Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

K7S5A v3.1 werkt niet met 512MB DDR geheugen strip

Anoniem
None
15 antwoorden
 • In een voorgaand topic is er al een en ander over gepraat: K7s5a met 512MB DDR start niet altijd op. Ik heb nu een vrij dramatisch test uitgevoerd door alle relevante hardware van mijn ene K7S5A systeem, die wel werkt op de 512MB DDR geheugen strip, in het probleem K7S5A systeem te plaatsen.
  Dat betekende in mijn geval de de Matrox G200 Marvel videokaart, een firewirekaart en de Symbios SCSI kaart (NCR810 chip), de Dvd brander en de 60GB IBM harde schijf te verhuizen. Op die harde schijf staat een goed werkende W98, W2000 en WXP. De voeding Chieftec 340W leek me okay en heb ik niet verwisseld. Het resultaat was dat met de 256MB DDR geheugen alles probleemloos opstartte en goed leek te werken. Met de 512MB gaf W98 een beschermingsfout en WXP kwam niet verder dan de cursor linksboven, na het bootschermpje.

  Mijn voorzichtige conclusie is nu dat er toch wat mis is met het moederbord. Volgens ECS moet er speciaal geheugen op het moederbord. Maakt dat echt zoveel uit? Ik heb dus wel een K7S5A moederbord dat wel werkt met dat geheugen. Ik kan me niet voorstellen dat er zoveel spreiding in de moederborden zit. Als het daarom gaat, kan ik natuurlijk op zoek gaan naar speciaal geheugen, alleen geloof ik niet dat dat het probleem oplost. Ik zie dat meer als een rookgordijn.
  Wat mag ik van ECS en mijn leverancier verwachten? Welke test bewijst ondubbelzinnig dat er iets mis is?
  Voor het geld (of wat meer) wat het geheugen zou moeten kosten, heb ik ook een nieuw moederbord. Een alternatief waar ik niet echt blij mee ben is de moederborden te wisselen, zodat mijn werk PC de 512MB gebruikt. Wat is verstandig?

  De K7S5A moederborden zijn overigens bijna hetzelfde (beide v3.1). De uitvoering van het AGP slot is wat anders. Het probleem moederbord bevatte oorspronkelijk de 29-4-2002 Bios. Het goed werkende expemplaar is ongeveer 3-4 maanden nieuwer.
 • [quote:0cc0a21748]» Werkt alleen op moederborden met een VIA-chipset[/quote:0cc0a21748]
  Letterlijk overgenomen van een site waar ze OEM geheugen verkopen, en die zijn dan nog zo netjes om het te melden.
  Het zou me dus niet verbazen dat , als je het merk geheugen doorgeeft aan ECS, dat ze zullen melden 'sorry, maar met dat merk wordt de werking van onze mobo's niet gegarandeerd'
  Het is dus geen pech dat je 512 het niet doet op dat ene bord, maar mazzel dat ie het wel doet op de andere :wink:
 • [quote:8186196c8a="Ruud de Wit"]Het is dus geen pech dat je 512 het niet doet op dat ene bord, maar mazzel dat ie het wel doet op de andere :wink:[/quote:8186196c8a] Het is feitelijk nog erger, 1 jaar terug Samsung geheugen proberen te gebruiken op precies hetzelfde moederbord, en daar wilde het bord niet eens van opstarten … Het andere K7S5A moederbord had ik toen nog niet, dus kan ik daar verder niks over zeggen.
 • En Samsung is niet bepaald OEM…
  Minpuntje voor ECS ?
 • [quote:1a7a553386="Ruud de Wit"]En Samsung is niet bepaald OEM…
  Minpuntje voor ECS ?[/quote:1a7a553386] Het geeft twijfels, dus dat is de reden dat ik het moederbord en ECS sowieso nu min of meer wantrouw. Ik overweeg om een nieuw moederbord en CPU te kopen. Alleen krijg ik dan weer een mobo-dans van de ene naar de andere kast. Zonder nieuw mobo trouwens :cry: ook. Ik kijk wel even wat ik in over een maand in kas heb. De "nieuwe" Seagate schijf heeft straks maar 3 maanden garantie, dus die moet ik ook gelijk vervangen. Ook benieuwd wat er met de Windows XP activatie gaat gebeuren. Dat ging tot nog toe goed, maar vorige maand moest ik plots beide systemen heractiveren. Of dat met het geheugen wisselen te maken had of wat anders, blijft voor mij een vraag.
 • Heractivatie ?? Vreemd een collega had daar van de week ook ineens problemen mee, terwijl er niets veranderd was.
  Ik heb een XP pro licentie, maar bij installatie gebruik ik de corporate licentie code van m'n werk. Heb je geen (her)activerings gefreubel meer.
 • Nee en ook geen legale Windows :roll:
  Dan heb je er niet zoveel aan om een XP Pro licentie te hebben, als je vervolgens alsnog illegaal de zooi gebruikt.
 • [quote:5ce18a35cc]Dan heb je er niet zoveel aan om een XP Pro licentie te hebben, als je vervolgens alsnog illegaal de zooi gebruikt.
  [/quote:5ce18a35cc]
  Ik heb een licentie voor het gebruik van XP. Dat is juridisch voldoende.
  Dat ik het controlemechanisme omzeil…..
 • Zelf heb ik nog niet ondervonden dat de K7S5A kritisch is wat betreft geheugen.
  Mijn eigen PC draait met twee maal 512MB, het ene PC266 en het andere PC333, allebei van een ongekend merk.
  Drie andere draaien ook met noname geheugen, dus zo kritisch zal het bord wel niet zijn.

  Je meld wel een verschil in bios versies, gewoon updaten naar de meest recente versie.
  Wel opletten, na het updaten, en vooraleer je de PC terug opstart, het bios resetten, daarna default waarden laden.

  Echter, als ik alle voorgaande problemen van jou afloop, begin ik toch te vermoeden dat er een probleem is met het MB.
  Met de hardware die je nu hebt, zou ik gewoon een K7S5A Pro aanschaffen; kost momenteel zo'n € 60.

  Eddy :wink:
 • juridisch voldoende is helaas nog een berg minder dan ondersteuning krijgend …. Mits je dat nodig hebt natuurlijk …
 • [quote:ac1be761aa="Eddy X"]Zelf heb ik nog niet ondervonden dat de K7S5A kritisch is wat betreft geheugen.[/quote:ac1be761aa]Voor wat betreft dat ene moederbord, is dat ook mijn ervaring.
  [quote:ac1be761aa="Eddy X"]Je meld wel een verschil in bios versies, gewoon updaten naar de meest recente versie.
  Wel opletten, na het updaten, en vooraleer je de PC terug opstart, het bios resetten, daarna default waarden laden.[/quote:ac1be761aa]De nieuwste versie is die van 29-11-2002 (de ECS service bios). Dat resetten dat doe ik dus niet automatisch, ik zal er nu op letten dat ik het wel doe.
  [quote:ac1be761aa="Eddy X"]begin ik toch te vermoeden dat er een probleem is met het MB. Met de hardware die je nu hebt, zou ik gewoon een K7S5A Pro aanschaffen; kost momenteel zo'n € 60.[/quote:ac1be761aa] Lijkt me ook een goedkoper alternatief dan van alles en nog wat uitproberen. En die eventuele upgrade, gaat ook nog wel wat meer kosten want dan wil ik een nforce2 moederbord en een Barton CPU. Op zich heb ik nu al wel genoeg computerkracht.
 • Hoi ik heb gelijk ff een vraagje over die mb`s.
  Ik heb hier ook een k7s5a met sdram erin 1 van 128 en 1 van 256,nu wil ik over op ddr maar weet echt niet welke ik erin kan stoppen omdat je 2100,2700,3200 en nog meer geloof ik heb.
  Dus mijn vraag is ff welke kan ik erin doen en draai hij ook op verschillende ddr?
 • [quote:9dc4e43f26="gkros"]Hoi ik heb gelijk ff een vraagje over die mb`s.
  Ik heb hier ook een k7s5a met sdram erin 1 van 128 en 1 van 256,nu wil ik over op ddr maar weet echt niet welke ik erin kan stoppen omdat je 2100,2700,3200 en nog meer geloof ik heb.
  Dus mijn vraag is ff welke kan ik erin doen en draai hij ook op verschillende ddr?[/quote:9dc4e43f26]

  Jahoor,
  kan er in; simpelweg een indicatie waarop het geheugen maximaal officieel kan draaien. Trouwens niet de snelheid waar het ook op zál draaien; dat hangt van je FSB af wat doorgaans of 100 of 133 Mhz is.
  Tenzij je overklokt, is pc2100 meer dan afdoende (FSB 133 dus).
 • Zou gewoon PC3200 nemen, prijs is dezelfde, en kun je later eventueel overplaatsen naar een sneller moederbord.

  Eddy
 • Oke thnx, weer een zorg minder :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.