Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

USB 2.0 met een hoge snelheid, of maak ik een rekenfout????

None
9 antwoorden
 • Ik heb een PPC met een USB 2.0 aansluiting. Volgens de gebruiksaanwijzing is het een USB met een maximum snelheid van 12 Mbit/sec. Dit zou betekenen dat de maximum-overdracht ongeveer 1,5 MB per seconde zou zijn (1 byte = 8 bits). Nu heb ik een test gedaan met een externe harde schijf en blijkt dat de schrijfsnelheid 6 MB per seconde bedraagt. Maak ik een rekenfout, of is er een andere oorzaak. :-? :-? :o :roll:

  Groeten

  Edward Teunissen
 • 6MB/s moet een fout zijn, USB 2.0 haalt maar zo'n 1,1mb/s over het algemeen.
 • Het is echt waar, ik heb een bestand van 2 GB video-materiaal gekopieerd in bijna 6 minuten. Omgerekend is dit ongeveer 6 MB per seconde!
 • Het is technisch onmogelijk, softwarematige of menselijke fout dus.
 • 480 m[b:f19257f95a]bit[/b:f19257f95a] = 60 M[b:f19257f95a]byte[/b:f19257f95a] per seconde. Gaat er dus een factor 10 overheen.

  USB 1.1 = 12 mbit = 1.5 Mbyte per seconde.

  handleiding is dus gewoon fout, Als beide apparaten USB 2.0 zijn kan het dus wel degelijk.
 • :D Dat zal dan wel, maar misschien klopt de omrekening van bits naar bytes niet.
  Ik heb studio 8 van Pinnacle laten berekenen wat de schrijf en leessnelheid is van de extrene HD via USB. Studio 8 geeft aan een leessnelheid van 18099 KB per sec en een schrijfsnelheid van 15751 KB per seconde. Misschien heb ik tussenvorm USB. (USB 2.0 middlespeed!)

  Groeten
 • Is delen door 8, en aangezien ik de basischool toch met succes heb afgerond zal het wel kloppen ;)

  Dat je verbinding 60 mb/s aan kan wil btw nog niet zeggen dat je schijf het ook kan. Ook zal je vergeleken met een normale IDE controller wel wat snelheid in moeten leveren.
 • Waarom heb ik de vraag geplaatst. Ik wil namelijk een externe video-ingang aansluiten op de USB-poort. Het is de Pinnacle studio de Luxe of zoiets. Deze geeft een MPEG2 signaal door via de USB-poort. Omdat het ding nogal duur is, wil ik zeker weten dat de poort de datastroom aankan. Ik schat deze datastroom op ongeveer 4 a 5 MB per seconde. Dit zou met een USB 12 Mbits dus niet lukken.

  Bedankt voor jullie reacties. :D

  Edward Teunissen
 • Nope. Ik heb wel eens een externe TV kaart gezien op USB 1.1, dat was echt een drama, te lage doorvoer. USB 2.0 zou het ieg wel moeten kunnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.