Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

probleem na opstarten Epox8KHA/AMD1800

Anoniem
None
2 antwoorden
  • Sinds gisteren heb een probleem met mijn systeem
    mb=Epox 8KHA
    proc=AMD AThlon 1800XP
    Dit systeem heb ik al enige tijd. Ca. 1/2jaar geleden alleen een stiller proc.fan gekocht (artic cooling ipv een vulcano). Een keer op een zeer warme dag (veel zon op het zolderraam) wel eens een te hoge temp waarschuwing gehad. Na uitzetten en wachten tot het minder warm werd kon ik er gewoon mee werken. (moet ik maar niet op een warme zomerdag achter de pc kruipen) Verder nooit problemen.
    Gisteren liep het systeem op gegeven moment vast. Ik nam aan dat dat door de warmte kwam. Echter vandaag had ik hetzelfde na ca. 10 minuten. Naderhand zelfs alleen al bij het bekijken van de bios instellingen. Ook bij een geopende systeemkast met een tafelventilator erop.
    Max temp processor ca. 44 gr Celsius
    Echter indien niet meteen uigeschakeld geeft het systeem geluidssignalen (regelmatig interval)
    Na vastlopen crasht Linux bij onmiddellijk weer opstarten. Na enige tijd wachten start het systeem weer gewoon om vervolgens na enkele minuten er weer mee op te houden.
    Ik gebruik de PC alleen voor ontwikkelen en office onder linux. Wie weet raad? Bij voorbaat dank.
  • Test je geheugen eens, www.memtest86.com Op die manier kan je zien of er problemen zijn met het geheugen of de memcontroller. Dat kan een oorzaak voor de problemen zijn. Kijk ook even naar de condensatoren op het moederbord, of ze niet bol staan of gebarsten zijn. Dat kan een brakke voltageregulatie als gevolg hebben. Dat zou je dan ook terug moeten zien in de bios aan de Vcore meting. Sowieso is het een goed idee om de voltages van de voeding ook na te kijken, daar kan het ook aan liggen. Hoewel het mij stug lijkt dat je voeding te ligt is, omdat hij het altijd gedaan heeft. Ik neem aan dat je niks veranderd hebt de afgelopen tijd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.