Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Is mijn geheugen wel helemaal in orde?

Alexander Online
10 antwoorden
 • Ik heb nog geen OS op mn HD, is nl. 1 GB maar binnenkort een 30GB. Daarom wou ik SuSE intext mode installeren, maar hij geeft tijdens het instaleren, op steeds andere momenten, een error. Bij het proberen instaleren van XP ging er ook iets niet goed, bij de voorbereiding, zie HIER.
  Ik vroeg me af of het RAM wel helemaal OK was en heb het RAM getest met Memtest-86 v3.0 . Na een test (15 min.) had hij 41.000 fouten gevonden (!) waarvan de meesten in test 4. Is dat wel normaal?? Ik heb mijn pc net gebouwd, het is 256 MB DDR PC2100 gloednieuw. niet lomp mee omgegaan, in half juni gekocht.

  Bij de memtest stond ook nog vermeld:

  [list:fc0903f3c8]
  1659 Mhz (das mijn AMD 2000+)
  L1 Cache : 128 K 10180 MB/s
  L2 Cache : Unknown
  Memory : 256 MB 463 MB/s
  [/list:u:fc0903f3c8]

  Wie kan mij helpen?
 • fouten in memtest betekend dat je geheugen brak is. zou daarom even een nieuw reepje halen.
 • Het is vermoedelijk je geheugen. Bij een goede winkel kan je die omruilen. Ik heb onlangs ook mijn geheugen omgeruild. Voor de voeding (zie mij 512MB probleem op hetzelfde forum) zal ik daar ook wel heen gaan om zekerheid te krijgen. Nog wel uitzoeken of ze een goed merk hebben.
 • Hmm, wat is het laatste dat je je kunt herinneren? ;) :P

  Ik zou het geheugen indien mogelijk eerst nog even in een andere PC opnieuw met memtest testen, omdat de fouten ook veroorzaakt kunnen worden door een brakke geheugencontroller.
 • [quote:3ee6873c18="Marcel de Reus"]… omdat de fouten ook veroorzaakt kunnen worden door een brakke geheugencontroller.[/quote:3ee6873c18]En door een fout in de processor.

  Lees de handleiding van memtest86. Daar staat ook nog wat info in. Ik weet zo niet welke testen wat doen, maar er zijn testen die bv niet de processor-cache meenemen en testen die dat wel doen. Als zonder cache geen fout optreedt en met cache wel, zit het in je processor-cache.
 • ik zal het in een andere pc proberen… ik heb memtest gebruikt die op de SuSE CD.. waar staat de handleiding??
 • hij had trouwens test 1 t/m 7 gedaan, overal (veel) ffouten maar het meeste in test 4 (31.000)
 • Ik ben naar de winkel geweest en heb een nieuw reepje gekregen (had pc2100 en kreeg 2700 :) ) Bedankt allemaal voor de hulp!!
 • Maak de volgende keer 1 bericht en niet 3 achter elkaar. Wordt het forum nou niet echt sneller op.
 • Maak de volgende keer 1 bericht en niet 3 achter elkaar. Wordt het forum nou niet echt sneller op.

  edit: Shit, hoe krijg ik dit nou weer voor elkaar? Ik dacht dat daar iets op bedacht was. :-? :-? :-? :-? :-? :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.