Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Voortdurend herstartende computer

RCT2master
10 antwoorden
 • Hallo, wie weet raad? Een oude Pentium computer valt voortdurend oud. Omdat de CPU-cooler er half af lag, heb ik deze vervangen door een nieuwe CPU-cooler. Het probleem van het voortdurend (na een half uur of een uur) uitvallen en herstarten blijft. Wat kan het dan zijn? En wat is er aan te doen.

  J. Verduyn
 • Download een programma als mbm 5 om je tempertuur te checken. Kan zijn dat de cooler er bijvoorbeeld niet goed op zit.
 • CPU kan zijn beschadigd. Vrij makkelijk na te gaan. Vervangen door een goed werkend exemplaar (ik heb een stapeltje liggen, wel P75 en zo). Of, dat is soms eenvoudiger, zet de CPU aan het werk. Als het vrij willekeurig gebeurt, maar in het bijzonder als die vastloopt tijdens een bewerkelijke opdracht, dan is of de CPU (of het geheugen) een zeer grote verdachte. Aan het werk zetten, is bijvoorbeeld een Word opstarten, Windows Media player een filmpje laten afspelen. Als de computer door gewoon niks doen herstart, tja, dan lijkt het een echt temperatuur probleem. Tenzij de vorige test, de computer eerder doet herstarten.
 • Heb je wel koelpasta gebruikt?

  misschien een rare opmerking maar de meeste mensen vergeten dat of denken dat dat niet zo belangrijk is.
 • door verkeerde netwerk kaart kan het ook gebeuren
  of door verkeerde software bijv een boost program

  daar zit vaak ook een optie in om te laten herstarten

  (bijv winboost)
 • Ik heb mbm5 er op gezet. In de logfile staat de temperatuurmeting telkens op 0 graden. Ik moet dus nog iets verkeerd doen met dat programma. Ik heb de koelpasta overigens gebruikt. Misschien toch niet de temperatuur. Ik probeerde iets in Word. Nog geen probleem, maar wanneer ik iets van systeeminfo wil, valt de computer zeker uit. Ook bij de systeeminformatie via mbm5, of msd.exe. Het einde wordt niet gehaald (dus ook de info niet). Dat kan door het feit komen dat de computer dan even stevig aan de slag moet (CPU kapot?), of misschien wordt er een programma getest in elk systeeminfo-programma waarop de computer vast loopt. Het is een Pentium 133. Is het nog wel de moeite waard een nieuwe CPU te proberen?

  J. Verduyn
 • [quote:6685afd7c3="J. Verduyn"]Ik heb mbm5 er op gezet. [/quote:6685afd7c3] Dit soort software werkt bijna nooit op (oudere) Pentium systemen. Voor de rest zie mijn, vorige opmerking.
 • Waarschijnlijk Is De Cooler Niet Goed Genoeg Voor Je Cpu Plaats Gewoon Een Andere…:)
 • Darkadon: Allereerst welkom. Gebruik je soms veel MSN? beetje normale zinnen zonder overal hoofdletters leest wel zo prettig :)
 • Thanks wha ok sorry is een gewoonte geworden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.