Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

TB 1333 draait op 1240 Mhz

Heiden
12 antwoorden
  • Dit is echt een vaag probleem…. in de Bios ingesteld op 133 x 10… draait het gekke ding 1240 i.p.v. 1333 Mhz.

    Ik heb hier wel meer over gelezen, en dan ging het over foute Bios instellingen, dat is bij mij dus zeker niet het geval.

    Als ik 'm op 100 x 10 zet draait ie wel op 1 Ghz, dus het lijkt me geen probleem met de multipliër (hoe schreef je dat ook al weer).

    Edit: draait op een Abit KT7A, met de laatste Bios versie, en volgens de site van abit zou ie deze proc gewoon ondersteunen.

    http://www.abit.com.tw/abitweb/webjsp/english/mb_biosdrive.jsp?pPRODUCT_TYPE=MotherBoard&pMODEL_NAME=KT7A

    Vaag, vaag, vaag… :-? :cry: :evil:
  • waarschijnlijk gewoon een verkeerde aflezing van de snelheid, waar heb je de kloksnelheid vandaan gehaald?
  • 1: Bij het opstarten
    2: In windows bij Systeem
    3: CPU Cool
    4: 3DMark2003 (build330)

    Als die het alle vier mis hebben weet ik het ook niet meer :roll:
  • Zou dit geen probleem kunnen zijn met het moederbord? (Abit KT7A, met laatste versie Bios)

    Een kapot mobo? Het dit namelijk als set op marktplaats gekocht, en het werkt al niet goed vanaf de tijd dat ik het geheel thuis heb staan.

    Of is de proc zelf - half - overleden?
  • Het is gewoon erg vreemd en ik zou echt niet kunnen verzinnen wat er mis is.
  • Heb nog ff na zitten denken, na aanleiding van mijn eerste post kun je zien dat het geen probleem is met de multipliër.

    Dan zou het betekenen dat ie geen 133 * 10 draait, maar 124 * 10, want dat is 1240 Mhz.

    Nog iets vergeten te vermelden, zijn die TB's standaard geunlocked? Ik kon de multipliër namelijk met gemak op 10.5 of 11 zetten.

    Als de multipliër op 10.5 staat draait ie 1302 Mhz. = Ook FSB 124!!

    Kortom de FSB gaat niet verder als 124, terwijl het bord 133 zou ondersteunen. Komen we hier verder mee?
  • Dat zou betekenen dat de PLL beschadigd is en dat je dus opgelicht bent. Van veel Tbirds is de MP idd standaard unlocked.
  • Hmm, das balen…. maar waarvoor dient die PLL eigenlijk? En kan die op één of andere manier gerepareerd worden?
  • De PLL regelt de kloksnelheid van de FSB en dat kunnen ze bij Abit zelf waarschijnlijk wel repareren.
  • Gelukkig, ik duik morgen meteen in het vliegtuig naar ?? Taiwan ?? :lol: Niet dus :(

    Maar ok, ik heb contact opgenomen met de aanbieder, dus ik hoop dat het verder goed komt. Er vanuitgaande dat de PLL van het bord kapot is.
  • je kan als het goed is in je bios je fsb "opvoeren" in frequency/voltage control of zoiets. daar staat hij standaart op default, maar dan kan je hem verhogen. dit is in procenten en niet in MHZ!!!! deze zou bij jou dus nu op 107 moeten worden gezet, of misschien staat hij op 93 ofzo. dit werkt ook heel goed als je het ding wil overclocken. de procesor draait namelijk op multiplier x FSB = Snelheid in mhz. verhoog je de fsb, dan verhoog je ook automatisch de snelheid van je processor

    Suc6
    GROET
  • Ik denk dat de TS dit alles ook wel weet. :wink: Het probleem is dat als hij hem instelt op 133x10, dat ie dan toch op 1240mhz draait.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.