Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Asus A7V8X-X in mijn oude kast?

Anoniem
SimJoc
9 antwoorden
 • Ik wil dus dit moederbord gaan kopen, gaat dit passen in mijn oude kast? Dat is een kast van mycom waar een pentium 3 500Mhz in zat. Ik weet wel dat een pentium 4 een ander moederbord nodig heeft, maar me amd heb ik niet zo veel ervaring. Is het dan ook noodzakelijk om een nieuwe voeding te kopen?

  alvast bedankt!
 • Ik ken de kasten die Mycom gebruikt niet, maar als het een miditower is kun je ervan uit gaan dat dit moederbord gewoon in jouw kast past.

  Waarschijnlijk staat er ook wel ergens op je kast ATX, de nieuwe moederborden zijn allemaal ATX compatible… dus ook de Asus die jij wil gaan kopen.
 • hij's atx, dut dat zou moeten passen. Gaat het ook met de voeding, ik ben bang dat daarvoor een andere stekker word gebruikt
 • Nee, ATX is ook de standaard voor de voeding, deze zal echter waarschijnlijk niet krachtig genoeg zijn voor dat bord met een AXP erop.
  Hoeveel watt en van welk merk is hij?
 • Het is een zgn Power Man van 235W
 • Dat is echt te weinig, je zult dus een nieuwe voeding moeten hebben. Het liefst van een degelijk merk, zeker als je gaat OC'en.
  Als je verder niet gaat OC'en of ziekelijk veel randapparatuur eraan gaat hangen kun je ook gewoon een el cheapo 350W halen bij de lokale PC boer.
 • P-III 500 dan is het ATX kast. Voedingskabels kan je ook gebruiken, alleen weet ik vrij zeker dat 235W te weinig zal zijn. Ben bang dat je en 300 watt of liever een 350 watt moet kopen, vooral alje een snelle videokaart erin gaat doen als ATI9500,9700 etc..

  Oh ja : check of je in deze kast makkelijk de IO-shield kan weghalen, het rechthoekig gedeelte waar de USb, PS2, COM, LPT zitten.
  Bij deze mobo krijg je een passende IO-shield meegeleverd
 • Iedergeval bedankt, ik ga ff kijken voor een nieuwe voeding dan. Is zo'n voeding zonder koeler wat en zijn die duur?
 • Afhankelijk van je casefans, zou ik geen voeding zonder koeler aanbevelen, misschien een zalman met een stille fan er in of zo.

  Vamorgen heb ik de PSU uit mijn server met XP2000+ palomino gewisseld… Ik weet niet of er een kapotte outtake in zat (gewisseld vanwege onstabiele 3.3V), maar ieg er zaten geen ventilatiegaten boven de CPU. Wat schetst mijn verbazing? CPU temp ging van 60 naar 45 graden met een andere voeding. Maar het spul zit ook in een midikast zonder casefans, dus dan heeft de outtake van de voeding wel invloed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.