Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Probleem met MSI KT7 Pro

None
25 antwoorden
 • Ik heb een probleem met een MSI KT7 Pro, ik heb tijdens het gebruik van de search fuctie gezien dat dit vaak uitdraait op een nieuw moederbord, maar bij The Avenger werkte ie wel goed.

  Het bord zit in deze configuratie:

  300W Voeding
  Duron 1300 (Boxed cooling)
  256 MB RAM (Getest met Memtest, geen fouten)
  GF4 MX 440
  40GB HD
  ISDN Modem
  MSI 48x16x48 brander

  Het Probleem:

  De computer valt om de één of andere reden willekeurig uit tijdens het gebruik van de computer. Als men de computer dan weer aan wil zetten moet de voedingskabel uit de pc worden getrokken, daarna kan er weer geboot worden.

  Owja, de computer is geaard, en het is zeker geen temperatuur probleem (na 1 uur 3dmark2001SE 47 graden)

  Er zit nog wat randapparatuur aan zoals een scanner en een printer, maar als deze afgekoppeld zijn doet het probleem zich nog voor.

  Someone got a solution?
 • Klinkt misschien vaag, maar volgens mij is je voeding te zwak of gewoon brak. Een vriend van me had dezelfde problemen (zie ook topic van 'The Ram' ;-)) en de voeding bleek de oorzaak. Wat wel vreemd was dat een 300 watt voeding béter (!) presteerde dan een 400 watt :-).

  Anywayz, als je de mogelijkheid hebt om een andere voeding te proberen, zou ik dat zeker doen.
 • misschien een verrotte voeding?

  download passmark burn in eens, en stress je hardware eens lekker… En draai er even een V en temp monitor proggie naast ( CPUcool

  kijk dan eens hoe de 12 en 5 V lijnen zich houden onder belasting.

  gezien dat je na 1 uur 3dmark nog geen probs hebt, denk ik dat het probleem hier ook niet ligt, maar its worth a shot :wink:
 • Inderdaad, dat was ik nog vergeten, de voeding is naar mijn inzien helemaal niet brak:

  3,3 Volt lijn: 3,26
  5 V lijn: 4,97
  12V lijn: 12,28

  Alleen de 12 zit wat te hoog, maar de rest is toch best netjes?
 • Check gewoon even met CPUcool als je systeem stressed is je voltages en post ze hier.
  Zou me idd niets verbazen als het mobo brak is, zal niet de enige zijn uit die serie :roll:
 • [quote:35c82b597f="Hu'uruun"]Wat wel vreemd was dat een 300 watt voeding béter (!) presteerde dan een 400 watt :-).[/quote:35c82b597f]

  het aantal watts zegt ook helemaal niks. het aantal Amps op de V lijnen is ook zeer belangrijk, dan niet belangrijker

  je moet het gewoon zo zien, het aantal Watt is gewoon het maximum aan aantesluiten hardware. elk apparaat neemt een aantal Watt, dus hoemeer Watts de voeding aankan, hoe meer erop kan.
 • // Marcel de Reus

  Het mobo werkte bij The Avenger wel goed (naar zijn zeggen) dus het lijkt met niet dat het mobo dan brak is?

  Ik heb inderdaad op het forum al veel meer topics hierover gezien, en daar draaide het altijd uit op een nieuw mobo, maar omdat ie bij de The Avenger wel goed draaide moet er iets anders aan de hand zijn… :(
 • [quote:5a97a218a3="Heiden"]Inderdaad, dat was ik nog vergeten, de voeding is naar mijn inzien helemaal niet brak:

  3,3 Volt lijn: 3,26
  5 V lijn: 4,97
  12V lijn: 12,28

  Alleen de 12 zit wat te hoog, maar de rest is toch best netjes?[/quote:5a97a218a3]

  Nee, dat zijn idd prima resultaten. Probeer een ander moederbord te regelen, zodat je kunt testen of het idd je bord is dat overleden is. Ik vrees van wel.
 • Ik heb hier nog een MSI 745 Ultra draaien op precies de zelfde voeding, en dat gaat als een trein. (nowja, spreekwoordelijk dan :))

  Maar het probleem lijkt mij te zitten in dit zinnetje:

  De computer kan pas weer geboot worden als men de voedingskabel eruit trekt (en er weer in doet natuurlijk)

  Op de één of andere manier lopen de condensatoren van het mobo vol, en dan slaat ie uit ofzo? Tenminste dat het ik van horen vertellen.
 • Condensatoren horen vol of leeg te zijn (5V of 0V AFAIR), dus dat lijkt me het probleem niet. Dat de condensatoren niet meer ontladen lijkt me niet logisch en dat kan volgens mij ook niet.
 • wat mij altijd bij stond is dat bij wisselspanning een condensator langzaam vol loopt, en als ie vol is, loopt ie daarna langzaam weer leeg.

  het kan zo zijn, dat ze niet goed meer zijn, en daardoor dus niet meer leeglopen waardoor er een te grote weerstand op komt te staan, waardoor je bord niet genoeg V krijgt en hij uitslaat….

  ik weet niet of ik dit nu goed zeg, want het is alweer jaartje of 6 geleden dat ik scheikunde e.d had :wink:

  wat me bijstaat van een tijdje geleden waren lekkende elcos op moederborden, maar dit waren Abits geloof ik…

  je kan evt kijken hoe de condensators eruit zien, zijn ze opgeblazen of uitgezet, dan is het meestal niet goed.
 • Natuurkunde neem ik aan ;)

  Meestal is het zo dat de weerstand van een apparaat vast staat en dat voltage en amperage afhankelijk zijn. Echter geen voltage, is geen stroom en dus ook geen weerstand, dus als alle condensatoren vol zouden zijn, kennen ze dus allemaal een bepaalde weerstand.
  Lijkt mij echter dat dit geen probleem oplevert, omdat condensatoren voor zover ik weet parrallel geschakeld zijn en de vervaningsweerstand dus juist kleiner wordt, zodra meer condensatoren hoog zijn.
 • Dit boardje komt idd van mij vandaan. Hij heeft altijd zonder problemen gedraaid. Mijn broertje heeft er best wel mee gegamed, totdat hij mijn MSI KT3 Ultra kreeg.

  Hij draaide met een 30GB HDD een Realtek Netwerk kaartje en een Geforce 256 op een noname 300W voeding. Maar ik heb idd veel slechte dingen over deze serie gehoord en was al blij dat ie bij mij zonder problemen draaide. Heeft ie vanaf het moment dat je hem kreeg zo rot gedraait of pas sinds korte tijd?
 • K7T Turbo : msi site is onbertrouwbaar over de CPU support.
  Toen deze mobo uitkwam met al zijn varianten was de max processor 1200 Mhz. Als je de laatstse BIOS hebt zou een Athlon 1400 erop kunnen
  (de beste situatie die MSI ooit schetste, 1400 is nu dubieus). Duron 1300 hebben ze altijd afgetest en heeft ook nooit in de specs gestaan. Als je ervan uitgaat dat de voeding goed is en geen conflicten dan zou de 1300 het probleem kunnen zijn. (telefoontje met MSI was 1300 is onbetrouwbaar)
  Nu weet ik niet of je het mobo voor de gek kan houden door de multiplier op 12 te zetten zodat ie op 1200 draait. (gelocked ??)
  Kijk of dat kan. (waarom zeg ik dit, laatstelijk binnen de kennissenkring 5 van deze mobo's geupgrade naar Duron 1200 en Athlon 1200 (konden die nog net kopen, en allemaal draaien uitstekend).

  Succes
 • Ik heb hem toendertijd het setje verkocht>

  -MSI K7T Pro
  -Duron 1300 + koeler
  -256 Mb Ram

  Hij heeft altijd op 1300mhz gedraait. Er zit de laatste bios op (toen ik hem afleverde) en volgens de bios draaide hij op 13x100.
 • Toch een voedingprobleem ? (voedingskabel uit pc voor je reboot !!!)
  en of
  (aangenomen dat 1200 de max is) dan is er altijd sprake geweest van een of andere vorm van OCen en dat het mobo nu langzaam aan het overlijden is of de proc ???
 • Dit board was voor mijn broertje. Ooit een koopje op 1 of andere markt. Proc en koeler zaten er al op. Inbouwen en alles werkte perfect. Ik heb er iig nooit mee OC'ed. Ik wil eigenlijk wel weten of die problemen er al meteen waren of pas later ontstaan, want ik vind het niet zo leuk dat ie kapot is. Gaat tenkoste van mijn brandschone reputatie :P :wink:
 • Het zit zo, ik moest voor iemand een goedkoop systeempje bouwen, en dus wat tweedehands spullen aangeschaft. In dit geval bij The Avenger. Heb 'm dus in elkaar gebouwd, ff een 3dmark2001 gedraaid om te controleren of alles stabiel bleef, en het hele spul toen afgeleverd aan mijn klant.

  De eerste keer dat deze belde met een probleem was zo'n week na de aflevering. Ik gaan kijken, een memtest gedraaid, maar de computer bleef stabiel. In eerste instantie dacht ik dus dat het aan hem lag, maar nu ongeveer een week geleden belde ie weer met hetzelfde probleem, en inderdaad toen ik daar kwam kon de computer inderdaad niet booten zonder de voedingskabel uit de pc te halen. Kortom, het probleem loopt eigenlijk vanaf het begin dat ik het moederbord heb gekocht.

  Ik was nog vergeten te vertellen dat ik ook een bios reset heb geprobeert. Dat had ik namelijk op de site van Asus gelezen (op de site van MSI geen oplossing voor dit probleem). Op de site van Asus stond namelijk dat, als de computer niet kon worden geboot zonder de voedingskabel er uit te halen, een bios reset de oplossing kon bieden…. dat heeft dus ook niet gewerkt :(

  De voeding is trouwens van het huismerk van Computerland. En draait, zoals in een vorige post te zien is, best goed.

  Edit: Ik heb het mobo + proc + geheugen + koeling in het systeem gezet, zonder daar grote veranderingen in aan te brengen. Volgens mij heb ik in de Bios alleen de boot volgorde aangepast.
 • Wegens een of ander technisch probleem kan Heiden niet meer posten, dus doe ik het nu even voor 'm:
  [quote:818572952f]Heb vandaag een nieuwe voeding gehaald, heb nog niet echt kunnen testen, maar ik was nog één dingetje vergeten te vertellen wat volgens mij best belangrijk kan zijn.

  De computer slaat namelijk aan als men de voedingsstekker in de voeding plugt. Hij boot dan niet helemaal door, maar stopt na ongeveer twee seconden…

  Hebben we hier iets aan. [/quote:818572952f]
 • Mijn ervaring met MSI borden en ook op het forum gelzen dat anderen dat ook wel eens hebben : Gewoon nog een keer op de power button drukken evt direct gevolgd door de reset en dan doet ie het gewoon. Schijnt een kwaal te zijn bij de K7T serie. In de kennissen kring 6 stuks waarvan 2 dit euvel op een later tijdstip kregen. Verder draaine ze zeer stabiel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.