Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Laag voltage op de 12V lijn

Anoniem
Marcel de Reus
6 antwoorden
 • Ik heb gisteren een systeem voor een klant in elkaar gezet.

  Athlon XP 1800+ Pal.
  MSI KT3 Ultra-C
  256MB PC2100 Dane-Elec
  Geforce 256
  Seagate 40GB
  48X cdrom
  Mitsumi brander 8x4x?
  OEM 250W voeding

  Als ik hem ga stressen met Prime95 zakt de 12V naar 10,8 :o . Maar het gekke is dat hij niet onstabiel wordt. Ik kan hem 6uur Prime95 laten draaien zonder problemen. Nou is mijn vraag: Is dit schadelijk op lange termijn? Want ik wil geen problemen krijgen met mijn klanten. :wink:
 • nee, dat is niet schadelijk. Zeker niet omdat de 12V lijn [b:5acbb1ecd5]zakt[/b:5acbb1ecd5]. Als de voeding het niet zo trekken zou deze juist moeten dalen. Bovendien is de 5V belangrijker, hoe is het daarmee gesteld?
 • Wazige post marcel, als ie zakt maakt et niks uit, maar als ie daalt zou de voeding et nie trekken :wink:

  Als je hem zolang onder volledige belasting laat staan zal het op de lange termijn wel meevallen. Misschien is het de moeite eff een ander programma te proberen om te kijken of die 10.5v wel klopt. En anders heb je nog altijd de BIOS :wink:
 • [quote:3213e92a14]nee, dat is niet schadelijk. Zeker niet omdat de 12V lijn zakt. Als de voeding het niet zo trekken zou deze juist moeten dalen.[/quote:3213e92a14]
  Zet die maar in de FAQ :wink:

  Idle geeft hij bij PC Alert en in de bios 11,2V aan. Als ik hem ga stressen geeft hij in CPUcool en PC Alert waarden tussen de 10,6 en 10,8 aan. Hij is stabiel, maar gaat me om eventuele slijtage/schade. Ik ben dit nml nog nooit tegengekomen.
 • hij zou dus moeten stijgen als ie het niet trekt ;)
 • [quote:a164769176="De Geest Van Oirlo"]Wazige post marcel, als ie zakt maakt et niks uit, maar als ie daalt zou de voeding et nie trekken :wink:

  Als je hem zolang onder volledige belasting laat staan zal het op de lange termijn wel meevallen. Misschien is het de moeite eff een ander programma te proberen om te kijken of die 10.5v wel klopt. En anders heb je nog altijd de BIOS :wink:[/quote:a164769176]Ander programma of BIOS? Maakt dat eigenlijk iets uit? Het zijn toch dezelfde brongegevens, afkomstig van dezelfde sensors? In mijn beleving leest een programma de waarden gewoon uit de BIOS, omdat ze daar zondermeer voorhanden zijn. Enige nadeel van de BIOS is toch alleen maar dat deze normaliter alleen bij het opstarten van de PC gelezen kan worden. De nauwkeurigheid zal dan m.i. ook alleen maar afhangen van de nauwkeurigheid en stabiliteit van de opnemers.


  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.