Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuwe pc gebouwd: alles aangesloten, maar gaat niet aan!

23 antwoorden
  • Hallo allemaal, ik wi graag ook een eigen pc, dus ik heb allemaal onderdelen gekocht en de pc in elkaar gezet. Alles aangesloten (ook de AAN/UIT schakelaar). Maar als ik de stekker in het stopcontact doe en de pc aanzet, gaat hij niet aan. er gebeurt niks! Wat heb ik verkeerd gedaan? Dit zijn mn spec's: [url]http://specs.tweak.to/6533[/url] Het is de eerste keer dat ik een pcbouw, misschien lig het daar aan :oops: Hopelijk kan iemand me helpen......
  • probeer het stekkertje van de aanknop naar het moederbord is om te draaien dat help heel vaak.
  • [quote:3d0468c5e0="royzwiers"]probeer het stekkertje van de aanknop naar het moederbord is om te draaien dat help heel vaak.[/quote:3d0468c5e0] Dat werkt wel met een LED, maar niet met een switch. Die dient alleen om twee pinnetjes (indirect) kort te sluiten, de richting maakt dan niet uit.
  • precies, want dat had ik al eens geprobeerd
  • Ga nog een goed na of je alle stekkertjes goed hebt aangesloten. Kijk ook of de jumpers goed staan. Het gebeurt wel eens dat de fabrieksinstelling van het moederbord met de jumpers op reset staat, bijvoorbeeld voor de instelling van het aantal mhz voor je cpu; maar in dat geval zou je fan bv. wel aanslaan.
  • Ik heb alle stekkertjes goed aangesloten, en mn fanm doet het ook niet... maar dat van die jumpertjes check ik nog wel ff...
  • Ook de aanknop achterop je behuizing op I gezet (aan dus)? Alle kabels van je voeding naar je mobo en overige apparaten goed aangesloten? Succes!
  • Ja gedaan, en t mobo ook aangesloten.... alles aangesloten op de voeding...
  • mischien is je voeding kappot..... als er ook geen fans gaan draaien
  • Ik heb vrijwel hetzelfde probleem als hij heeft... Maar m'n voeding werkt. Dus dat zal het niet zijn.
  • nee, ik heb n ECS, zie mn specs... Ik weet misschien wat het kan zien, ga het vanavond ff checken: Ik heb het MB vastgezet met metalen schroefjes zonder plastic ringetjes, kan dat het zijn??
  • Lijkt me niet, die schroeven dienen niet voor geleiding. Er zit trouwens een metaalachtige ring omheen, die geleidt niet dus, maakt niet uit. Ik weet trouwens dat je een ECS bord had, ik had het al ge-edit...
  • Maakt het moederbord geen contact met de kast?
  • Het MB moet contact met de kast hebben (aarlek enz). En voor de rest, haal alles eens los (cdrom enz) En kijk dan eens. Timo
  • Volgens mij maakte hij wel contact! Ik heb het mobo uit de kast gehaald, en nu doet hij t wel! ik heb ervoore schroeven gebruikt voor het mobo ZONDER plastic ringetje maakt dat iets uit????
  • dus je bedoeld dat je het mobo rechtstreeks op de plaat hebt geschroeft zonder afstandshouders. in dat geval heb je geloof ik mazzel gehad dat je mobo niet is doorgefikt. er moet ruimte zitten tussen de plaat en het mobo. ik weet niet precies wat er tussen zit maar ik dacht dat het plastic dopjes zijn. ze zorgen er dus voor dat de onderkant van het mobo niet met het metaal in aanraking komt om kortsluiting te voorkomen.
  • Bij de meeste kasten worden er gewoon metalen afstandsbussen bijgestopt. Die schroefgaten op het mobo zijn afgeschermt en zullen daardoor geen stroom geleiden.
  • normaal schroef je idd eerst afstandbusjes in de gaten van de backplate en daarop je mobo, was je dit niet vergeten? plastic ringetjes heb je voor het bevestigen van je mobo in principe niet nodig, wel bij schroefkoelers gebruik je vaak plastic ringetjes.
  • [quote:d5ccb54191="CaféMartin"]Kijk ook of de jumpers goed staan. Het gebeurt wel eens dat de fabrieksinstelling van het moederbord met de jumpers op reset staat, bijvoorbeeld voor de instelling van het aantal mhz voor je cpu; maar in dat geval zou je fan bv. wel aanslaan.[/quote:d5ccb54191] Dat klopt niet helemaal, als de jumper voor de Bios reset op CMOS Clear staat slaat er helemaal niets aan. Heb ook een ECS bord gehad, toen ik 'm ging bouwen stond de Bios jumper ook nog op CMOS Clear, en dan wil ie echt niet aan :wink:
  • Idd niet, daar kan ik helaas over mee praten. In het Epox boekje is dat lekker duidelijk aangegeven door de binnen van boven naar beneden van 2 naar 1 te nummeren en ik had de jumper dus omgezet. Voor ik hierachter kwam had ik de hele PC alweer uit elkaar gesloopt om te kijken wat er mis was :P

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.