Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

herrie bij een koude start

7 antwoorden
  • Pc maakt bij een koude start ( als ie een tijd heeft uitgestaan) behoorlijk wat lawaai dat na +/- een halve minuut vanzelf verdwijnt Dacht dat het standaard cpu-cooler was , deze inmiddels vervangen door een stille Zalman-cooler Teleurgesteld moest ik vaststellen dat het probleem hiermee niet is opgelost , het lawaai bij (koude ) start is niet verdwenen Iemand een idee !! Dank bij voorbaat
  • Dan is het vermoedelijk die van de netvoeding. Hoeveel ventilatoren zit er in de kast? Elke ventilator even controleren of die stil is en/of stabiel draait. Soms is het een kwestie van stof verwijderen, soms is een ventilator gewoon kapot en moet je die vervangen.
  • Kan het geen temperatuurgestuurde fan zijn die na een halvew minuut het toerental laat zakken? Alhoewel een halve minuut dan erg lang is, duurt meestal maar een paar seconden... Scenic20
  • Nee, want dan hou je bij gamen ed dus dezelfde herrie. Een versleten fan zoals Hans Vosman al zegt heeft idd vaak dat probleem bij het opspinnen. Een nieuwe fan in de voeding kan dan uitkomst bieden.
  • Het kan ook je harde schijf zijn die bij een oplopende temperatuur minder mechanisch geluid veroorzaakt. Vooral Maxtor schijven hebben bij een koude start een mechanisch geluid, die zo goed als verdwijnt wanneer de temperatuur oploopt. Of de fan in de voeding veroorzaakt dit lawaai, Doordat de lagering en de as in de behuizing van de fan uitzet bij een oplopende temperatuur, vermindert vaak automatisch ook de herrie. {de speling wordt minder groot} Kees 8)
  • [quote:a90a12a1ed="Vette kees"]Het kan ook je harde schijf zijn die bij een oplopende temperatuur minder mechanisch geluid veroorzaakt. Vooral Maxtor schijven hebben bij een koude start een mechanisch geluid, die zo goed als verdwijnt wanneer de temperatuur oploopt.[/quote:a90a12a1ed] Dat is nieuw voor mij. I.h.a. wordt een harde schijf juist rumoeriger tot dat die op toeren is, daarna blijft het geluidsniveau redelijk constant. In ieder geval is het zinvol je oor goed te luister te leggen.
  • [quote:5e96cc60e0="Vette kees"]Het kan ook je harde schijf zijn die bij een oplopende temperatuur minder mechanisch geluid veroorzaakt. Vooral Maxtor schijven hebben bij een koude start een mechanisch geluid, die zo goed als verdwijnt wanneer de temperatuur oploopt.[/quote:5e96cc60e0] Dat is nieuw voor mij. I.h.a. wordt een harde schijf juist rumoeriger tot dat die op toeren is, daarna blijft het geluidsniveau redelijk constant. In ieder geval is het zinvol je oor goed te luister te leggen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.