Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Overklokken

Alexander Online
20 antwoorden
 • Hoi Allemaal,

  Ik heb een Intel Pentium II op 333 MHZ draaien op een Intel AL440LX AGPSet Moederbord. Die wil ik graag overklokken. Nu is mijn vraag, hoe doe ik dit en tot hoeveel MHZ kan deze processor. De koeling is prima in orde, pc wordt nooit warmer dan 25 graden al staat ie de hele dag aan. Als jullie mij een handleiding geven ben ik jullie zeer dankbaar.

  Alvast bedankt
  Greetzzzz
 • Met een moederbord met een 440LX chipset zal dat niet gaan volgens mij. Bij een 440LX chipset kun je de FSB niet hoger instellen dan 66 MHz, de standaard FSB voor een Pentium II 333 MHz processor. En aangezien je een Pentium II alleen kunt overklokken door de FSB te verhogen heb je denk ik pech.
 • je kan effe cpucool downloaden en kijken hoeveel je kan halen.
 • Daarvoor moet je anders nog wel weten wat voor PLL er op je mobo zit, als je verder ook geen merkaanduiding oid heb. Als het een originele Intel is, dan zullen er idd weinig FSB opties op zitten.

  Je hebt alleen nog een kleine kans dat je je multiplier vehogen kan, als je een Klamath P2 hebt. Sommige series daarvan hadden geen mp lock. Maar dat is gewoon proberen, zoniet dan heb je pech.
 • Een handleiding vind je in de FAQ en onder BA's postings ;)
 • Mijn 2e pc (p 450) is gelocked , dat wil zeggen dat als je de multiplier niet verhoogt kan worden.
  Als de FSB niet hoger wil dan 66 mhz dan houdt het helaas op
 • marcel, ik zat al te kijken waar de link stond naar BA's fantastische OC-guide. Maar deze had ik in mijn favorieten gezet dus hier is ie:

  http://home.quicknet.nl/qn/prive/ma.ansink/OCguide1.htm
 • P2 450 is ook een dechuttes core (0.25 micron), dat is de opvolger van de Klamath core voor de P2 (0.38 micron) De Deschutes begon officieel bij 350 Mhz, maar er zijn dus ook een aantal 300 en 333 series met die core. Vandaar dat het nog niet zeker is dat hi gelocked is, maarja grote kans van wel natuurlijk.
 • Ik heb vroeger ook een PII gehad op 233mhz op een LX440 bord en kon ik de FSB ook op 75 en 83mhz zetten.
  Ik heb het OCén echter altijd nagelaten, omdat ik begrepen had dat de L2 cache hogere snelheden absoluut niet aankon…
  Dit omdat ie niet "on-die" was en maar op halve snelheid van de werkelijke processor die draaide.

  Was dat waar en nu iets om rekening mee te houden?
 • Op die CPU's zat idd half speed cache, net als de P3 katmai en de Athlon Classic. Die chips hadden inderdaad vaan een maximale snelheid, en dat kon je tegenhouden bij overklokken. Bij de Athlon kon je dan nog een andere cache divider instellen waardoor je idd verder komen kon.

  Tegenwoordig hebben alle CPU's on die cache en is dat dus veel minder een probleem.
 • Dat je de huidige processoren vet kan overklokken is me bekend :wink: , maar is bij die PII van TS dan de L2 cache niet de beperkende factor en niet de instelbaarheid van MP en FSB?
 • Kan, ligt net aan de cache chips. Dat is gewoon een kwestie van proberen. Maar als je bijvoorbeeld je CPU 50 Mhz overklokt, dan heb je een 25 Mhz snellere cache. Op de snelheid van die CPU is dat wel deleijk merkbaar.
 • Ik heb ff gegevens op gezocht over de AL440LX moederbord. Ik heb bios geflasht tot de nieuwste (P14) Bios versie.
  Met dit bios kan het moederbord een processor tot 533 MHZ (moet wel PII zijn) aan en ik d8 minimaal 512 MB 133 MHZ ram.

  Hebben jullie hier wat aan want verstand van overklokken heb ik niet!
 • Dan zal je dus moeten kijken of je MP of FSb kan instellen, als het autodetect is dan heb je er nog niks aan.
 • Ik heb met CPUcool mn AMD 2000+ overgeclocked van 1659 mhz naar 1833 mhz. daar ben ik best tevreden mee! Verder kon hij niet want dan hing mn systeem. FSB staat nu op 146 mhz.
 • En wat heeft de TS daar verder mee te maken? :roll:
 • Zoals ik al heb gezecht ben ik qua overklokken een echte leek. De rest van hardware/software/systeem/netwerkbeheer gaat me perfect af (mensen noemen mij nerd, alhoewel programmeren niet mijn allebeste vaak is!), maar wil dit graag onder de knie krijgen.

  Jullie zeggen dat ik na moet gaan hoever de MP en FSB kan. Ik weet wat FSB is (Front Side Bus), maar hoe ik er achter kan komen hoever die kan gaan en wat MP is weet ik niet. Is er hier iemand die het goed kan en het ook nog simpel uit kan leggen? Zo ja, alvast bedankt. Je kunt me toevoegen: jbrderksen@hotmail.com! Bedankt!
 • MP = multiplier. Lees BA's OC guide eens:

  http://home.quicknet.nl/qn/prive/ma.ansink/OCguide1.htm
 • Ik had een oude P2L97-S daar zat een 266MHz op.
  Die draaide bij mij op 375 ZEER STABIEL!! :lol: :evil: Alleen een goede
  cooler nodig. Dat was er een die ik zelf had gemaakt.
  HELEMAAL ALUMINIEM.
 • [quote:fec99a9f23="robinhelmig"]Ik had een oude P2L97-S daar zat een 266MHz op.
  Die draaide bij mij op 375 ZEER STABIEL!! :lol: :evil: Alleen een goede
  cooler nodig. Dat was er een die ik zelf had gemaakt.
  HELEMAAL ALUMINIEM.[/quote:fec99a9f23]
  jij trots….. aluminium…. toemaar….. maaruh boeide dit nou zo erg dat dit 1,5 maand ouwe topic omhoog geschopt moest worden? :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.