Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

MSI moederboard geeft 4 rooie lampjes

Anoniem
tijnneman
15 antwoorden
 • Beste lezers en lezeressen,

  ik heb een redelijk groot probleem omdat mijn pc het niet meer doet, en dan denken jullie zeker hoe kan hij dit bericht er dan op plaatsen?Dat kan omdat ik nog een pc heb (wel een hele ouwe, maar toch n pc).
  Wat mij laatst gebeurde :

  ik zat achter mijn pc een spelletje te spelen en plots viel mijn pc uit. Ik probeerde hem opnieuw aan te zetten maar dit lukte mij totaal niet. Ik heb toen een dag ongeveer gewacht voordat ik het weer probeerde, maar toen lukte mij het nogsteeds niet om de pc aan te zetten (hij bleef totaal dood).

  Nog een dag later probeerde ik het weer (had de stroom van de kast gelaten en sluitte deze nu weer aan), tot mijn grote verbazing maakte mijn pc kortsluiting en heel 't huis zat zonder stroom. Ik was bang dat al mijn hardware het niet meer zou doen maar gelukkig is dat niet zo want mn hd en mn videokaart (waar ik het meeste aan uitgegeven heb) deden het nog.
  Ik heb de voeding vervangen door een andere en nu krijg ik zelfs mijn pc weer draaiende maar nu blijft mijn scherm dood (dus totaal geen beeld zelfs niet zwart) en m'n moedboardlampjes (heb een MSI moederboard) branden alle 4 rood (dus alle lampjes) en de koeling van m'n processor draait wel verder.

  Heeft iemand enig idee wat er aan mijn pc/moederboard kapot is?
 • Je voeding zal dus inderdaad doorgebrand zijn, dat gebeurt wel eens vaker als ze wat ouder worden en zeker als je er zelf nieuwe zooi hebt ingebouwd waardoor de voeding (te) zwaar wordt belast.

  Echter na het vervangen van de voeding zou alles weer moeten werken. Nu is het probleem dat er bij jou dus ook nog kortsluiting is geweest en ik vrees dat daarbij je moederbord overleden is. Kijk eens in de manual wat 4x rood betekent.
 • hmmmm ben dr ook bang voor dat m'n moederboard overleden is, want bij t opstarten hoor ik ook geen piepje meer, maar toch vreemd dat die koeling van me cpu opstart?!
 • Niet echt, deze gaat gewoon draaien zodra de voeding aan gaat. De voeding moet echter wel door het moederbord ingeschakeld worden, dat dit nog werkt neemt natuurlijk niet weg dat een aantal chips op het mobo een flinke opdonder gehad kunnen hebben en dat het bord daardoor niet meer functioneerd.
 • hmmmm ok das duidelijk, zal hem waarschijnlijk moeten begraven…
 • Heb ik ook gehad dood moederbord fout in chip 0027 zit op het moederbord in de buurt van de voedingsstekker als de chip dit nummer heeft heb je kans op garantie volgens MY-STAR deze chip regelt de spaning voor het moederbord als hij gloeiend heet wordt is hij defect
  gewoon contact op nemen met
  Mystar computers
  Tav custum suport
  Ekkersryt 6050
  5692GA SON
  Groetjes WIN2K
 • Vier rode lampjes klinkt niet lekker. Volgens mij betekent dat dat je met een dood mobo zit.
  Als je het via de garantie kan regelen zou dat heel mooi zijn, maar ik zou er niet te vast op rekenen. Maar niet geschoten is altijd mis nietwaar?
 • in het boekje van mijn msi mobo (k7t 266 pro2) staat bij vier rode lampjes dat de cpu óf is beschadigt óf niet goed geïnstalleerd.
 • excuses, bericht twee keer gepost :o
 • In dat geval zul je een andere cpu moeten proberen. Kun je er niet 1 van iemand lenen? Misschien kun je ook nog teruggaan naar de winkel waar je hem vandaan hebt en kunnen die kijken wat er aan de hand is. Die hebben zeker weten cpu's liggen en dan kunnen ze ook jouw cpu in een andere pc steken om te kijken of het dan wel/niet werkt.
 • Het lijkt er inderdaad dan op dat er iets mis is met de cpu.
  Ben je al een stapje verder?
 • heb een tijdje geleden precies het zelfde gehad, heb toen van alles geprobeert, andere CPU, andere voeding, ander geheugen, kaarten eruit en niets hielp. Heb toen een nieuwe moederbord moeten kopen.
 • Waarschijnlijk is er een hoge stroomstoot vanaf de voeding gekomen toen hij even een kik gaf en dat heeft een aantal chippies gemold.
  Nu is de core ook gewoon een chippie, maar voordat dat stroompje daar komt zal ie eerst door wat chippies om het moederbord komen, dus het is onwaarschijnlijk dat alleen de cpu kapot is. De kans dat het mobo gewoon dood is acht ik erg groot en daarbij zouden er ook nog andere zaken als de CPU kapot kunnen zijn, maar die kans is al kleiner.
 • Gasten thnx voor al jullie reacties, ik ben al n btje aan t kijken voor een nieuw mobo, wat raden jullie mij aan?

  MSI is zeer voordelig maar of ik dan nog een keer dat geintje zal hebben?!
 • Daar kan dat MSI bord niets aan doen natuurlijk, het is te weiten aan de voeding die kortsluiting maakte.

  Waarschijnlijk zie ik het over het hoofd, maar ik zie nergens een modelnaam en je overige systeemconfig staan dus dat wordt lastig een moederbord aanraden :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.