Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Zeer warme kast boven de voeding!

Anoniem
Crusher
10 antwoorden
 • Ik heb een Aopen HQ48 Pro met 300 Watt voeding, GigaByte GA-7VA mobo, AMD 1800+, 60 + 20 GB HD, Brander, DVD-Rom, Club3D Radeon 9700, geluidskaart, netwerkkaart, TV kaart en een CCF Lamp. 8) Nou wordt de kast boven mijn voeding na een uurtje echt gloeiend heet :oops: Je kunt je hand er niet langer dan 2 seconden op leggen. En mijn CPU wordt ca 53 graden. Zou dit nou komen doordat mijn voeding niet sterk genoeg is voor alles wat er op aangesloten is? Hopelijk kan iemand mij adviseren. Anders smelten straks mijn power-kabels :roll:
 • CPU temp van 53 graden is niet raar of zo, een hete voeding ook niet maar dat je je kast niet meer kan aanraken wel. 300watt is op zich voldoende. kan zijn dat je voeding niet helemaal ok meer is.
 • Kan ook gewoon een defecte voeding an zijn, daar heb ik ook eens last van gehad, en dan wordt het toch echt wel erg warm in je kast…
 • Ik denk dat de ventilator niet meer goed loopt. Of dat de temperatuurvoeler defect is en niet meer reageert op temperatuurschommelingen. Dus dat de fan op het laagste toerental blijft lopen.
  En anders misschien te veel stof op de bladen van de fan waaroor hij niet meer goed blaast. :roll:
 • mijn kast is ook warm aan de achterkant , kan mijn hand erop leggen

  processor zit tegen de 54 graden aan dus ook okay.

  denk dat de voeding gewoon lekker warm word, en dat de temperatuur nu buiten ook een rol meespeelt.
  heb mijn kast open staan en no problemo
 • Hoe hoog is je casetemp eigenlijk?

  Als de voeding direct tegen de bovenkant van de kast aanligt zou het best kunnen met dit weer, metaal geleid warmte erg goed en als de voeding een beetje heet raakt van binnen trekt dat zo naar de kast toe.
  Is de lucht die uit de voeding komt ook zo belachelijk heet overigens en is de luchtstroom niet zwakker geworden dan eerst?

  Zoalang alles werkt zou ik me niet teveel zorgen maken eigenlijk, als de casetemp goed blijft is er niet zoveel aan de hand. Alleen de voeding zelf zal het niet zo fijn vinden. Zuig hem eens uit.
 • Ik heb ook last van dit probleem. Ik heb zelf een HQ45 kast met een Gigabyte 7vax mobo en een Ati Radeon 9700PRO. Het moederbord zuipt 147 Watt in rust en 181 Watt op volle toeren. Ik dacht dat de Radeon 80 watt zuipt, dan zit je al op de 261 watt en daar komt de processor enz. nog overheen. Je powerkabels gaan zeker niet smelten :P . Alleen de transformator in de voeding wordt een beetje heet(heb dat ding wel eens opengehaalt). Het kan geen kwaat zo'n heet ding, maar als de pc vaak tijdens spellen ermee ophoud kan het zijn dat de voeding toch te zwak is :lol: .
 • R9700 zuipt 50 W, en ik zou niet weten waardie 181W van je mobo heen moet? Zo heel veel zuipen die nou ook weer niet hoor. (dan moet bijna elke PC standaard 500W hebben als je de rest er ook nog even bij optelt)

  Overigens staan die Aopen voedingen nou niet als erg goed bekend…
 • Ik geloofde het eerst ook niet toen ik het las maar het staat in de C'T van maart 2003. Dat was een test met die "nieuwe" KT400 chip. De andere moederborden zuipen ongeveer 120 watt in rust en ongeveer 150 op volle toeren. Ik denk dat ze gewoon zoveel mogelijk randapperatuur hadden aangesloten om op die 181 watt te komen :o
  Maar hoeveel watt zou mijn 2700+ verbruiken???
 • http://users.erols.com/chare/elec.htm

  68W.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.