Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

DDRAM ECC of REGISTERED??

10 antwoorden
  • Hey, Ik heb een nieuw MOBO op het oog maar ik snap iets niet. De MOBO Ondersteund DDR400 + ECC. Maar als ik bij het geheugen ga kijken dan kan ik kiezen tussen: DDRAM DDRAM ECC DDRAM Registered Wat is nou beter en waarom??
  • ECC betekent error correction code. Voor zover ik weet is geheugen met ecc beter, maar ook duurder. Het moederbord dat jij op het oog hebt is dus geschikt voor geheugen met en zonder ecc. En registered is merk geheugen of zo?!
  • Oke Is al iets dudelijker voor mij, Thx
  • ECC was toch gemaakt voor servers ofzo? Omdat die error correction code belangrijker was voor het goed werken van een server dan voor een gewone PC. Als dit klopt heb je volgens mij geen ECC nodig. Edit: Dit haalde ik nog van [url]www.geheugen.com[/url]: [quote:8f5df03fbf]ECC Error Correction Code is een error correctie methode die hoofdzakelijk in zware servers wordt gebruikt. ECC kan naast problemen detecteren, ook problemen oplossen zonder dat de gebruiker dit door heeft. [/quote:8f5df03fbf] :wink:
  • Idd, ECC wordt veel in servers gebruikt. Registered is het tegen over gestelde van unbuffered geheugen, wat standaard is. Het is vaak iets langzamer dan unbuffered geheugen en het wordt vaak gebruikt als je grote hoeveelheden geheugen hebt. Veel mobo's ondersteunen bijvoorbeeld maar 1GB unbufferd en tot 3GB registered. Het beste kun je gewoon voor unbufferd gaan.
  • [url]http://www.anime.net/~goemon/linux-ecc/[/url] [quote:07dff42316]Real ECC support is really, really 100% absolutely required for HA-Linux systems[/quote:07dff42316] [url]http://linux-ha.org/[/url] HA=High Availability (hoge beschikbaarheid) [quote:07dff42316]Intel has guidelines for BIOS ECC support here[/quote:07dff42316] [url]http://www.anime.net/~goemon/linux-ecc/ecc_and_parity_bios_specs.pdf[/url]
  • Hey, Bedankt, ik weet nu genoeg :lol:
  • Kunnen deze geheugens (zelfde Mhz) [b:7f5d8bce2d]in de praktijk [/b:7f5d8bce2d]samenwerken ?
  • Daar kan ik je niks over zeggen maar als je even 'kort door de bocht' denkt dan lijkt me dat zeer onlogisch. Als de ene module wel met ECC aan de gang gaat en de andere module weer niet, lijkt me dat je dan vreemde dingen kan krijgen. :-?
  • Voor zover ik weet kunnen ECC en non-ECC modules niet met elkaar werken en registered en unbufferd modules wel, maar ik kan het ook mis hebben.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.