Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Is deze voeding (235W) voldoende?

7 antwoorden
  • Heb vanavond een nieuwe pc in elkaar geschroefd voor mijn pa. Gewoon wat losse onderdeeltjes gekocht en in de oude kast gemikt. Ik was in de overtuiging dat er een 250W voeding in zat, maar dit blijkt maar 235 W te zijn. Wat in de nieuwe pc zit: MOBO: asus a7v8x-x PROC: AMD Athlon Xp 1800+ HD: 1 stuk maxtor 5400 rpm Floppy drive CD-ROM spelertje Stikkie 256 MB DDR RAM Geforce 4 mx440 se van XFX. Meer eigenlijk niet. Ik heb nog geen problemen gehad, maar ik heb het ding nog maar een paar uurtjes aan gehad. Ben nog bezig met installeren, maar de vraag is dus: is die 235W voldoende? Sound en LAN zitten onboard.
  • Zo ja dan is het toch zeker heel krap. Probeer maar wat uit en als je PC vreemde verschijnselen gaat tonen dan weet je iig waar het aan zou kunnen liggen. :wink:
  • Is wel voldoende denk ik hoor. Die videokaart vreet niet veel stroom, maar 1 lat geheugen en een 5400rpm HDD. Moet allemaal wel kunnen dus. Gewoon na de installatie ff flink stressen met CPUburn en met CPUcool de voltages in de gaten houden. Blijven de V lijnen binnen een afwijking ban 5% dan is er niets aan de hand.
  • [quote:db6554cc7f="Marcel de Reus"]Is wel voldoende denk ik hoor. Die videokaart vreet niet veel stroom, maar 1 lat geheugen en een 5400rpm HDD. Moet allemaal wel kunnen dus.[/quote:db6554cc7f] Een tijdje terug heb ik Athlon 1600XP systeem met een MX460 kaartje gebruikt in combinatie met een 250W voeding. Tja, dat trok die bij hard werken dus niet. 3DMark en een ander test programma gingen bijvoorbeeld al mis. Ik heb dat overigens niet uitgebreid getest. De voeding heb ik vervangen en sindsdien werkt het volgens mij probleemloos.
  • Ik zou zelf een grotere genomen hebben: [b:2f8bc66cd5]Beter problemen voorkomen dan genezen[/b:2f8bc66cd5]
  • beter eerst testen dan geld verspillen ;)
  • :lol: :lol: :lol: Maare kan een te zwakke voeding geen schade aanrichten?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.