Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

voeding geschrikt voor pentium 4 moederbord(en)

19 antwoorden
 • oke ik heb ff een snel vraagje, kan namelijk niet vinden of mijn oude kast(of voeding moet ik eigelijk zeggen) geschrikt is voor pentium 4 moederborden. het is een a-open HQ-08A blauw, maar ik dacht dat het makkelijker was om een paar foto's te laten zien :D [img:8d5d522dea]http://www.joroz.nl/dordogne/images/full/DSCN1768.JPG[/img:8d5d522dea] [img:8d5d522dea]http://www.joroz.nl/dordogne/images/full/DSCN1771.JPG[/img:8d5d522dea] [img:8d5d522dea]http://www.joroz.nl/dordogne/images/full/DSCN1773.JPG[/img:8d5d522dea] nou zeg het maar. JA of NEE :P
 • Dat moet gewoon lukken, ATX voedingen, mits genoeg Watt (voor wat je er allemaal in wilt stoppen), moeten in principe elk moederbord gewoon 'ondersteunen' (heb zelf ook Aopen kast, die heeft eerst een P4 1400 gedraaid, nu AMD XP 2000+). Maar 100% zeker weten doe ik het niet... Wacht maar effe tot Marcel of BA (hoor dat-ie in Nederland is) of Turbulence of weet-ik-het-wie-die-er-misschien-meer-verstand-van-hebben antwoorden ofzoiets...
 • ik wou alleen ja of nee :wink: , ik wist het ook niet zeker, ik dacht dat het dit kabeltje was (die van de foto) er staat p2 op, op de kabel die eerst op mijn moederbord zat stond p1, dat is een wat grotere kabel edit: wat zijn we toch een stel ouwe rotte he :oops: :wink:
 • Oh, dat heeft niets met Pentium te maken ofzo... Dat is gewoon de benaming van het 'soort' stekker... Edit: Ja, het is vreselijk...
 • [quote:0fc73e68a9="Hu'uruun"]Oh, dat heeft niets met Pentium te maken ofzo... Dat is gewoon de benaming van het 'soort' stekker... Edit: Ja, het is vreselijk...[/quote:0fc73e68a9]neeh dat snap ik ook wel :wink: nu antwoord op mijn vraag, is die kabel geschrikt voor een pentium 4 moederbord? :roll:
 • Jawel, volgens mij wel (hang me er niet aan op, mocht het niet zo zijn ;-)[img:521e5522b6]http://www.smilies.nl/rough/hanged.gif[/img:521e5522b6]). Ikzelf heb dus van P4 naar AMD geswitcht, dus andersom moet het dus ook kunnen. De grote vraag is echter: Kan je voeding het aan? Misschien moet je sowieso een betere kopen...
 • [quote:aa68a246fa="Hu'uruun"]Jawel, volgens mij wel (hang me er niet aan op, mocht het niet zo zijn ;-)). Ikzelf heb dus van P4 naar AMD geswitcht, dus andersom moet het dus ook kunnen.[/quote:aa68a246fa]maar, er zijn dus 2 soorten kabeltjes, die op de foto is dacht ik voor een pentium 4, maar omdat ik die nooit heb gebruikt en ik het nergens kan vinden, vraag ik het toch maar voor de zekerheid. sommige voedingen, missen die kabel (voor de pentium 4), vandaar mijn vraag. tenminste als mijn verhaal klopt :roll: edit: of de voeding het aankan, is niet mijn probleem :wink: ik verkoop hem :P :lol: (en leuk plaatje :P )
 • Nou weet ik het ook niet meer zeker. Een 6 pins kabel kan ik me niet herinneren dat ik die op m'n P4 moederbord had zitten. Anders kijk ik morgen wel effe, moet ik even de kast voor openschroevern, hoe het ook alweer zat. ! Wacht, ik heb nog een P4 mobo liggen, zal effe kijken... ! Hmmm, ik zie op dat hele ding géén 6 pins connector, dus dat zal iets speciaals zijn dan?
 • ik volg je eerste advies wel op :wink: :lol: [quote:4148796f58]Marcel of BA (hoor dat-ie in Nederland is) of Turbulence of weet-ik-het-wie-die-er-misschien-meer-verstand-van-hebben antwoorden ofzoiets...[/quote:4148796f58]
 • Goed idee! Als het al wat later wordt, dan word ik een beetje onnauwkeurig etc... (ben een ochtendmens!). Dus, het kan zijn dan ik het helemaal mis heb of dat ik iets over het hoofd heb gezien ofzo.
 • het lijkt wel een ATstekker twee keer zwart in het midden
 • Ik hoorde mijn naam :P Die stekker waar je foto's van hebt gemaakt heb je niet nodig. Een P4 moderbord heeft naast de ATX connector een kleine vierkante 4-pins aansluiting nodig, heb je deze aan je voeding dan kun je het moederbord aansluiten, anders niet.
 • kijk dat wou ik weten. (zat ik er toch naast :oops: ) maar is dat dan die vierkante kabel (van vooraf gezien, 2x2 pins)?
 • De connector die jij daar laat zien is een server connector Voor een Pentium 4 heb je een ATX V12 connector nodig zoals marcel al aangeeft. De 4 pins connector zie je hier links op de foto: [img:555f83ea97]http://store.compute-aid.com/images/p4conn.jpg[/img:555f83ea97] En hier zie je het met een p4 Moederbord: [img:555f83ea97]http://www.rackmount.com/pcwsupport/ChasisInstall/Rm0162/RM0162_Pentium_4_Installation_Kit_files/image004.gif[/img:555f83ea97] Het voordeel van een 4pins 12Volt connector vlak bij de CPU is dat op de plek waar het meeste stroom word verbruikt (de CPU dus) direct een voeding aansluiting is, dit leverd een grotere stabiliteit. Om deze reden zie je bij de huidige moderne AMD moederborden ook steeds vaker een 4pins 12V connector aansluiting op het moederbord. Teminste op mijn Abit NF7-S rev 2.0 zit er wel een. Verschil echter is dat een P4 hem verplicht nodig heeft en AMD niet. ps. was je mij vergeten ;)
 • jep die stekker heb ik :P bedankt vooir de mooie uitleg. weer wat extra geleerd en daarom ben ik hier op het forum :) Snap allleen nog steeds niet, waarom jij die foto's wel kan vinden en ik niet :oops: zeker toch niet goed gezocht :roll: ps:stom ja :lol: :roll:
 • ach dat was niet zo moeilijk dat zoeken: www.google.nl en dan afbeeldingen en dan zoeken met de zoekfunctie: " ATX V12 connector " Maar ja, als je niet weet dat zo'n ding een ATX V12 connector heet dan kan ik me wel voorstellen dat je het niet kan vinden. :)
 • Ahum, heb ik ook weer wat geleerd. Ik vond het al vreemd dat op m'n P4 moederbord wel zo'n 2x2 stekker zat en op m'n AMD niet... [quote:c027ca5771="Red Dragon"]ps. was je mij vergeten ;-)[/quote:c027ca5771] Nee hoor: "weet-ik-het-wie-die-er-misschien-meer-verstand-van-hebben" Hehheh, eigenlijk had ik jou niet genoemd omdat: 1. Omdat je vaker op het videokaarten/monitoren forum zit. 2. Je hebt het nogal druk (vandaar dacht ik dat er - nog - minder kans was dat jij op dit forum zat).
 • Die 12V connectors zitten ook al een tijd op de dual AMD mobo's, dus wat dat betreft is het bij AMD ook niet veel nieuws :)
 • [quote:1c78d278e7] Het voordeel van een 4pins 12Volt connector vlak bij de CPU is dat op de plek waar het meeste stroom word verbruikt (de CPU dus) direct een voeding aansluiting is, dit leverd een grotere stabiliteit. [/quote:1c78d278e7] Niet vanwege dit argument neem ik aan, hij kan moeilijk in de buurt van beide CPU's zitten :P

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.