Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PIII 550 Coppermine -> Celeron 1400

4 antwoorden
  • Bij de afdeling "gevraagd" van dit forum is iemand op zoek naar een P3-550 Coppermine. Nu heb ik die, maar dan heb ik wel iets anders nodig. Wat ik (bijna zeker) weet is dat het moederbord tot 800 mhz gaat. Ik heb waarschijnlijk dus niets aan bv een Celeron 1400 mhz? En los van het bovenstaande probleem: wat is (in orde van grootte) de snelheidswinst?
  • Een celly 1400 is een tualatin core. Om een tualatin te gebruiken, moet je een I815EP mobo hebben, of je moet een powerleap converter gebruiken. Ik denk niet dat je een I815EP samen met een 550 Mhz P3 gekocht hebt, dus die upgrade gaat dan sowieso niet door. Aan een powerleap converter ben je zo veel geld kwijt dat je waarschijnlijk voor hetzelfde geld iets sneller's kopen kan, denk bijvoorbeeld aan een XP2200+ samen met een KT333/KT400 mobo. Snelheidswinst hangt van de applicatie af. In dingen als word etc zal je niet veel merken, maar in games kan je een aardige winst verwachten. Een tualatin celly heeft 256 kb cache tov de coppermine celly, wat dus net zo veel is als die P3 die je nu hebt. Dat werkt wel in je voordeel, maar je blijft natuurlijk wel met een 100 MHz FSB zitten, terwijl veel moderne applicaties behoorlijk wat geheugenbandbreedte vreten.
  • Het is een moederplankje uit het P2 tijdperk. Op zich erg mooi (zeker voor die tijd), want alles is via het bios instelbaar (merk is Elitegroup), maar daar zal een dergelijk chipset niet opzitten. En wat is het verschil tussen mijn huidige proc en een Athlon XP 1800?
  • http://www.tomshardware.com/cpu/20030217/index.html Daar staat een hele grote review, lees maar eens.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.