wel meer lawaai dan een Antec, maar deze is goedkoop en werkt verder goed. Het is niet een hele goede voeding, maar goed genoeg daar mijn problemen tot het verleden behoren.
 • Een voeding van ca 400 wat inpluggen!
 • Hoi, nieuwe voeding erin gezet Qtec 400 watt volgens verkoper genoeg voor 'n radeon 9700.
  helaas nog hetzelfde probleem
  bij 'n systeem met win 98 start hij wel op maar als je dan 'n spel opstart bijv. MOH of C&C; generals dan hoor je weer 'n klik vanuit de HD en het spel loopt bij het opstarten al vast (met Ctrl -alt -del wel af te sluiten) ,bij het spel commandos2 gaat het wel goed ra ra wat is dat toch????
  kan het mobo MSI KT3 raid de kaart wel aan? ik heb wel de nieuwste 4 in 1 driver geinstalleerd
  nog iemand 'n tip?
 • Ik had een soort dergelijk probleem met mijn nieuwe compu. Bij mij viel de compu ook ineens uit, op de meest onmogelijke momenten, zelfs soms meteen na het opstarten. Na wat heen-en-weer gemail met iemand van Sapphire, waar ik mijn videokaart vandaan heb, raadde hij mij aan om AGP drivers te downloaden. Ik heb mijne van de Epox site af (ik heb een Epox moederbord).
  http://www.epox.nl/english/support/drivers/amd.htm

  Je zou kunnen kijken of MSI zulk dergelijke drivers aanbiedt. (dat bestand was 609kb groot, kun je je misschien beetje oriënteren), of je zou ze bij Epox kunnen downloaden, als een soort van noodgreep :wink: Je kan ze gewoon weer verwijderen.
  Misschien heb je er wat aan..

  Gr. Martijn
 • Hoi allemaal , ik laat maar even weten dat het nu is opgelost. :P
  dit door de hd met fdisk opnieuw in te delen (btw hij gaf bij gegevens aan dat de schijf fat 12 was?? nooit meegemaakt!! zou dit kunnen komen door het herhaaldelijk vastlopen van het systeem ?)daarna te formatteren en alle software er weer opnieuw op te zettten. wel weer eens lekker zo'n schoon systeem.
  iedereen nog bedankt voor jullie meedenken.
  groeten piet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.