Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

geheugen, hoe uit te breiden

8 antwoorden
  • ik wil mijn geheugen uitbreiden, ik heb nu 256 mb maar wil naar 512, wat moet ik tegen de computerwinkel vertellen om met het goede reepje geheugen de deur uit te komen en waar vind ik deze informatie.
  • Je moet alleen weten of het DIMM, DDR of RIMM geheugen is... Je kunt het makkelijk zien door het geheugen eruit te halen. DIMM heeft 3 gleufjes, DDR 2 stuks en RIMM heeft 1 of 2 aluminium zijkanten...
  • die info kan je ook wel vinden op het boekje van je pc, kijk ook welk geheugen het is kwestie van snelheid, als het bv pc2700 is moet je geen sneller gaan bijkopen want het geheugen word altijd aan de snelheid gezet van de traagste gheugenlat. voor de rest gewoon induwen.
  • graag wat meer informatie dan kan ik ff voor je kijken, kan je inderdaad vinden in het bij geleverde boekje van je moederbord
  • je kan ook je huidige reepje meenemen dan kunnen ze in de winkel wel zien welk reepje ze je mee moeten geven
  • als je van plan bent die reepjes mee te nemen naar de computer zaak wat computer-nerdo zegt zorg dan dat je ze goed aantistatisch verpakt!!!
  • en dat je de snelheid weet bijv. PC2700............Maar zoals ze al zeggen kast open en geheugen mee naar die winkel.
  • [quote:571edd479d]Je moet alleen weten of het [u:571edd479d]DIMM[/u:571edd479d], DDR of RIMM geheugen is... Je kunt het makkelijk zien door het geheugen eruit te halen. [u:571edd479d]DIMM[/u:571edd479d] heeft 3 gleufjes, DDR 2 stuks en RIMM heeft 1 of 2 aluminium zijkanten...[/quote:571edd479d] Ik neem aan dat je SDR bedoelt. :wink: DIMM = (Dual In-line Memory Modules) zijn sneller en kunnen een grotere capaciteit bevatten dan SIMMs. Ze hoeven niet in paren geplaatst te worden. SDR en DDR zijn beide DIMM modules. :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.