Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Barebone, voeding genoeg?

6 antwoorden
  • Ik ben van plan om met wat oude onderdelen die ik nog heb, een tweede computer te maken. Het moet vooral een stille tekstverwerker/internet browser worden. De onderdelen die ik nog heb zijn: - P3 866Mhz + coolermaster koeler - 256 + 64 mb sd ram - 20 gb HD 5400rpm (samsung) - 12speed dvd-speler. Aangezien m'n moederbord kapot is en ik ook nog kijk naar een nieuwe kast, kwam ik op het idee [url=http://www.msi.com.tw/program/products/slim_pc/slm/pro_slm_detail.php?UID=66&MODEL=MS-6215]deze barebone[/url] te kopen. Alleen zie ik staan dat die gebruik maakt van een 90Watt voeding, leuk en aardig, maar gaat dit werken? of heb ik wel enige beperkingen?
  • Als ik de specs bekijk van de PC en ik zie wat er niet bijstaat, dan vult dat lijstje van jou het perfect aan. Zijn allemaal dingen die precies missen op de PC... Mits je processor een Socket370-voet heeft. Ik weet niet meer precies bij welke snelheid Intel is afgestapt van Socket1... Enige wat mijns insziens voor problemen kan gaan zorgen is als je 4 USB-apparaten aansluit die allen de stroom via die USB-poorten betrekt. Een printer bijvoorbeeld haalt zijn voeding via een adapter op het lichtnet. En je moet nog maar afwachten of de koeler in de kast past... Voor alle zekerheid kun je natuurlijk even een mailtje sturen naar MSI... Suc6!
  • Socket 1 is heel erg verleden tijd, die processor past prima op dat moederbord.
  • Hoe zit het overigens met de rest, USB randapparatuur sluit ik er niet op aan, en zou ik het evt. doen, dan zijn die apart aangesloten op het net. Toch snap ik niet hoe het mogelijk is, die 90Watt. "Normale" kasten, dus ATX en minder geïntegreerd, hebben wel graag minimaal een 250Watts voeding. Het verschil is een videokaart en evt. een snellere HD?
  • Ja, anders zouden ze het niet zo verkopen neem ik aan ;) Er staat gewoon dat P3 en Celly's tot 1GHz ondersteund worden en de USB zit er ook niet voor niets op dus daar kun je best het een en ander aan hangen. Ik vind 90W ook wel erg weinig BTW, maar blijkbaar werkt dat zo met een Barebone kassie.
  • De CPU zelf heeft niet meer dan ongeveer 30W nodig. De on/board video vreet ook weinig. Voor een high end pc zijn dat wel de grootste energieverbruikers. Waarschijnlijk is deze voeding ook precies afgestemd op de behoeften van de barebone.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.