Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Vraag over mijn PC

Marcel de Reus
17 antwoorden
 • Ik heb een 450 Mhz Pentium.

  Ik gebruik XP.

  Een kameraad heeft een 233 Mhz met Windows 98SE.

  Die computer gaat veel sneller.

  Is het beter voor mijn PC om 98SE te installeren?

  Ik heb al geprobeerd ME te installeren maar ik kreeg steeds rare foutmeldingen waarna ik niet meer in Windows kon komen
 • Je machine is wat licht voor XP. 98se zou wellicht een betere optie zijn. Meestal draait ME minder goed dan 98se.

  Die installatieproblemen kunnen ook wel door de partities komen, deze zijn niet te lezen door win98 of ME. Dus goed verwijderen met Fdisk.
 • 450 mhz is idd vervelend met xp je kan veel beter 98 se nemen en zeker geen me dat is een al fouten
 • misschien te weinig geheugen voor XP :wink: 128 misschien? dan zou ik er nog 1 bij prikken en dan moet hij al beter lopen.
 • Bedankt voor de antwoorden

  Ik heb 64 MB RAM geheugen.

  Hoe bedoel je partities ?

  Ik heb nog nooit iets aangemaakt ofzo.

  Ik heb gewoon 1 harde schijf
 • met 64 mb geheugen kan je XP "bijna"niet draaien, vind het een wonder dat hij het bij jouw al doet :wink: dus koop wat nieuw geheugen of installeer een andere OS
  met partities bedoeld hij, of je de schrijf in meerdere stations hebt ingedeeld? dit kan namelijk in XP, maar windows 9x/me ziet dit niet
 • cpu is snel genoeg voor xp.
  Geheugen is veel te weinig!
  512 mb erbij en je moet is zien hoe hij draait!
 • [quote:deb8d8af36="weert114"]cpu is snel genoeg voor xp.
  Geheugen is veel te weinig!
  512 mb erbij en je moet is zien hoe hij draait![/quote:deb8d8af36]
  ik zou idd ook 512 erbij prikken zal stukke beter draaien? en wat voor videokaart zit er bij jou in? als je een tnt2 hebt zou ik de visuele efecten uitzetten namelijk….
 • Ik heb een Daimond Viper V770 als videokaart.

  Wat kost 512 MB aan geheugen dan ?
 • Ho ho, effe rustig. Wat voor moederbord heb je? De kans is groot dat deze maximaal een module 256 MB (SDR-SDRAM) aan geheugen slikt. Hij kan misschien totaal wel meer aan, maar ik denk niet in 'één keer'. Eén module van 512 lijkt me dan ook niet aan te raden, eerder 2x 256… Maar toch, moederbord en merk lijkt me handig…
 • Waar kan ik dit zien ?

  Welk moederbord ik heb
 • In het boekje dat bij je computer zat of anders download je Sisoft Sandra
 • Wellicht is Win2000 een betere keuze voor je dan XP. XP is toch een stuk 'zwaarder' dan 2000, maar biedt niet zo schokkend veel nieuws. Ik zou persoonlijk het performance verlies van XP boven 2000 op jou systeem zwaarder laten wegen dan de evt. functionaliteitswinst.

  Met Win2000 kun je in principe makkelijk met je standaard 64MB + een 128 of 256MB module toe. Dat scheelt ook weer in de kosten.
 • Windows xp draait lijkt me prima op die computer als er meer geheugen in komt. De minimumeisen voor windows XP zijn: pentium2 300 Mhz met 128 MB geheugen. Windows xp draait ook goed met 256 MB geheugen. 64 MB is in elk geval veel te weinig.
 • ik zou ook de visuele effecten uitschakelen (windows xp dus in de klassieke modus gebruiken), dit zorgt ook voor een aanzienlijke toename in de prestaties (ieg wel op mijn P II 400 mhz)
 • Het staat volgens mij buiten kijf dat win2K minder resources vraagt dan WinXP. Ik denk dat je je juist moet afvragen wat de meerwaarde van XP is op een dergelijk systeem. Zeker, het zal best goed lopen als je daar een klap geheugen in prikt, maar draait win2K niet gewoon nóg beter en ben je daar dus niet gewoon beter mee af?
 • Niet zo overdrijven. WinXP draait al prima op een socket 7 CPU AMD K6-3/400MHz. Een Pentium III moet het dan nog veel beter doen. Die 64MB is te weinig, maar dat geldt eigenlijk ook als Win2000 wordt gebruikt. Maar ja, de één vind een werkend systeem al prettig en de ander (zoals ik) wil ook nog een snelle respons. Mijn huidige K6-3 systeem draaide op 192MB en sinds kort 256MB SD-Ram. In het verleden ook wel 128MB gebruikt, dat werkte ook okay. Nou doe ik zelf geen overdreven dingen met die computer, het blijft beperkt tot Photoshop, eenvoudige videobewerking, MS-Office en internet. In principe werkt (ik spreek uit eigen ervaring) WinXP ook al goed op een PII-233 met 128MB. Ongetwijfeld geldt dat ook voor een wat tragere 200MHz socket 7 CPU. Verwacht echter geen wonderen. Overigens is mijn systeem wel uitgerust met een moderne 40GB harde schijf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.