Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

+12 Volt laag ?

scenic20
13 antwoorden
 • Hallo,


  Op mijn systeem staat de +12 v standby op 11,67V en stressed op 11,6 V, is dat niet een beetje te veel laag?
 • Nee, 5% afwijking is zondermeer acceptabel (en jouw waarde ligt binnen die grens).
  En ik zou me meer zorgen gaan maken als hij te hoog wordt omdat dat kan duiden op problemen in je 5V/3,3V en je het risico loopt dat je dingen gaat opblazen.
 • En toch kan het met overclocken wel eens nadelige gevolgen hebben als de spanningen afwijken.
 • Niet als de 12V te laag is hoor, dat duidt er juist vaak op dat die voeding uit zijn neus zit te vreten :)
 • Dan moet ik in de herfst met mijn upgrade toch maar aan een andere voeding, bij mij is die 12 volt juist te hoog, 12,22volt en de 5 volt 4,99. Volgens mij word i nu met m'n Athlon eraan toch niet echt zwaar belast.

  Maar waarom zakt die 12 volt dan weg als de voeding weinig te doen heeft? Je zou toch zeggen dat i dan de spanningen heel mooi kan houden dus de 5V op 5V en de 12 ook op 12.
 • Dat heeft te maken met het interne bijregelen van de 5V/3,3V in de voeding.
  De 5V/3,3V zijn vaak afgeleid van de 12V. Als je bv de 5V zwaar belast en deze te ver zakt, zal de voeding deze bijregelen, in eerste instantie door de 5V wat bij te regelen. Als bijregelen van de 5V geen effect meer heeft, zal de 12V wat hoger worden gezet. Dit gaat door totdat de 5V het gewenste nivo heeft of de 12V niet meer verder kan worden bijgeregeld.
  Omgekeerd geldt hetzelfde. Als de 5V nauwelijks wordt belast zal de spanning te hoog zijn en zal de voeding deze naar beneden bijregelen. Als dit niet het gewenste effect heeft, zal de 12V wat naar beneden worden bijgesteld.

  // Edit
  12.22 V is absoluut niet hoog, laat staan te hoog. Dit valt waarschijnlijk zelfs binnen de meetnauwkeurigheid van de ADC die gebruikt wordt om je spanning te meten.
  Ik zou aan [b:b4b1263c3e]die[/b:b4b1263c3e] waarde dus absoluut niet de conclusie verbinden dat je een nieuwe voeding nodig hebt bij een upgrade.
 • Nu wat extra info !

  Het gaat hier om een P4 2,66G , 512 Mb DDR 333, MSI G4- 4200-128-8X, Brander en DVD, HD 120 G en kaartlezer?

  Op de voeding staat 250W ,wat is de mening over deze combinatie met 11,6v stressed?
 • En ,dat vergat ik bijna, de Rivatuner speelt ook nog mee !
 • In principe is een 250 watt voeding te weinig voor een P IV, daardoor zouden eventueel stabiliteitsproblemen kunnen komen. Daarbij heb je nog een grafische kaart die redelijk wat stroom slurpt en nog 2 optische drives.

  Als er geen stabiliteitsproblemen met je pc zijn zou ik het lekker zo laten, heb je die wel of krijg je die later in de toekomst dan is waarschijnlijk de voeding de boosdoener.

  Scenic20

  Hoe zit het dan met die voedingen van die shuttels die zijn volgens mij allemaal 200 watt. Een vriend van mij heeft er een 2,8 gig in + een 9700 non-pro. En alles blijft stabiel.
 • niet altijd de hoeveelheid Watt is belangrijk. Ook het aantal amperes op de V lijnen is zeer belangrijk, al dan niet belangrijker…

  daarnaast zie je wel vaker afgeslankte 9700's, zitten ook wel in Dell systemen. Dan staat er nog wat achter als toevoeging, als aanduiding dat het een afgeslankte radeon 9700 is.

  denk ook dat dit het geval is bij een shuttle systeem….
 • Neh het is geen afgeslankte 9700, die shuttle's zijn gewoon van die barebone kastjes met mobo en voeding er al in waar je zelf nog de processor, grafische kaart, hd enzo aan toevoegt.

  Kaart is een Club3D 9700 128mb
 • Ik heb een 300watt voeding op mijn duron 1000mhz en mijn +5V staat op 5,18V, is dit niet iets te hoog? :o
 • bedenk me net dat er eerder ook al eens zo'n vraag was, over iemand die een radeon 9700 in een dell wou doen, en daar zitten ook altijd voedingen in met 200 Watt.

  toen zei iemand dat de aanduiding bij die voedingen anders was, dan bij normale voedingen, hoe het precies zit, vraag me niet…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.