Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Kan een kapotte voeding een keyboard verwoesten?

Hans.Vosman
20 antwoorden
 • In een pc van een kennis is waarschijnlijk de voeding kapot. Daarop heb ik een keyboard aangesloten die nu ook kapot is. Is dat toeval?
 • Nee, dat hoeft geen toeval te zijn. Als de 5V te hoog is, kan dat je toetsenbord opblazen en alle andere electronica die op 5V draait. Dus ook HDs, CD, floppy, video etc etc

  Hopen dat dat niet het geval is.
 • of heb je misschien je toetsenbord erin gestopt toen de pc gewoon aanstond? dit mag namelijk ook niet en daarmee kan je hem ook opblazen, behalve als het een usb is natuurlijk
 • Ik denk dat dat laatste de oorzaak is. Overigens, hoe kun je verder nog checken dat de voeding stuk is?
 • Afair PS/2 gewoon hotplugable dus daar zou het niet aan moeten liggen. heb je hem niet per ongeluk in de muis poort gestopt? Dat vind ie namelijk niet leuk.
 • Is tie dan nog te redden? Of maar gewoon weggooien?
 • Het toetsenbord is waarschijnlijk gewoon dood als ie het nu niet meer doet (in de PC waar hij het normaal in deed).
 • Weet je of je het toestenbord verkeerd hebt aangesloten? Was het PS/2? Hoewel het verkeerd aansluiten (i.h.a.) schadelijker is voor het moederbord. Maar ja, alles kan kapot ook muizen. Ik heb overigens nooit gehoord dat PS/2 hot-pluggable is.
 • is het volgens mij ook niet :-? tenminste dat is wat ik altijd heb gehoord
 • PS/2 is niet hot-pluggable, je kunt je PS/2 poort vernaggelen.
 • [quote:049145b4d5="BrigitteW"]PS/2 is niet hot-pluggable, je kunt je PS/2 poort vernaggelen.[/quote:049145b4d5]
  aj

  ik heb al jaren een slechte ps/2 plug van m'n toetsenbord.
  Eens per week ongeveer, als ik het toetsenbord teveel heb bewogen, maakt de plug maar deels contact. Ff wat bewegen en 't toetsenbord doet 't weer.

  Windows stelt 't toetsenbord ook weer opnieuw in (snelheid toetsenaanslag).

  Semi hot-pluggable :-? :roll: :lol:
 • ram mijn muis altijd erin als mijn notebook al draait hoor, nooit probs mee gehad

  btw ook bij de meeste servers wordt het toetsenbord erin geragt als hij draait, nog nooit van problemen ermee gehoort
 • Oh, ik doe het ook meestal bij een draaiende PC. Maar tis maar dat je weet dat je de PS/2-poort ermee kunt opblazen.
 • Ik heb nog wat oudere keyboards liggen met een grote plug-aansluiting. Die kan ik toch ook gebruiken met een verloop naar ps\2
 • [quote:f8a4226298="Henk Bakker"]Ik heb nog wat oudere keyboards liggen met een grote plug-aansluiting. Die kan ik toch ook gebruiken met een verloop naar ps\2[/quote:f8a4226298]
  yea, waarom niet?
  Zo kwam m'n oude muis nog met een ps2 -> serial verloop.
  Maar dat is wel backwards, niet forwards zogezegd…. proberen dus maar; kan toch niets mis gaan?
 • [quote:1104ff145a="Henk Bakker"]Ik heb nog wat oudere keyboards liggen met een grote plug-aansluiting. Die kan ik toch ook gebruiken met een verloop naar ps\2[/quote:1104ff145a]
  Waar is zo'n verloop-stuk te koop, of maak je ze zelf (hoe dan)?
 • Dit soort stekers zijn te koop. Je hebt twee soorten. Het eerste is een kort kabeltje met twee stekers (dit is de handigste versie als de computer dicht bij een muur staat). Het tweede is grove steker. Beide werken prima, de eerste is vermoedelijk praktischer in het gebruik. De kabels zijn ook zelf te maken. Ik heb nog wel wat kabeltjes liggen van PS/2 naar grote steker (5 polig DIN), die zullen wel een keer verhuizen naar de vuilnisemmer.
 • [quote:2940472e52="Hans.Vosman"]Dit soort stekers zijn te koop. Je hebt twee soorten. Het eerste is een kort kabeltje met twee stekers (dit is de handigste versie als de computer dicht bij een muur staat). Het tweede is grove steker. Beide werken prima, de eerste is vermoedelijk praktischer in het gebruik. De kabels zijn ook zelf te maken. Ik heb nog wel wat kabeltjes liggen van PS/2 naar grote steker (5 polig DIN), die zullen wel een keer verhuizen naar de vuilnisemmer.[/quote:2940472e52]Heeft een poort met een 5-polige DIN-plug dan hetzelfde protocol als PS/2? In dat geval zal inderdaad een simpel verloop van pennetje naar pennetje volstaan. Een verloopstekker of -snoertje is dan uiterst eenvoudig. Anders is het nl. met PS/2 naar seriëel. Daar zit in zo'n verloopstukje een chip, want in het geval waar ik ervaring mee heb (toevallig een muis) werkt het alleen bij de muis waar het is bijgeleverd.

  Jan de Boer
 • een verloopstekker kost ongeveer 4 euro
  en een nieuw eenvoudig toetsenbord heb je reeds vanaf 5euro
  snel een nieuw gaan kopen en niet teveel moeite doen zou ik zeggen
 • [quote:42947a7521="J. de Boer"]Heeft een poort met een 5-polige DIN-plug dan hetzelfde protocol als PS/2? In dat geval zal inderdaad een simpel verloop van pennetje naar pennetje volstaan. [/quote:42947a7521] Of het protocol exact hetzelfde is, dat weet ik niet. Ik vermoed van wel omdat het gewoon werkt. Het is wel een kwestie van de juiste pennetjes met elkaar verbinden.

  Voor de muis werkt het i.h.a. niet omdat daar niet dezelfde bedrading wordt gebruikt. Ik heb de bedrading van een PS/2-RS232 al een keer nagemeten met een ohmmeter, en hoewel ik al diverse malen ben tegen gesproken, liegen de metingen echt niet. Ooit een verzameling gekocht voor een omschakelkastje. Allemaal weggegooid geld, geen kabel was hetzelfde, dus ik was niet eens in staat een muis 1-op-1 door te lussen. Van de RS-232 kabeltjes kunnen 9 pinnen gebruikt worden die op een of andere manier worden doorgelust naar 4 v.d. 6 pennen op de PS/2 steker. I.h.a. geeft de Genius variant de meeste kans van slagen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.