Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Suggesties voor tests met een dual Opteron?

Marcel de Reus
7 antwoorden
 • De vraag is wel duidelijk, lijkt me. ;) Helaas is het een server moederbord zonder AGP, maar ik wil game tests runnen met de nul-driver. Die emuleert dan een oneindig snelle videokaart. Verder natuurijk Sysmark en Cachemem lijkt me ook erg interessant.

  Hebben jullie nog ideeën voor interessante benchmarks?
 • SPEC natuurlijk en misschien net als de c't linux kernel bench?
 • SPEC heb ik niet, maar een linux kernel compliatie klinkt wel interessant. Enige probleem is dat ik daar geen verstand van heb. Wat moet ik daarvoor downloaden, waar haal ik het vandaan en hoe stel ik het in? Hoe kan ik het aantal threads instellen, en kun je daarmee ook kijken naar de verschillen tussen x86-64 en IA32?
 • SPEC en Linux e.d. vind ik juist wat minder itteressant, daar zijn al Legio benchmarks van te vinden en de gemiddelde Computer! Totaal lezer heeft daar minder een band mee vermoed ik.

  Voornaamste vind ik dat je een duidelijke uitleg van de CPU's geeft en ook mbt de Athlon64.

  Wat voor moederbord heb je ervoor eigenlijk?
  jammer dat het geen nForce 3 pro is.
 • Heb je wel gelijk in, maar benchmarkresultaten die niet zo goed in het blad passen kunnen in plaats daarvan ook op dit forum. Het was knap lastig om dit systeem te krijgen en hij zal ook wel snel weer weg moeten :cry: , dus ik wil er graag het maximale uithalen. Als mensen hier een speciaal Opteron verzoeknummertje hebben (wat me niet teveel tijd gaat kosten :wink: ) dan hebben ze nu dus de kans :D
  Voor bepaalde benchmarks en het artikel zelf zullen jullie wel het blad moeten kopen. :P

  Het moederbord is een MSI K8D Master.
 • Je hebt een standaar GNU/Linux distributie nodig (RedHat 9.0).
  Waarbij je ook de kernel-source installeert, vervolgens kun je met [code:1:fb69cd1fc4]make dep && make clean bzImage modules modules_install[/code:1:fb69cd1fc4] de kernel compileren.
  RedHat is echter niet geoptimaliseerd.

  Wat mij heel interessant lijkt is 2 Gentoo installatie's te doen op het systeem. Gentoo is een distributie die alles from source compileerd en waar je dus optimalisaties kan meegeven. Je kunt dan dus goed het verschil testen tussen x86 en x86-64. Dan kun je kiezen een 2.5.x kernel te gebruiken die al K8 support bieden :)
  Vervolgens zou je op beide versies een bench kunnen draaien en kijken hoe groot het verschil is.

  (met Gentoo optimaliseer je dus ALLE software)
 • Goed, en nu even langzaam :P

  Gentoo is dus een volledige distributie, net als Red Hat. Dan lijken de mogelijkheden van Gentoo me interessanter. Gebruikt Gentoo al de 2.5.x kernel?
  En ik heb er ook geen zin in om alle gegevens op de hd te verliezen. Is het ook mogelijk alleen een partitie op te offeren? Zitten de benodigde drivers al ingebouwd in Gentoo?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.