Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

CoolKid
15 antwoorden
 • Beste forum lezers,

  Mijn PC valt zomaar uit tijdens het spellen van WC 3, C&C; generals, MDK2 en B&W.; De PC moet ik dan hard resetten en geeft soms wel en soms geen foutmelding.
  Ik vermoedt dat er iets mis is met het intern geheuden of de videokaart.
  Windows geeft aan dat alles goed werkt.
  Kan iemand mij helpen?

  Groete Sjoerd

  PS het systeem:
  AMD Athlon 2 Gig
  gigabyte ga-7vrxp moederboord
  512 mb intern geheugen
  nvivia gf4 ti4200 128 mb
 • als het voornamelijk bij games voorkomt is het (ik denk) een te hete videokaart (misschien het weer?). Zet je kast eens open en richt een tafel ventilator op de kaart. Probeer dan eens te spelen. Op zich moet de standaard koeler op de kaart geen probleem zijn, maar de hitte van het weer, of een slechte luchtstroming door de kast kan de boosdoener zijn.
 • Hoe luidt die foutmelding? Heb je XP? Pluk 'em anders uit het logboek.
 • en wat is je temp van de kast?
 • Hoe kan ik het logboek raadplegen in XP?
  Ik heb memtest86 gedraaid en die was goed.
  CPUcool geeft als temp1 constant 58°C aan, temp3 is een tijd terug (maand) weg gevallen en ik krijg hem niet meer terug in cpucool.
  iemand een idee/oplossing??
 • Logboeken: configuratiescherm\systeembeheer\logboeken\systeem; in het rechter scherm zie je rode rondjes met een wit kruisje. Als je daarop dubbelklikt krijg je details te zien over de foutmelding.
 • heb jij toevallig kingston hyperx geheugen?want bij mij lag het probleem daaraan.
 • Ik heb in het logboek gekeken en vindt geen fouten terug omstreeks het tijdstip van uitvallen. Wel op een ander tijdstip, iets over dat de PCTEL Speker Phone niet werkt maar dit lijkt me niet het probleem.
  Ik heb geen kingston geheugen, hoezo?

  Iemand nog tips?
 • je zet dat ie een foutmelding geeft, kan je even vertellen wat die is? Spontane reboots kunnen idd op een te hoge CPU temp duiden of een slechte voeding oid. Videokaart kan,maar minder logisch. Die dingen kunnen qua temp meer hebben, en meestal bevriest je beeld dan. Controleer je spanningen en temperaturen anders met de meegeleverde tool van gigabyte, dan weet je zeker dat je goed zit waarschijnlijk.

  Als het geen nieuw sys is, dan mag je aannemen dat biossettings wel goed zijn, en dat je daar dus niet naarhoef te kijken, tenzij je iets veranderd heb. Met het warme weer van de laatste tijd is koeling ieg een reele kanshebber.
 • Waar kan ik die tool vonden?

  Groeten Sjoerd
 • Zal wel op 1 van de install cd's staan.

  Anders kan je naar www.podien.de gaan voor CPUcool oid.
 • cpucool loopt al mee: zie vorige reactie van mij

  Groeten Sjoerd
 • Ik heb dat ook soms, maar mijn cpu en case temp zijn dan gewoon 48/35. Ik ga ervanuit dat dat niet echt hoog is. Tijdens het spelen van oude spellen die niet veel van mijn kaart vergen krijg ik opeens een blauw beeld. Ik heb zoiets gehoord dat het dan te warm wordt. Maar na de reboot doet alles het weer en gebeurt dat niet meer. Ligt het dan aan mijn videokaart. Ik heb er aan zalman koeler opzitten en een fan die er tegen blaast. Ik kan de kaart ook gewoon aanraken, het wordt niet echt warmer dan normaal.
 • [quote:feb4274c47="CoolKid"]Ik heb dat ook soms, maar mijn cpu en case temp zijn dan gewoon 48/35. Ik ga ervanuit dat dat niet echt hoog is. Tijdens het spelen van oude spellen die niet veel van mijn kaart vergen krijg ik opeens een blauw beeld. Ik heb zoiets gehoord dat het dan te warm wordt. Maar na de reboot doet alles het weer en gebeurt dat niet meer. Ligt het dan aan mijn videokaart. Ik heb er aan zalman koeler opzitten en een fan die er tegen blaast. Ik kan de kaart ook gewoon aanraken, het wordt niet echt warmer dan normaal.[/quote:feb4274c47]

  En wat staat er dan in dat blauwe scherm?
 • Ik heb eens de kast opgehouden tijdens draaien en aan de videokaart gevoeld.
  Deze voelde behoorlijk heet aan. Kan dit betekenen dat hij niet meer goed werkt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.